Hoe u Amazon Alexa in uw auto kunt krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe u Amazon Alexa in uw auto kunt krijgen
Hoe u Amazon Alexa in uw auto kunt krijgen
Anonim

Wat te weten

  • Amazon Echo Auto is de meest rechttoe rechtaan methode, maar je kunt ook Alexa-compatibele GPS-apparaten en Bluetooth-luidsprekers gebruiken.
  • Installeer en configureer Alexa > indien nodig, sluit het apparaat aan op het voertuig > sluit het apparaat aan op Alexa > sluit Alexa aan op het audiosysteem van het voertuig.
  • Een andere optie: koop een voertuig met ingebouwde mobiele dataverbindingen waar Alexa gebruik van kan maken.

Alexa is de virtuele assistent van Amazon die nieuws- en weerberichten kan leveren, sportuitslagen kan ophalen, routes in kaart kan brengen en vele andere functies kan uitvoeren. Het wordt voornamelijk thuis gebruikt, maar er zijn een aantal manieren waarop je Amazon Alexa ook in je auto kunt krijgen.

Alexa vereist een internetverbinding. In uw auto betekent dit dat hij de mobiele dataverbinding van uw telefoon moet gebruiken. Het stellen van eenvoudige vragen kost niet veel data, maar het gebruik van Alexa om muziek te streamen kan je bandbreedte snel opvreten als je geen onbeperkt abonnement hebt.

Zes manieren om Alexa in je auto te krijgen

Er zijn zes manieren om Alexa in een auto te krijgen, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hoewel Amazon Echo Auto een optie is, is dat slechts het topje van de ijsberg.

Dit zijn de zes manieren waarop je Alexa in je auto kunt krijgen:

  • Amazon Echo Auto: Dit is de meest eenvoudige manier om Alexa in je auto te krijgen, vooral als je al bekend bent met andere Echo-apparaten. De Amazon Echo Auto is in wezen een Echo of Dot die speciaal is ontworpen voor gebruik in autotoepassingen. Het maakt gebruik van de internetverbinding van je telefoon en vereist ook dat je de Alexa-app op je telefoon installeert.
  • Originele uitrusting infotainmentcentra: Dit is de gemakkelijkste manier om Alexa in een auto te gebruiken, omdat het rechtstreeks in het infotainmentcentrum is ingebouwd. Sommige voertuigen hebben zelfs ingebouwde mobiele dataverbindingen waar Alexa gebruik van kan maken. Het probleem is dat om van deze implementatie te profiteren, je een voertuig moet kopen dat Alexa bevat.
  • Alexa-navigatieapparaten: Sommige navigatieapparaten, zoals de Garmin Speak, hebben Alexa-mogelijkheden. Ze functioneren meestal als een Bluetooth-luidspreker met een scherm om navigatie-aanwijzingen weer te geven. Deze apparaten zijn afhankelijk van de mobiele dataverbinding van uw telefoon en vereisen dat u een eigen app installeert.
  • Alexa-compatibele slimme luidsprekers: dit zijn Bluetooth-luidsprekers met ingebouwde Alexa-functionaliteit. Ze maken meestal verbinding met uw telefoon voor toegang tot mobiele gegevens en met het geluidssysteem van uw auto als dit Bluetooth ondersteunt. Sommige werken op batterijen en andere worden aangesloten op een 12V-stopcontact.
  • Gebruik een Echo Dot: Als je al een Echo Dot hebt, waarom zou je die dan niet als proef gebruiken om te zien of je Alexa wel in je auto wilt hebben? Sluit hem aan op de Wi-Fi-hotspot van je telefoon en sluit hem aan op een 12V USB-adapter en je bent klaar om te gaan.
  • Gebruik je smartphone: Dit is de eenvoudigste oplossing, maar verre van de meest elegante. Hoewel je Alexa in je auto kunt gebruiken via de Alexa-app, is er geen handsfree-optie. Je kunt je Google Assistent vragen om de Alexa-app te openen, maar je moet fysiek op het ringpictogram in de Alexa-app tikken om met Alexa te communiceren.

Amazon Echo Auto

Amazon Echo Auto is in wezen slechts een uitbreiding van de Echo-productlijn die speciaal is ontworpen voor gebruik in auto's. Het maakt verbinding met je telefoon voor toegang tot internet, omdat Echo-apparaten niet in staat zijn om spraak te verwerken en antwoorden te bedenken zonder een internetverbinding.

Omdat Echo Auto is ontworpen voor gebruik in auto's, wordt het geleverd met een 12V USB-adapter en kan het via Bluetooth of een bekabelde aux-aansluiting worden aangesloten op uw auto-audiosysteem. Voor meer informatie over hoe dit werkt, bekijk onze volledige gids voor de Amazon Echo Auto.

Alexa gebruiken in fabrieksinfotainmentsystemen

Als je op zoek bent naar een nieuw voertuig en je bent een fan van Alexa, dan zijn er een aantal voertuigen waarin Alexa is ingebouwd. In plaats van extra hardware te gebruiken, is Alexa toegankelijk via dezelfde interface die u gebruikt voor de radio, navigatie, handsfree bellen en al het andere.

Image
Image

Het voordeel van dit type Alexa-integratie is dat het extreem gemakkelijk te gebruiken is. Je hoeft niets extra's te kopen of in te stellen, het enige wat je hoeft te doen is Alexa vragen te stellen, net zoals je thuis zou doen.

Het nadeel van deze implementatie is dat het niet beschikbaar is in de meeste voertuigen, en het is waarschijnlijk geen functie die veel mensen ertoe zal brengen een voertuig te kopen waarin ze anders niet geïnteresseerd zouden zijn.

Hoe u Alexa in uw auto kunt krijgen met Alexa-compatibele apparaten

Zodra je de Echo Auto verlaat, zijn er een heleboel Alexa-apparaten waarmee je Alexa in je auto kunt krijgen. Deze apparaten vallen in twee brede categorieën, namelijk navigatieapparaten met Alexa en Bluetooth-luidsprekers met Alexa, maar je gebruikt ze op min of meer dezelfde manier.

Image
Image

Je kunt ook een Echo Dot gebruiken met dezelfde methode, maar je zult een 12V USB-adapter moeten vinden om hem van stroom te voorzien.

  1. Installeer de Alexa-app op je telefoon.

    • iOS: Alexa in de App Store
    • Android: Alexa op Google Play
  2. Stel Alexa in op je telefoon.
  3. Als je Alexa-apparaat een eigen app heeft, installeer en configureer deze dan.

    Sommige apparaten gebruiken alleen de Alexa-app en voor andere is een extra app nodig. Voor het Alexa-compatibele Garmin Speak-navigatieapparaat is bijvoorbeeld de Garmin Drive-app (iOS, Android) vereist

  4. Installeer uw Alexa-apparaat in uw voertuig. Dit kan inhouden dat het op het dashboard of de voorruit moet worden gemonteerd, in een bekerhouder moet worden geplaatst of op een andere veilige locatie moet worden geplaatst.
  5. Sluit indien nodig uw Alexa-apparaat aan op het elektrische systeem van uw voertuig via de sigarettenaansteker of 12V-accessoire-aansluiting.

    Sommige apparaten met Alexa werken op batterijen. Anderen, zoals de Echo Dot, vereisen dat je een aparte 12V USB-adapter aanschaft.

  6. Schakel het apparaat in en verbind het met je Alexa-app. Schakel indien nodig de Wi-Fi-hotspot van uw telefoon in of activeer uw hotspot-apparaat om een internetverbinding tot stand te brengen.
  7. Verbind je Alexa-apparaat met het audiosysteem van je voertuig via Bluetooth of een bekabelde aux-verbinding, als een van beide beschikbaar is.

    Als je head-unit geen Bluetooth of een aux-ingang heeft, moet je een Alexa-compatibele luidspreker kiezen, zoals de Dot, die op zichzelf kan werken. Als je deze route volgt, moet je het audiosysteem van je auto handmatig dempen wanneer je naar muziek luistert of belt via je Alexa-apparaat.

  8. Je bent nu klaar om Alexa in je auto te gebruiken met spraakopdrachten.

Alexa in je auto gebruiken met slechts een telefoon

De laatste manier om Alexa in een auto te gebruiken, is door gewoon de Alexa-app te gebruiken zonder extra apparaten. Dit geeft je toegang tot exact dezelfde informatie, maar het is minder handig en ook minder veilig.

Image
Image

Het probleem is dat hoewel apparaten met Alexa gebruikmaken van je telefoon en vereisen dat je de Alexa-app hebt geïnstalleerd, je dit allemaal handsfree kunt doen. Er is geen manier om de Alexa-app handsfree te gebruiken zonder een extern apparaat zoals Garmin Speak of een Alexa-compatibele luidspreker zoals Rova Viva.

Als je Alexa in je auto wilt gebruiken met alleen je telefoon, moet je de app starten en op het belpictogram tikken in plaats van simpelweg je wekwoord te zeggen ("Alexa," "Amazon", "Computer", " "Echo" of "Ziggy"). Als je het ringpictogram aanraakt, kun je spraakopdrachten geven of vragen stellen, en Alexa zal antwoorden. Het is echter niet bijzonder gemakkelijk of veilig om op dit kleine pictogram te tikken tijdens het rijden.

Aanbevolen: