IMessage voor Android: hoe u het kunt krijgen en gebruiken

Inhoudsopgave:

IMessage voor Android: hoe u het kunt krijgen en gebruiken
IMessage voor Android: hoe u het kunt krijgen en gebruiken
Anonim

Een van de belangrijkste verschillen tussen iPhone en Android is dat Android-apparaten iMessage niet kunnen gebruiken. Dat is waar, maar als je de juiste software, de juiste computer en wat technische kennis hebt, of op zijn minst zin hebt in experimenteren, is het echt mogelijk om iMessage in te stellen voor je Android-telefoon.

Deze aanwijzingen werken alleen als je toegang hebt tot een Mac-apparaat en als je Android-telefoon Android 5.0 of nieuwer draait. U gebruikt software die niet het typische goedkeuringsproces van Apple heeft doorlopen. Hoewel daar niets mis mee is, moet u erop vertrouwen dat de ontwikkelaar van de software uw vertrouwen niet misbruikt.

Waarom u iMessage normaal niet kunt gebruiken op Android

U kunt iMessage meestal niet gebruiken op Android omdat Apple een speciaal end-to-end-coderingssysteem in iMessage gebruikt dat de berichten beveiligt van het apparaat waarop ze worden verzonden, via de servers van Apple, naar het apparaat dat ze ontvangt. Omdat de berichten versleuteld zijn, kan het iMessage-netwerk alleen worden gebruikt door apparaten die weten hoe de berichten moeten worden ontsleuteld.

Image
Image

Apple houdt iMessage en al zijn coole effecten en functies, inclusief iMessage-apps, exclusief voor apparaten met iOS en macOS als een manier om mensen ertoe aan te zetten zijn producten te kopen. Daarom is er geen iMessage voor Android-app beschikbaar in de Google Play Store.

Dat gezegd hebbende, is er een manier om Apple's controle over iMessage te omzeilen: een programma genaamd weMessage.

Wat u nodig heeft om weMessage te gebruiken

Om weMessage te gebruiken, heb je het volgende nodig:

  • Een iMessage-account: dit is waarschijnlijk uw bestaande Apple ID.
  • Een Mac met macOS 10.10 (Yosemite) of hoger: voor het gebruik van weMessage moet een programma op uw Mac worden uitgevoerd.
  • Java 7 of hoger geïnstalleerd op uw Mac.
  • Een Android-telefoon met Android OS 5.0 (Lollipop) of hoger.
  • De weMessage-app geïnstalleerd op je Android-telefoon.

Hoe weMessage u iMessage op Android laat gebruiken

Image
Image

Hoewel iMessage niet kan werken op Android-apparaten, werkt iMessage wel op zowel iOS als macOS. Het is de Mac-compatibiliteit die hier het belangrijkst is. weMessage is een programma voor Mac dat berichten door het iMessage-netwerk stuurt. Dit betekent dat al je teksten naar weMessage worden verzonden en vervolgens worden doorgegeven aan iMessage voor verzending van en naar macOS-, iOS- en Android-apparaten, terwijl je nog steeds de codering van Apple gebruikt.

Hoe weMessage in te stellen om iMessage voor Android te gebruiken

weMessage is een behoorlijk slimme oplossing voor het omgaan met Apple's beveiliging voor iMessage, maar het instellen ervan is niet voor de technische beginner of bangeriken. Er zijn veel stappen hier en het vereist een complexere configuratie dan de meeste programma's. Maar als je echt toegewijd bent om iMessage op Android te krijgen, is dit je enige optie. Dit is wat u moet doen.

WeMessage configureren op Mac

  1. Je moet Java op je Mac hebben geïnstalleerd om weMessage te gebruiken. Controleer of u deze hebt door naar Applications > Utilities te gaan en de app Terminal vooraf geïnstalleerd te starten op je Mac. Typ java en klik vervolgens op return.

    Als je een foutmelding krijgt, heb je geen Java. Als je de fout niet ziet, heb je hem. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie hebt door deze hier te downloaden.

  2. Download vervolgens het weMessage-programma voor uw Mac.
  3. Dubbelklik in de map weMessage op het bestand run.command om weMessage te starten. Als u een foutmelding krijgt dat het programma niet kan worden uitgevoerd omdat het van een onbekende ontwikkelaar is, klikt u op het Apple-logo > Systeemvoorkeuren >Beveiliging en privacy > Algemeen en klik vervolgens op Toch openen
  4. Vervolgens moet je enkele toegankelijkheidsfuncties van je Mac inschakelen. Klik in het Systeemvoorkeuren > Beveiliging & Privacy scherm op het tabblad Privacy en klik vervolgens opToegankelijkheid.
  5. Klik op het slotpictogram linksonder om je instellingen te ontgrendelen. Voer desgevraagd het wachtwoord in dat u gebruikt om in te loggen op uw Mac.
  6. Klik op het + pictogram en navigeer vervolgens door uw harde schijf naar Applicaties > Hulpprogramma's.

  7. Klik Terminal > Open.
  8. Dubbelklik nogmaals op run.command om het programma te starten. Hierdoor wordt een Terminal-venster geopend.
  9. Voer het e-mailadres in dat je gebruikt met iMessage.
  10. Voer vervolgens een wachtwoord in.

    Image
    Image

    Uw wachtwoord hoeft niet overeen te komen met uw iMessage-wachtwoord, en misschien ook niet, aangezien uw Apple ID voor zoveel dingen wordt gebruikt.

Hoe weMessage op Android in te stellen

  1. Ga op je Android-apparaat naar de Google Play Store en installeer de weMessage-app.
  2. Start weMessage op je Android.
  3. Tik op Doorgaan.
  4. Tik in de prompt Permissions Error op OKAY om de app toestemming te geven om toegang te krijgen tot uw apparaatinstellingen.
  5. Wanneer Instellingen wordt geopend, tik je op de knop naast Sta wijzigen van systeeminstellingen toe om weMessage toegang te geven.
  6. Tik op de pijl terug bovenaan om terug te keren naar de app.
  7. Wanneer je wordt gevraagd om een standaard sms-app te kiezen, tik je op weMessage en vervolgens op Standaard instellen. Kies OKAY op de "help" prompt.
  8. Voer het IP-adres van je Mac in de app in, zodat deze weet hoe hij met je computer moet communiceren. Leer hoe u uw IP-adres kunt vinden als u niet zeker weet hoe.
  9. Voer je iMessage-e-mailadres in en het wachtwoord dat je hebt gekozen tijdens de installatie hierboven.
  10. Voer je iMessage-e-mailadres in en het wachtwoord dat je hebt gekozen tijdens de installatie hierboven.

Ervan uitgaande dat alles correct is geconfigureerd, ziet u een scherm voor al uw gesprekken. Test of u iMessage-sms'jes kunt verzenden vanaf Android door een iPhone te sms'en; je weet dat het werkt als de tekstballonnen blauw zijn.

Je bent nog niet klaar

De instructies werken tot nu toe alleen als je Android-telefoon zich op hetzelfde wifi-netwerk bevindt als je Mac. Dat is handig, maar je wilt dat je Android iMessage gebruikt, waar je ook bent. Om dat te doen, moet u Port Forwarding instellen.

Port Forwarding configureert je wifi-thuisnetwerk om verbindingen van buitenaf door te laten. Zo maakt je Android-apparaat overal verbinding met de weMessage-app op je Mac.

De manier waarop u Port Forwarding instelt, is voor vrijwel elke router of modem anders. Daarom is er geen enkele set instructies die kan worden verstrekt. De beste manier om dit te leren is door de video en instructies op de weMessage-website te gebruiken.

Zodra je Port Forwarding hebt ingesteld, test je de configuratie door wifi op je Android-apparaat uit te schakelen en een sms te sturen naar iemand die iMessage gebruikt.

iMessage is misschien niet de enige iPhone-functie die je op Android wilt gebruiken. Je kunt Siri misschien op Android gebruiken of zelfs een paar iTunes-functies gebruiken.

FAQ

    Kan ik een iMessage naar een Android-apparaat sturen?

    Ja, je kunt iMessages van een iPhone naar een Android (en vice versa) sturen met sms, wat gewoon de formele naam is voor sms-berichten. Android-telefoons kunnen sms-berichten ontvangen van elke andere telefoon of elk ander apparaat op de markt.

    Hoe registreer ik me bij iMessage?

    Als je een iPhone hebt, is registreren bij iMessage eenvoudig. Je hoeft alleen maar in te loggen op je iMessage-account met je Apple ID op een Mac.

    Kan ik sms-berichten overzetten van iPhone naar Android?

    Nee. De manieren waarop u sms-berichten van iPhone naar iPhone kunt overbrengen, worden niet ondersteund wanneer u van iPhone naar Android gaat.

    Hoe stop ik spam op iMessage?

    De beste methode is om de beller te blokkeren. Tik hiervoor op het spambericht en vervolgens op Details > Info (i) >Blokkeer deze beller > Blokkeer contact.

    Waarom worden mijn iMessages niet verzonden?

    Misschien probeer je een bericht naar het verkeerde telefoonnummer of e-mailadres te sturen. Controleer nogmaals en probeer opnieuw te verzenden. Of misschien moet u uw apparaat gewoon opnieuw opstarten. Controleer ook uw netwerkverbinding.

Aanbevolen: