LG Q6 Review: een betaalbare en aantrekkelijke Android-telefoon

Inhoudsopgave:

LG Q6 Review: een betaalbare en aantrekkelijke Android-telefoon
LG Q6 Review: een betaalbare en aantrekkelijke Android-telefoon
Anonim

Bottom Line

De LG Q6 is een betaalbare en aantrekkelijk ontworpen ontgrendelde Android-telefoon. Het is een competente budgetoptie, maar het is moeilijk om te concurreren met nieuwere telefoons in zijn prijsklasse.

LG Q6

Image
Image

We hebben de LG Q6 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Flagship-telefoons zijn tegenwoordig zo duur dat veel consumenten denken dat een goede telefoon toch niet zoveel hoeft te kosten. Gelukkig bestaan er goede alternatieven voor high-end toestellen, waaronder de LG Q6. Deze wat oudere telefoon wil de volledige ervaring van moderne smartphones bieden tegen een betaalbare prijs. Het heeft een redelijk modern design en een mooi groot scherm met specs die aan de midrange kant zijn. De vraag is, kan het een boeiende ervaring bieden om je ogen af te wenden van nieuwere, duurdere apparaten, en kan het concurreren met andere budgetopties? Lees verder om te zien hoe het in onze tests is gegaan.

Image
Image

Ontwerp: Aantrekkelijk en stevig

De LG Q6 is verrassend solide en biedt een bouwkwaliteit die niet typisch wordt geassocieerd met telefoons in zijn prijsklasse. Het is misschien niet waterdicht of beoordeeld op duurzaamheid, maar het voelt alsof het tegen een stootje kan. De duurzaamheid wordt verbeterd door de grotendeels plastic constructie, die minder glad zou moeten zijn dan duurdere glazen telefoons, en ook niet zal versplinteren. Het neemt echter heel gemakkelijk vingerafdrukken en krassen op, dus je zult willen investeren in een hoesje om cosmetische schade te voorkomen.

Dit is een kleine telefoon in vergelijking met veel van de huidige phablets. Het 5,5-inch display maakt het gemakkelijk om met één hand te gebruiken zonder dat je je hand over het scherm hoeft te reiken. Hij past zelfs in een klein zakje. We waardeerden zeker de vormfactor en waardeerden de iPhone-achtige zilveren rand van het apparaat.

Volume- en aan / uit-knoppen bevinden zich op hun gebruikelijke plaatsen aan weerszijden van de telefoon, net als de USB- en audiopoorten. Helaas maakt deze telefoon geen gebruik van USB-C en gebruikt in plaats daarvan de oudere micro-USB-poort, waardoor het overzetten van gegevens en het opladen aanzienlijk langzamer gaat. De enkele achteruitrijcamera en flitser bevinden zich in de rechterbovenhoek van de achterkant van de telefoon en een luidsprekerrooster bevindt zich in de rechterbenedenhoek.

Helaas is er geen vingerafdruksensor, maar de Q6 probeert dit goed te maken door gezichts-ID op te nemen. Maar we waren niet erg onder de indruk van de betrouwbaarheid van de gezichtsherkenningstechnologie, omdat er geen speciale sensoren of IR-camera's worden gebruikt, waardoor het onbetrouwbaar en gemakkelijk te misleiden is.

Image
Image

Instelproces: Basis Android

Het installatieproces voor de Q6 is eenvoudig. Dit is een zeer eenvoudige Android-telefoon en je zult niet veel verschil vinden tussen het instellen en een andere telefoon met dit besturingssysteem. Kortom, kies gewoon uw taal, log in op uw Google-account en ga akkoord met de licentievoorwaarden. De telefoon zal u ook vragen om u aan te melden bij Amazon om toegang te krijgen tot de vooraf geïnstalleerde apps die afkomstig zijn van een exclusieve Prime-telefoon.

De Q6 vereiste een behoorlijk grote update bij de eerste opstart en kostte veel tijd om te voltooien. Zorg ervoor dat de batterij is opgeladen of dat de telefoon is aangesloten tijdens het uitvoeren van deze updates, en wacht een middag voordat ze zijn voltooid. Als je eerder een Android-telefoon hebt gebruikt, zouden de instellingen en aanpassingsopties allemaal bekend moeten zijn, omdat er geen radicale wijzigingen zijn in de basisgebruikersinterface.

Bottom Line

Het 2160 x 1080-scherm op de Q6 is scherp en biedt een goed contrast en kleurnauwkeurigheid. 1080p is een meer dan voldoende resolutie voor een 5,5-inch scherm, en ondanks dat het alleen LCD-technologie heeft en niet de rijkere OLED-schermen die in duurdere telefoons worden gevonden, biedt het nog steeds een bevredigende ervaring. Kijkhoeken zijn erg goed. We merkten niet dat het scherm vervaagd werd of van kleur veranderde wanneer het vanuit een hoek werd bekeken. We vonden het zeer leesbaar in heldere, buitenomstandigheden.

Prestaties: Grafisch teleurstellend

Het was ons meteen duidelijk dat de Q6 niet bedoeld is voor mobiel gamen. Toen we DOTA: Underlords lanceerden, ging het spel onmiddellijk terug naar de absolute absolute minimuminstellingen, en zelfs op die grafische niveaus kon het de taak nauwelijks aan. Een groot deel van het spel weigerde gedeeltelijk of helemaal niet te laden, waarbij veel personages verschillende delen van hun anatomie misten. De framesnelheid was soms zo laag dat gamen bijna onmogelijk was.

Het is ons gelukt om een lange wedstrijd te voltooien voordat de game terugging naar het hoofdmenu en prompt crashte. Het is ook vermeldenswaard dat de telefoon tijdens het spelen extreem heet werd en dat het batterijniveau aanzienlijk daalde. Oudere en minder grafisch veeleisende games liepen prima. Er is geen probleem als je een rondje Angry Birds of Candy Crush wilt spelen, maar ben niet van plan om te genieten van de nieuwste en beste games.

Gezien deze slechte prestaties in games, hadden we niet veel verwacht van onze PCMark-tests en waren niet verrast toen onze angsten werden bevestigd. De verouderde Qualcomm Snapdragon 435-processor behaalde slechts een beoordeling van 2.977, wat verre van indrukwekkend is. Het deed het echter goed als het ging om het fotobewerkingsgedeelte van de test met 5, 301, hoewel moet worden opgemerkt dat de prestaties op alle andere gebieden op zijn best minder dan 3, 500 waren, en helemaal tot 1, 717 voor de schrijftest.

GFXBench gaf ons even indrukwekkende scores van 2 frames per seconde (fps) in de Car Chase-test en 12 fps in T-Rex. Beide tests werden uitgevoerd met een resolutie van 1080p, wat onze slechte real-life resultaten in moderne mobiele games bevestigt.

Gelukkig is dit gebrek aan stroom nog steeds voldoende voor surfen op het web, sociale media, casual games en het meeste dagelijkse gebruik. Als je geen grote gamer bent en je budget niet kunt oprekken voor een duurder apparaat, is de Q6 misschien goed genoeg voor jou.

Image
Image

Connectiviteit: Betrouwbare communicatie

We hebben de Q6 getest op het netwerk van AT&T en hij presteerde redelijk goed in onze tests, hoewel het in de regio van de Pacific Northwest waar we deze telefoon hebben getest moeilijk was om een consistent idee te krijgen van de verbindingskwaliteit vanwege de inconsistente mobiele signaal in de buurt. Op locaties met een goed signaal waren we in staat om 18,57 Mbps down en 14,23 Mbps up op één locatie te krijgen, wat in lijn was met de resultaten van andere telefoons zoals de LG Stylo 4 en K30.

YouTube was perfect te bekijken bij hoge resoluties en de Q6 was behoorlijk betrouwbaar. De Q6 beschikt ook over Bluetooth- en NFC-mogelijkheden.

Geluidskwaliteit: niet indrukwekkend maar capabel

Geluidskwaliteit viel mee. De naar achteren gerichte luidspreker levert redelijk heldere audio, hoewel hij veel impact en helderheid in het basbereik verliest. Desondanks hebben we genoten van het luisteren naar 2Cello's vertolking van "Thunderstruck" op YouTube, en we waardeerden de fatsoenlijke audiokwaliteit tijdens het spelen van DOTA: Underlords. Een probleem dat we tegenkwamen, was dat we vaak per ongeluk de luidspreker met onze vingers bedekten, waardoor het geluid werd gedempt. Gelukkig heeft de telefoon een 3,5 mm audio-aansluiting voor gemakkelijk luisteren via hoofdtelefoon/oordopjes.

De Q6 handelde telefoontjes goed af, en noch wij, noch de mensen aan de andere kant van de lijn hadden moeite om elkaar te verstaan. We hebben dit getest in een luide, openbare omgeving en hadden geen problemen.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: op zijn best middelmatig

De Q6 biedt geen geweldige foto- of videokwaliteit. De 13-megapixelcamera heeft een vergelijkbare resolutie als de meeste andere smartphonecamera's, maar kan zijn vlaggenschipbroeders niet aan. Het f/2.2-diafragma van de lens is vrij donker, wat de mogelijkheden bij weinig licht beperkt. Bij goed, helder daglicht hadden we geen probleem. De kleurreproductie is nauwkeurig en de afbeeldingen zijn helder en duidelijk.

Weinig licht is een ander verhaal - verwacht veel ruis, gebrek aan detail en onnauwkeurige kleuren bij het fotograferen in donkere interieurs of 's nachts. We kunnen het ook niet aanbevelen voor video, die beperkt is tot 1080p. Een zwakke LED-flitser bevindt zich naast de camera, maar doet niet veel om de beelden te verbeteren.

Je krijgt een basisselectie van modi en filters zoals Panorama, Eten en een paar vreemde modi zoals Grid Shot die we ons nooit kunnen voorstellen, zelfs niet als nieuwigheid. We hadden graag een handmatige fotografiemodus gezien, maar helaas is er geen aanwezig in de standaardapp.

De camera aan de voorkant van 5 megapixels is net als de camera aan de achterkant bruikbaar, maar slecht bij weinig licht. Het bevat een portretmodus die onvolkomenheden verwijdert, maar het verzacht ook je gezicht. De Q6 heeft de gebruikelijke reeks filters en een interessante groepsmodus die de camera iets uitzoomt om meer mensen vast te leggen. Het effect is vrij klein, maar het kan in sommige situaties nuttig zijn.

In wezen is dit de meest basale set mobiele telefooncamera's die je je kunt voorstellen. Ze klaren de klus en meer niet. Als je echter niet zo'n fotograaf bent en af en toe een foto wilt maken voor het nageslacht of sociale media, dan is de Q6 waarschijnlijk voldoende.

Bottom Line

De batterij van 3.000 mAh kon ons de hele dag volhouden, hoewel het spelen van games hem aanzienlijk leegmaakte. We konden ongeveer zes en een half uur streaming video krijgen op 1080p met de maximale helderheid. Het duurde ongeveer 90 minuten om leeg op te laden. Aangezien de meeste mensen hun telefoon niet constant gebruiken, verwachten we dat de Q6 je gemakkelijk een dienst op kantoor zal doorstaan.

Software: Basis Android met enkele aanpassingen

De Android 9.0 Pie (opgewaardeerd van 7.0 Nougat) interface is bekend en de aanpassingen van LG zijn klein en onopvallend. Onze Q6 kwam met heel weinig bloatware, waarbij LG SmartWorld de meest voor de hand liggende extra app was. We zien graag een telefoon die je niet overlaadt met software die je niet nodig hebt. Alle Google-apps zijn vooraf geïnstalleerd, net als Facebook en Instagram. Je krijgt ook een kalender, een klok-app en een bestandsbeheerder, naast een paar andere handige apps.

Prijs: twijfelachtige waarde tenzij je het in de uitverkoop krijgt

De adviesprijs van de LG Q6 was vroeger $ 300, maar is nu meestal te koop voor $ 179. Voor die prijs is het niet duur, maar je zou ook de LG Stylo 4 kunnen krijgen voor dezelfde adviesprijs, wat in bijna alle opzichten een betere, meer capabele telefoon is. Dit is een mooie budgettelefoon, maar in vergelijking met de eigen productlijn van LG moet de waarde in twijfel worden getrokken.

Gelukkig is de Q6 te vinden voor minder dan de helft van zijn adviesprijs en is hij veel concurrerender in dat bereik. Voor $ 120 - $ 200 biedt het een goede prijs-kwaliteitverhouding.

LG Q6 vs. LG Stylo 4

De LG Q6 is op zichzelf beschouwd een zeer aantrekkelijke, budgetgerichte smartphone. In vergelijking met de eigen Stylo 4 van het bedrijf wordt het echter aanzienlijk minder indrukwekkend. De Stylo 4 biedt meer kracht voor gaming en een zeer handige geïntegreerde stylus. De enige voordelen die de Q6 ten opzichte van de Stylo 4 heeft, zijn de kleinere vormfactor en het aantrekkelijkere ontwerp. Tenzij je de Q6 kunt vinden voor aanzienlijk minder dan de Stylo 4, is de Stylo 4 de duidelijke keuze.

Een goede telefoon in een drukke markt als je hem in de uitverkoop kunt krijgen

De LG Q6 is een zeer eenvoudige telefoon die je goed van pas zal komen, zolang je niet van plan bent bekroonde foto's te maken of de nieuwste en beste games ermee te spelen. Het is erg aantrekkelijk en heeft een premium uiterlijk, waardoor het een degelijke allround smartphone is die veel mensen acceptabel zouden moeten vinden. Het wordt nu echter aan de oudere kant, dus tenzij je het in de uitverkoop kunt krijgen, raden we aan een nieuwer apparaat te kiezen.

Specs

  • Productnaam Q6
  • Product Merk LG
  • UPC 652810819466
  • Prijs $179,99
  • Productafmetingen 2,73 x 0,32 x 5,61 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit AT&T, T-Mobile
  • Platform: Android
  • processor Qualcomm Snapdragon 435
  • Schermformaat 5,5 inch, 2160 x 1080
  • RAM 3GB
  • Opslag 32GB
  • Camera 13 MP (achter) 5MP (voor)
  • Batterijcapaciteit 3.000 mAh
  • Poorten USB, 3,5 mm audio
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: