Waarom experts zich zorgen maken over versleuteling op Facebook Messenger

Inhoudsopgave:

Waarom experts zich zorgen maken over versleuteling op Facebook Messenger
Waarom experts zich zorgen maken over versleuteling op Facebook Messenger
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook heeft zijn plannen om end-to-end encryptie op de Messenger-app vrij te geven uitgesteld.
  • Ondanks de privacyvoordelen die end-to-end-codering met zich meebrengt, denken sommige experts dat het de deur kan openen voor misbruikers en andere slechte actoren om toegang te krijgen tot kinderen en jonge online gebruikers.
  • Facbook heeft een kinderversie van Messenger die onversleuteld kan blijven terwijl de volwassen versie versleuteld is.
Image
Image

Facebook springt op de privacykar en werkt aan het toevoegen van end-to-end-encryptie aan zijn Messenger-app, maar experts zeggen dat encryptie kinderen en jongere gebruikers in gevaar kan brengen.

In mei kondigde Facebook plannen aan om tegen 2022 end-to-end-codering in zijn Messenger-app te brengen. Hoewel velen het gebruik van deze coderingsmethode in online berichtenservices prijzen, hebben sommigen onlangs hun bezorgdheid geuit over het toevoegen ervan aan Facebook Messenger zou de deur kunnen openen voor misbruikers om contact op te nemen met jongere gebruikers zonder enige vorm van moderatie.

Anderen zeggen dat codering het risico waard is, en sommigen suggereren dat Facebook een backdoor-instantie zou kunnen bieden die kan worden gebruikt om specifieke berichtenthreads te controleren.

"Als professional op het gebied van gegevensprivacy en cyberbeveiliging moet ik zeggen dat het helemaal niet slecht is om end-to-end-coderingen op Facebook Messenger te krijgen. Deze encrypties helpen miljarden gebruikers ervoor te zorgen dat hun berichten alleen toegankelijk zijn voor hun Het beperkt het potentiële gluren van andere bronnen en biedt een veiligere en persoonlijkere verwerking van gegevens", legt Chris Worrel, chief privacy officer van Privacy Bee, uit in een e-mail.

Hij zegt echter dat bezorgdheid over kinderen die te maken hebben met "online misbruik, grooming en uitbuiting inderdaad onvergelijkbaar is met de veronderstelde voordelen op het gebied van beveiliging en gegevensprivacy van de versleutelingen."

Opportunity

Het lijdt geen twijfel dat end-to-end-codering een cruciale rol kan spelen bij het privé houden van uw gegevens en beschermen tegen nieuwsgierige blikken. In een wereld waar veel dingen online en in een chatroom kunnen worden gepland, zullen er echter altijd zorgen zijn over wat voor soort slechte acteurs in de schaduw zouden kunnen werken. Dit is waar encryptie begint te lijken op een slechte zaak.

Als we willen dat dingen veilig zijn, moeten we iets versleuteld hebben, en als we willen dat dingen open zijn, moeten ze open zijn.

Natuurlijk, het biedt bescherming en veiligheid tegen "Twee jonge kinderen die smartphones gebruiken." id=mntl-sc-block-image_1-0-1/> alt="

"Ik denk dat als het op privacy aankomt, we het niet van twee kanten kunnen hebben", zei Brandon Keath, een cyberbeveiligingsexpert die samenwerkt met Harrisburg University, in een e-mail."Als we willen dat dingen veilig zijn, moeten we iets versleutelen, en als we willen dat dingen open zijn, moeten ze open zijn. We bevinden ons nu in een vreemde halve wereld en het veroorzaakt problemen op beide fronten."

Keath waarschuwt dat door te veel te focussen op de zorgen die sommigen uiten, we uiteindelijk systemen zullen creëren die uiteindelijk ondermijnen wat bedrijven proberen te bereiken. In plaats van beveiligde berichtenuitwisseling of online diensten aan te bieden, zullen gebruikers eindigen met iets dat veiligheid belooft, maar niet echt waarmaakt.

"Ik begrijp de zorgen van online misbruik. Het creëren van achterdeurtjes in systemen heeft echter altijd tot rampen geleid, elke keer dat het probeerde te worden geïmplementeerd," legde hij uit.

Het is ook belangrijk op te merken dat Facebook twee soorten Messenger biedt, de gewone app en een Messenger Kids-applicatie. Hierdoor zou het bedrijf een gecodeerd systeem kunnen maken dat werkt met de belangrijkste berichten-app, terwijl de kinderversie openstaat voor inhoudsmoderatie.

Aanbevolen: