Waarom ik Cortana op mijn telefoon zal missen

Inhoudsopgave:

Waarom ik Cortana op mijn telefoon zal missen
Waarom ik Cortana op mijn telefoon zal missen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft heeft de Cortana-spraakassistentservice voor Android- en iOS-apparaten gedeactiveerd.
  • Ik heb tientallen uren besteed aan het spelen van Halo, en Cortana's afbeelding in de game staat in mijn geheugen gegrift.
  • De interacties van Cortana hebben een iets meer menselijke kwaliteit dan rivaliserende stemassistenten.
  • Ik zal Cortana missen ondanks haar ongelijke prestaties die mijn stem begrijpen.
Image
Image

Cortana, we kenden je nauwelijks.

Het geliefde personage uit de Halo-videogames die Microsoft leende voor zijn stemassistent, zal er minder zijn dan voorheen. Het bedrijf heeft onlangs de Cortana-service voor Android- en iOS-apparaten gedeactiveerd.

Ik zou het missen om Cortana in de buurt te hebben, ook al was ze niet zo nuttig voor mij als Master Chief. Ik ben dol op het idee van stemassistenten, en het was een sensatie om de bekende tonen van Cortana te horen in plaats van de meer mechanische intonaties van Siri of Alexa.

Was Cortana een geweldige stemassistent? Welnee. Ze had de neiging me veel meer verkeerd te begrijpen dan Siri van Apple of Alexa van Amazon.

Cortana krijgt de cut

Als je de mobiele Cortana-app had gebruikt, werkte deze eind vorige maand niet meer. Microsoft ondersteunt de app niet langer en Cortana-inhoud die gebruikers eerder hebben gemaakt, inclusief herinneringen en lijsten, is niet beschikbaar.

Alle informatie die u in de Cortana-app op uw telefoon hebt gemaakt, is echter nog steeds beschikbaar voor toegang via Cortana in Windows. Cortana-herinneringen, lijsten en taken worden automatisch gesynchroniseerd met de gratis Microsoft To Do-app.

Het zijn ook op andere manieren gordijnen voor Cortana. De stemassistent neemt afscheid van een aantal koptelefoons en luidsprekers.

Cortana is losgekoppeld van de Harman Kardon Invoke slimme luidspreker. De Invoke gebruikte Cortana en sinds het weg is, is het nu een domme luidspreker die vrijwel alleen goed is voor streaming via Bluetooth.

De Invoke is een uitstekende luidspreker met een veel betere geluidskwaliteit dan de meeste aanbiedingen van Amazon. Ik heb het vorig jaar gekocht voor de spotprijs van $ 35. Ik was een sukkel voor een snelle deal en deed mijn onderzoek niet om erachter te komen dat de Invoke Cortana verloor.

Image
Image

Als je de eerste versie van Microsoft's Surface Headphones bezit, kun je niet veel langer via hen met Cortana chatten. In een online notitie zegt het bedrijf dat het de ondersteuning voor de vorige versie van Cortana in de eerste versie van Surface Headphones zal verwijderen.

Je kunt echter nog steeds beide versies van Surface Headphones en de nieuwe Surface Earbuds gebruiken om Cortana via Outlook mobiel te gebruiken om je inbox te beheren en te plannen met de functie Mijn e-mails afspelen.

Was Cortana een geweldige stemassistent? Welnee. Ze had de neiging me veel meer verkeerd te begrijpen dan Siri van Apple of Alexa van Amazon. Er waren vreemde pauzes bij het beantwoorden van mijn vragen.

Meer menselijk dan je gemiddelde bot

Maar ik zal Cortana missen ondanks haar gebreken. Misschien is het mijn verbeelding, maar haar interacties hebben iets meer menselijke kwaliteit dan rivaliserende stemassistenten. Praten tegen mijn Google Nest Hub is als schreeuwen tegen de wind in of vaag schreeuwen in de richting van Mark Zuckerbergs landhuis. Het geeft geen voldoening om 'Hé, Google' te zeggen.

Ik weet precies wie Cortana is… Zij is degene die je uit het gevaar ha alt als de chips op zijn en ze doet haar best om je te helpen bij je missies om de mensheid te redden.

Alexa van Amazon, zoals Cortana en Siri, heeft tenminste een naam. Toch is het merkwaardig moeilijk om je voor te stellen hoe Alexa eruit ziet. Heeft ze een kantoor in de buurt van Jeff Bezos, en lunchen ze samen? Ik kan het gewoon niet zien met haar robotachtige tonen. Bij de meeste slimme assistenten zit er geen persoonlijkheid achter de stem.

Het is hetzelfde probleem met Siri. Haar naam is vaag Scandinavisch en haar toon is altijd geduldig. Ik heb geprobeerd haar meer persoonlijkheid te geven door haar accent te verschuiven van het standaard saaie Amerikaanse naar dat van een vrouwelijke Zuid-Afrikaan. Blijkbaar ben ik niet de enige die dingen wil veranderen met Siri. In de aankomende iOS 14.5 wordt je gevraagd een standaardstem voor Siri te kiezen, en Apple voegt twee nieuwe stemopties toe.

Maar ik heb het bijna opgegeven om erachter te komen wie Siri werkelijk is als persoon. Ze is ongrijpbaar als ik haar persoonlijke vragen stel. Ik vraag wat haar lievelingskleur is en ze zegt oranje. Een minuut later is het antwoord groen.

Aan de andere kant weet ik precies wie Cortana is. Ik heb tientallen uren Halo gespeeld en haar beeld staat in mijn geheugen gegrift. Zij is degene die je uit het gevaar ha alt als de fiches op zijn en ze doet haar best om je te helpen bij je missies om de mensheid te redden. Als stemassistent hielp ze me zelfs 's ochtends op tijd uit bed. Dat wil zeggen, toen ze mijn bevel begreep.

Aanbevolen: