Hyundai moet zijn nieuwste high-performance concept-EV bouwen

Inhoudsopgave:

Hyundai moet zijn nieuwste high-performance concept-EV bouwen
Hyundai moet zijn nieuwste high-performance concept-EV bouwen
Anonim

Hyundai maakt het af in de EV-wereld. Elke onthulling van een elektrisch voertuig bewijst dat de Koreaanse autofabrikant op volle kracht vooruit gaat zonder compromissen. Maar deze week overtrof het zichzelf met een voertuig dat absoluut in productie moet worden genomen, de N Vision 74 Concept, een voertuig gebaseerd op het Hyundai Pony Coupé-concept dat in 1974 werd geïntroduceerd.

Image
Image

Het moet op de opritten van klanten en op de openbare weg staan, waar eigenaren en andere bestuurders blij van worden. Wie zou dit niet willen zien rondrijden in zijn buurt? Het is een geweldige terugkeer naar een vorig conceptvoertuig, en eerlijk gezegd, als Honda en Volkswagen retro werk kunnen maken, waarom dan niet Hyundai.

The Uphill Battle voor de Honda E

Ik heb een paar woorden geschreven over hoe de Honda E naar de Verenigde Staten moet worden gebracht. Honda is notoir laat met de EV-transitie, en de Honda E zou kunnen fungeren als een halo-voertuig in de VS dat goodwill opbouwt in de wereld van elektrische auto's, terwijl het de automaker ook wat tijd geeft om zijn elektrische voertuigaanbod op de weg te krijgen.

Toch komt het niet naar de VS, waarschijnlijk nooit, en in feite was er een kans dat het helemaal nooit zou zijn gebeurd. Sommigen in het hogere management van Honda waren niet zo enthousiast over het op de markt komen van de Honda E. Gelukkig had hun kortzichtigheid niet de overhand, en Europeanen hebben de schattig-als-een-knop, retro-geïnspireerde E beschikbaar voor aankoop.

Wat begon als een conceptauto, veranderde in een productievoertuig en hoewel het nooit in de Verenigde Staten is geland, werd het zelfs tegen de wensen van sommige Honda-managers gebouwd. De wil van het volk won. Dat zou een goed voorteken moeten zijn voor degenen die echt geïnteresseerd zijn in de Hyundai N Vision 74, misschien tot volledige productie.

Hoe moeilijk het ook is om te bouwen, goede nostalgie verkoopt.

The Vantastic ID. Buzz

Volkswagen was altijd openhartig over de ID. Buzz die op de markt kwam. Natuurlijk duurde het een eeuwigheid, maar de autofabrikant wilde de ID.3 en ID.4 op de weg krijgen voordat ze hun elektrische microbus in productie namen. Het is logisch om de massa te sussen met voertuigen met een groot volume en vervolgens de leuke retro-bus te verkopen.

Zelfs als Volkswagen aanvankelijk niet geïnteresseerd was in het bouwen van de ID. Buzz, had het bedrijf, toen het publiek het eenmaal zag, niet veel keus. Het was meteen een hit op autoshows en op internet. Blijkt dat er een deel van het publiek is dat meer wil dan een utilitair ogend voertuig.

Hoe moeilijk het ook is om te bouwen, goede nostalgie verkoopt.

Als autojournalist krijg ik van gewone mensen meer vragen over de ID. Buzz dan van welk ander voertuig dan ook. Ik vermoed dat Volkswagen moeite zal hebben om de vraag bij te houden, wat een goede zaak is voor een autofabrikant die een kans waagt op een retro-ontwerp in een elektrisch voertuig. Maar het zal niet verrassend zijn.

De al retro Hyundai Ioniq 5

Maar als er ooit een bewijs was dat Hyundai de N Vision 74 mogelijk in productie zou kunnen nemen, dan is het wel de Ioniq 5. De kleine SUV/hatchback druipt van de hot hatch-nostalgie uit de jaren 90, verpakt in een videogamepixel uit de jaren 80 kunst. Het voertuig kan net zo goed non-stop Duran Duran laten loeien terwijl het over de weg rijdt.

Het is ook een prachtig voertuig. Hoe vaak ik er ook mee heb gereden, ik ben nog steeds dol op de Ioniq 5 voor alles wat hij doet qua technologie en markt. Het is uitstekend.

Het geeft Hyundai ook de licentie om meer retro-coole EV's te introduceren. Misschien een gebaseerd op een concept uit 1974 dat momenteel een rijdend laboratorium van EV- en waterstoftechnologie is.

Image
Image

Net als de Honda E ervoor, heeft de N Vision 74 een enorme aanhang gekregen en roept hij op om het ontwerp in productie te nemen. Het voertuig wordt momenteel gebruikt om de racebaanmogelijkheden van een hybride EV/brandstofcel te testen. Maar de komende jaren zal hij ook op autoshows te zien zijn. Overal waar het komt, zal het waarschijnlijk een enorme menigte trekken, mogelijk overschaduwd door de daadwerkelijke productievoertuigen waarmee Hyundai pronkt.

En dat is het probleem. Hyundai zegt dat het geen plannen heeft om het voertuig in productie te nemen. Hoewel, plannen veranderen, en als de N Vision 74 de aandacht blijft trekken van voertuigen die naar de weg komen, kan het bedrijf gewoon toegeven en ons een EV geven die de styling en een deel van de kracht die we zien in het rollende lab.

Het enige wat we hoeven te doen is ervoor zorgen dat Hyundai weet dat we geïnteresseerd zijn. Zeer geïnteresseerd.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: