Walmart onn. 8-inch Tablet Pro Review: een betaalbare Android-tablet

Inhoudsopgave:

Walmart onn. 8-inch Tablet Pro Review: een betaalbare Android-tablet
Walmart onn. 8-inch Tablet Pro Review: een betaalbare Android-tablet
Anonim

Bottom Line

Met bijna-voorraad Android 10 en behoorlijke streamingprestaties heeft Walmart een solide concurrent gebouwd voor Amazon's Kindle Fire-lijn van betaalbare Android-tablets.

Walmart onn. 8-inch Tablet Pro

Image
Image

We hebben de Walmart onn gekocht. 8-inch Tablet Pro zodat onze recensent het op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

De onn. 8-inch Tablet Pro is een budgettablet van Walmart die is gericht op ongeveer dezelfde markt als Amazon's lijn van Kindle Fire-tablets. In tegenstelling tot de tablets van Amazon, verzendt Walmart de onn. lijn met een bijna standaard Android-ervaring, en deze is uitgerust met Android 10. Met een octa-core Mediatek-processor en 2 GB RAM is dit een tablet die is ontworpen voor activiteiten zoals Netflix en Disney Plus streamen, e-boeken lezen en surfen het web.

Dit is Walmart's tweede kans op de low-end tabletmarkt, waarbij de Tablet Pro-lijn enkele verbeteringen en een hoger prijskaartje met zich meebrengt ten opzichte van de eerste generatie, dus ik was geïnteresseerd om precies te zien waartoe het in staat is. Ik droeg een onn. 8-inch Tablet Pro heb ik ongeveer een week overal bij me en gebruik hem voor alles, van e-mail en surfen op het internet tot 's avonds films kijken en zelfs een beetje videochatten. Ik heb de algehele prestaties, internetverbinding, de camera en al het andere getest om te zien of de onn. 8-inch Tablet Pro is de hogere prijs waard in vergelijking met het vorige model.

Bottom Line

De onn.8-inch Tablet Pro is de tweede iteratie van deze hardware, voorafgegaan door de onn. Tablet 8-inch met ongeveer een jaar. De eerste versie van de hardware was goedkoper, wat het aanbevelenswaardiger maakte, maar de Pro heeft genoeg upgrades om de prijsverhoging te rechtvaardigen. Het is krachtiger, heeft veel betere camera's, bevat USB-C in plaats van micro-USB en heeft een metalen constructie in plaats van plastic. Het is in bijna alle opzichten verbeterd.

Ontwerp: metalen behuizing voelt solide aan

Walmart's eerste lei van onn. tablets zagen er net zo goedkoop uit en voelden aan als ze waren, maar de onn. 8-inch Tablet Pro breekt met die traditie. Dit ziet eruit en voelt, althans op het eerste gezicht, als een meer premium apparaat dan het in werkelijkheid is. De behuizing is van metaal in plaats van plastic, wat een solide, zwaar gevoel geeft waardoor deze tablet zich onderscheidt van veel van de andere opties die je zult vinden in de wereld van goedkope Android-tablets.

De voorkant van de tablet is voorzien van een 8-inch IPS LCD-scherm omgeven door dikke randen, met de camera aan de voorzijde in het midden van de bovenste rand. De bovenrand heeft een SD-kaartlade en een 3,5-millimeter audio-aansluiting, de onderkant heeft een USB-C-poort en luidsprekerroosters, en je vindt de aan/uit-knop en volumeknop aan de rechterkant.

Image
Image

De achterkant is grotendeels onopvallend, met een enkele camera aan de achterkant linksboven, het Onn-logo centraal en het modelnummer en enkele specificaties in de rechterbenedenhoek.

Het algehele ontwerp van de onn. 8-inch Tablet Pro voelt stevig genoeg aan en ziet er goed uit gezien de lage prijs. Het is een beetje zwaar voor een 8-inch tablet, maar dat komt omdat de behuizing van metaal is gemaakt in plaats van plastic.

Het grootste probleem is dat het hele ding een vingerafdruk en veegmagneet is. Dat lijkt misschien een gegeven, aangezien de meeste tablets en telefoons de neiging hebben om vingerafdrukken en vegen aan te trekken, maar de materialen van mindere kwaliteit en het ontbreken van een oleofobe coating op het scherm maken het onmogelijk om deze tablet er mooi uit te laten zien. Het is ook niet alleen het scherm. De metalen achterkant wordt gevlekt en vlekkerig, slechts een paar minuten nadat je hem zorgvuldig hebt afgeveegd.

Display: Te veel lichtverlies en het touchscreen voelt niet goed aan

Het 8-inch IPS LCD-scherm is een vrij eenvoudig tarief voor een budgetvriendelijke Android-tablet. Het heeft een resolutie van 1280 x 800 die een beetje aan de lage kant is, maar het is een klein genoeg scherm dat ik niet overdreven storend vond.

Het scherm is helder en kleurrijk en ziet er in de meeste lichtomstandigheden goed uit, maar het heeft geen enkele oleofobe coating. Dat betekent dat hij heel gemakkelijk vingerafdrukken trekt, moeilijker schoon te maken is dan je misschien gewend bent en ook een beetje onaangenaam aanvoelt. In plaats van moeiteloos over het scherm te glijden, zal je vinger de neiging hebben om te plakken en te wrijven.

Het belangrijkste probleem met het scherm is dat er een enorme hoeveelheid licht langs de randen loopt die je niet kunt negeren als je de tablet in het donker gebruikt. Bij het streamen van films op Netflix leken donkere scènes een beetje opgeblazen, en zwarte scène-overgangen onthulden enorme, ongelijk verdeelde achtergrondverlichting. Het is overdag niet zo opvallend in lichte omgevingen.

Het scherm is helder en kleurrijk, en het ziet er in de meeste lichtomstandigheden best goed uit, maar het heeft geen enkele oleofobe coating.

Mijn testunit had ook verschillende dode pixels die ik ondanks meerdere pogingen niet kon losmaken. Dat is misschien een toevalstreffer, maar het is precies in lijn met de minder dan geweldige prestaties van het scherm.

Prestaties: OK voor streaming, maar niet veel anders

De onn. 8-inch Tablet Pro heeft een octa-core MediaTek MT8768-chip met 2 GB RAM en 32 GB opslag aan boord. Ongeveer 8 GB van die opslagruimte wordt ingenomen door het besturingssysteem en vooraf geïnstalleerde apps, maar je kunt altijd een SD-kaart aansluiten als je extra ruimte nodig hebt.

De MediaTek-chip en 2 GB RAM zijn niet bepaald indrukwekkend. Dat is te verwachten van een budgettablet als deze, maar het is belangrijk op te merken dat je hier niet veel games op gaat spelen en dat je misschien zelfs wat problemen hebt met productiviteitssoftware. Ik merkte zelfs een beetje vertraging, aarzeling en een paar haperingen op bij het navigeren door menu's in Android 10 zonder zelfs maar apps te starten.

Om een goede basis te krijgen van wat je van deze tablet kunt verwachten, heb ik een paar benchmarks uitgevoerd. Eerst installeerde ik de PCMark-app en voerde de Work 2.0-benchmark uit. Het is een benchmark die test hoe goed een apparaat omgaat met elementaire productiviteitstaken zoals tekstverwerking en de onn. Tablet Pro leverde behoorlijk middelmatige resultaten op. Het scoorde in totaal 4.730. Dat is wat aan de lage kant, maar niets bijzonders voor een tablet in deze prijsklasse.

Image
Image

Voor een paar meer specifieke benchmarks scoorde het slechts 3.823 bij surfen op het web en een iets hogere 4, 184 schriftelijk. Deze scores geven aan dat deze tablet het meest geschikt is voor licht surfen op het web, e-mailen en andere soortgelijke taken. Dat komt overeen met mijn ervaring, omdat ik geen problemen had met het streamen van media op apps zoals Netflix, surfen op het web en het lezen van e-mails. De prestaties waren niet helemaal geschikt voor meer geavanceerde taken, en gamen is een andere zaak.

Ik heb een aantal grafische benchmarks van GFX Bench uitgevoerd die bedoeld zijn om te laten zien hoe goed een apparaat naar verwachting games kan uitvoeren. Als eerste heb ik de Car Chase-benchmark uitgevoerd, een game-achtige benchmark die de mogelijkheden van een apparaat test voor het weergeven van 3D-objecten, verlichting en meer. Het haalde slechts 5,8 FPS tijdens die test, wat volkomen onspeelbaar zou zijn in een echte game. In de minder intense T-Rex-benchmark scoorde het 29 FPS. Dat geeft aan dat je het bij vrij eenvoudige spellen wilt houden, als je die al speelt.

Hoewel ik niet veel verwachtte na de benchmarks, heb ik Asph alt 9 gedownload en een paar races gereden. Hoewel het speelbaar was en ik een paar races kon voltooien, merkte ik een onaanvaardbaar niveau van screen tearing en framedrops op.

Productiviteit: blijf bij e-mail en licht surfen op het web

Walmart's slogan voor dit apparaat is "surf onn", en dat is een redelijk goede omschrijving voor zijn productiviteitsmogelijkheden. Van het kleine scherm tot de lage resolutie, de bloedarme processor en de lage hoeveelheid RAM, deze tablet is niet echt ontworpen om werk gedaan te krijgen.

Wat het goed doet, is media streamen, op internet surfen en andere basistaken. Ik had geen problemen met het bekijken van video's op Netflix, HBO Max en Disney Plus tijdens mijn tijd met de tablet, en ik gebruikte het ook om e-mails te beantwoorden en dingen op internet te controleren gedurende de dag.

Toen ik de tablet koppelde met mijn Bluetooth Logitech-toetsenbord en probeerde een beetje te schrijven, waren de resultaten minder dan geweldig. Dit is gewoon geen tablet die ik zou aanbevelen voor iets anders dan de meest elementaire productiviteitstaken. Het is veel beter als streamer naast het bed, en een nauwelijks zakformaat e-mail- en webapparaat.

Audio: Luid genoeg, maar klinkt niet geweldig

De onderkant van de tablet bevat twee luidsprekerroosters, maar het is niet duidelijk of deze daadwerkelijk twee luidsprekers heeft. Zelfs als dat zo is, is er hier geen stereo-effect omdat beide grills zich aan dezelfde kant van de tablet bevinden. Als je de tablet in portretmodus bekijkt, raakt het geluid duidelijk het ene oor luider dan het andere, zoals bij elke monotablet of telefoon.

Het geluid zelf is niet slecht voor een budgettablet. Het wordt luid genoeg om mijn kantoor te vullen, hoewel het aan de blikkerige kant is en de hoge tonen rafelig genoeg zijn om luisteren op vol volume meer dan een beetje onaangenaam te maken. Het is minder oorverdovend op ongeveer driekwart volume, wat voldoende is voor solo-luisteren in een matig rumoerige ruimte.

Het goede nieuws is dat het een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 millimeter bevat, dus je hoeft niet op het ingebouwde geluid te vertrouwen als je dat niet wilt. Ik heb mijn favoriete oordopjes aangesloten voor mijn Netflix- en YouTube-streamingsessies voor het slapengaan voor een veel aangenamere ervaring.

Netwerk: teleurstellende netwerkprestaties zijn snel genoeg voor de meeste doeleinden

De onn. 8-inch Tablet Pro ondersteunt 802.11n dual-band wifi en Bluetooth voor draadloze netwerken, en ik had met geen van beide echte problemen. Ik kon verbinding maken met mijn wifi-netwerk en video streamen zonder haperingen, en ik koppelde een paar apparaten zoals een Bluetooth-luidspreker en een Logitech-toetsenbord en alles werkte zoals verwacht.

Om de netwerkmogelijkheden van de tablet te testen, heb ik de Speed Test-app van Ookla geïnstalleerd en de verbindingssnelheid op verschillende afstanden van mijn router gecontroleerd. Voor deze tests gebruikte ik mijn 1 Gbps Mediacom-internetverbinding en een Eero-router met de bakens uitgeschakeld.

Image
Image

Wanneer gemeten in de nabijheid van de router, is de onn. 8-inch Tablet Pro beheerde een magere downloadsnelheid van 39 Mbps. Dat is een van de laagste snelheden die ik ooit op mijn netwerk heb gezien vanaf elk apparaat. Hogere apparaten registreren doorgaans snelheden van 300 tot 400 Mbps.

Na die aanvankelijk teleurstellende test ging ik naar een hal op ongeveer 3 meter van de router en mat ik een lichte daling tot 31 Mbps. Ik nam de tablet vervolgens mee naar een andere kamer op een afstand van ongeveer 60 voet, en de snelheid daalde tot slechts 13 Mbps. Op een afstand van ongeveer 30 meter, in mijn garage, zakte het naar 12 Mbps.

Deze snelheden waren algemeen teleurstellend en aanzienlijk lager dan ik gewend ben te zien, maar het is belangrijk op te merken dat ik dit probleem nooit heb opgemerkt tijdens het daadwerkelijke gebruik, behalve bij het downloaden van apps. Het streamen van video op een scherm met een vrij lage resolutie als dit kost niet zoveel bandbreedte, dus ik had niet eens geweten dat de verbinding zo traag was als het downloaden van apps niet zo lang duurde. Als de downloadsnelheid van je internetverbinding om te beginnen rond de 30 Mbps ligt, dan is dit een probleem waar je helemaal niets van merkt.

Camera: camera's aan de voor- en achterkant stellen teleur

De onn. 8-inch Tablet Pro heeft een 5MP-camera aan de achterkant, samen met nog een 5MP-camera aan de voorkant voor selfies en videochatten. Geen van beide camera's is erg goed. De achteruitrijcamera maakt universeel teleurstellende opnamen, ongeacht de belichting of compositie, waarbij buitenopnamen er uitgeblazen uitzien en binnenopnamen bij weinig licht luidruchtig en donker zijn. Het is er als je het absoluut nodig hebt, maar je zult waarschijnlijk niet tevreden zijn met de resultaten.

De selfiecamera levert vergelijkbare resultaten op als de achterste, wat geen verrassing zou moeten zijn. Het is er voornamelijk voor videochat, en ik merkte dat het in een mum van tijd zal doen. Opnamen zagen er meestal zacht en uitgeblazen uit bij voldoende licht, en lawaaierig bij weinig licht. Videochat werkte prima, maar het levert niet echt resultaten op professioneel niveau op. Het is meer een praatje met vrienden of familie als je geen betere camera-opties hebt, en minder een zakelijke situatie.

Image
Image

Batterij: Walmart claimt een batterij van 10 uur en levert

Walmart geeft geen mAh-specificatie voor de batterij, maar kiest ervoor om deze te adverteren als een "10 uur batterij". De app voor het testen van de batterij die ik heb geïnstalleerd, zei dat het een batterij van 1000 mAh was, maar dat lijkt laag op basis van mijn ervaring met de tablet. Ik ontdekte dat ik de tablet meerdere dagen kon gebruiken tussen oplaadbeurten, met dagelijks gebruik voor het controleren van e-mail, licht surfen op het web en een uur of twee streaming video.

Om de batterij te testen, heb ik hem opgeladen, verbonden met wifi en ingesteld om non-stop YouTube-video's te streamen. In die staat duurde het iets minder dan 9 uur voordat het werd uitgeschakeld. Gezien verschillende gebruiksomstandigheden, kan ik zien dat het 10 of meer uur aanhoudt.

Laad wat video's in het geheugen, schakel wifi en Bluetooth uit en zet misschien de achtergrondverlichting een beetje zachter, en deze tablet kan gemakkelijk entertainment bieden of een kind bezig houden tijdens een vlucht of roadtrip.

Software: bijna standaard Android

Android is open source, dus veel telefoon- en tabletfabrikanten hebben de behoefte om hun eigen spullen bovenop het standaardbesturingssysteem te stapelen. Anderen, zoals Amazon, zetten Android volledig om in hun eigen ommuurde tuin. Walmart is met de onn in de tegenovergestelde richting gegaan. 8-inch Tablet Pro, die wordt geleverd met iets dat heel dicht bij Android 10 ligt.

Het enige verschil tussen stock-Android 10 en de versie die bij deze tablet wordt geleverd, is dat deze een handvol Walmart-gerichte apps en een speciale "favorieten" -knop in de interface bevat. Tik op de favorietenknop en het brengt je naar een scherm dat automatisch wordt gevuld met de Walmart-app, Sam's Club-app, VUDU en Walmart Grocery-app. Deze apps lijken te zijn ingebakken, omdat ik ze niet kon verwijderen, maar je kunt je echte favoriete apps toevoegen voor gemakkelijke toegang.

Als je de zogenaamde favorietenknop wilt verwijderen, hoef je alleen maar gebarennavigatie in te schakelen. Dat verwijdert de onderste navigatiebalk helemaal en maakt het standaard op gebaren gebaseerde navigatiesysteem van Android 10 mogelijk.

Het enige verschil tussen stock-Android 10 en de versie die bij deze tablet wordt geleverd, is dat deze een handvol Walmart-gerichte apps en een speciale 'favorieten'-knop in de interface bevat.

Bottom Line

De onn. 8-inch Tablet Pro heeft een adviesprijs van $ 99,00, maar is meestal beschikbaar voor iets minder dan dat. Dat is een redelijk goede prijs als je kijkt naar het algehele prestatieniveau en de concurrentie. Het is niet moeilijk om een aanzienlijk betere tablet te vinden dan deze, maar niet voor de prijs.

Onn Tablet Pro 8-inch versus Kindle Fire 8

De onn. 8-inch Tablet Pro is duidelijk gepositioneerd om te concurreren met de Kindle Fire HD 8, aangezien het in wezen Walmart's versie is van de populaire budgettablet van Amazon, en het doet zijn werk goed. Ze zijn vergelijkbaar geprijsd, met de onn. een beetje goedkoper zijn dan de advertentievrije Kindle Fire en een vergelijkbaar prestatieniveau bieden.

De onn. Tablet Pro 8-inch is duidelijk gepositioneerd om te concurreren met de Kindle Fire HD 8, aangezien het in wezen Walmart's versie is van de populaire budgettablet van Amazon, en het doet zijn werk goed.

Het grootste verschil tussen deze tablets is dat de Kindle Fire de op maat gemaakte versie van Android van Amazon draait en de Amazon App Store gebruikt in plaats van Google Play. De aan. 8-inch Tablet Pro draait op Android 10 en bevat de Google Play Store. Als je toegang wilt tot alles wat Android te bieden heeft, zonder het gedoe van side-loading, is de onn. 8-inch Tablet Pro is een solide optie. Als je graag in het ecosysteem van Amazon leeft, dan is de Kindle Fire HD 8 een geweldige kleine tablet.

Temper uw verwachtingen met deze voordelige Android 10-tablet

Walmart's onn. 8-inch Tablet Pro is een budgettablet die is gepositioneerd als een alternatief voor de Kindle Fire, en hij raakt dat doel. Ondanks een paar struikelblokken, zoals het ontbreken van een oleofobe coating op het scherm, is dit een geweldige tablet voor het streamen van media, e-mail en surfen op het web. Het heeft ook Android 10 met slechts de kleinste aanpassingen van Walmart en volledige toegang tot de Google Play Store.

Specs

  • Productnaam onn. 8-inch Tablet Pro
  • Productmerk Walmart
  • MPN 100003561
  • Prijs $99.00
  • Releasedatum mei 2020
  • Gewicht 1 lbs.
  • Productafmetingen 0,40 x 5,90 x 0,39 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10
  • Processor 2.0GHz octa-core Mediatek MT8768
  • RAM 2GB
  • Opslag 32GB
  • Camera 5MP (voor), 5MP (achter)
  • Scherm 8-inch IPS LCD
  • Resolutie 1280 x 800
  • Batterijcapaciteit Niet vermeld
  • Poorten USB-C, 3,5 mm audio
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: