Problemen oplossen met Vivitar-camera's

Inhoudsopgave:

Problemen oplossen met Vivitar-camera's
Problemen oplossen met Vivitar-camera's
Anonim

Als u een probleem ondervindt met uw Vivitar digitale camera, ziet u mogelijk een foutmelding. U kunt ook problemen ondervinden waarbij de camera geen visuele aanwijzingen geeft. Met of zonder foutmelding op het scherm, gebruik deze tips om je Vivitar-camera te repareren.

De informatie in dit artikel is in grote lijnen van toepassing op alle Vivitar digitale point-and-shoot camera's.

Oorzaken van problemen met Vivitar-camera's

Sommige van de foutmeldingen die u kunt tegenkomen zijn:

  • Kaart vol fout/geen bestand aanwezig
  • Lensfout/E18-fout
  • Beveiligde schrijffout

Hier zijn enkele oorzaken van mogelijke problemen met Vivitar-camera's:

  • Als de camera de SD-geheugenkaart niet leest, is deze mogelijk beveiligd tegen schrijven of moet deze worden geformatteerd.
  • Als de flitser niet werkt, is deze mogelijk handmatig uitgeschakeld via het cameramenu.
  • Als de lens niet uitschuift, moet de camera mogelijk worden schoongemaakt of kan er een probleem zijn met de interne mechanica van de camera.
  • Een bijna lege camerabatterij kan een reeks problemen veroorzaken. Als de camera bijvoorbeeld een foto opslaat wanneer de stroom uitv alt, wordt de foto mogelijk niet opgeslagen of beschadigd.
  • Als de camera wazige beelden maakt, werkt het autofocussysteem mogelijk niet zo snel als nodig is om een scherp beeld te creëren.
  • Als je de camera hebt laten vallen, kan deze inwendig beschadigd raken.
  • Bij sommige camera's, als je geen geheugenkaart hebt geïnstalleerd, slaat de camera tijdelijk foto's op in het interne geheugen. Zodra u de camera uitzet, worden de foto's automatisch verwijderd. Zorg ervoor dat u een geheugenkaart gebruikt om dit probleem te voorkomen.

Vivitar maakt niet de meest high-end camera's, wat een reden is waarom ze goedkoop zijn in vergelijking met andere merken. Daarom is het mogelijk dat uw camera geen foto's kan maken met de kwaliteit die u wenst.

Image
Image

Hoe problemen met Vivitar-camera's op te lossen

Volg deze stappen om veelvoorkomende problemen met Vivitar-camera's op te lossen:

  1. Houd de batterijen van de camera opgeladen. Laad de batterij op of vervang de AA- of AAA-batterijen regelmatig.
  2. Focus je opnamen vooraf. Als u moeite heeft met scherpstellen, drukt u de ontspanknop half in om indien mogelijk vooraf op de scène scherp te stellen. Wanneer de camera scherp is scherpgesteld, drukt u de sluiter volledig in.
  3. Controleer de flitsinstellingen. Zorg er eerst voor dat de camera niet in de macro-modus staat, waardoor sommige Vivitar-camera's de flitser kunnen uitschakelen. Wijzig vervolgens de flitsinstelling in automatisch.
  4. Reinig de cameralens. Zorg ervoor dat de lensbehuizing schoon is en vrij van deeltjes en vuil, die beide ertoe kunnen leiden dat de lens blijft plakken.

  5. Schrijfbeveiliging op de SD-kaart uitschakelen. Als u een schrijfbeveiligingsschakelaar aan de zijkant van de kaart heeft, zet u de schakelaar in de ontgrendelde stand zodat de camera weer foto's naar de kaart kan schrijven.
  6. Format de geheugenkaart. Haal alle foto's van de kaart op en bewaar ze op uw computer, aangezien bij het formatteren alle bestanden op de kaart worden gewist.
  7. Sluit de camera af, verwijder de batterijen en wacht 10 minuten. Wanneer u de batterij vervangt en de camera weer aanzet, zou de lens vanzelf moeten uitschuiven.
  8. Laat je camera professioneel repareren. Als je alles hierboven hebt geprobeerd en nog steeds problemen hebt met de lens en flitser, is het mogelijk dat de interne mechanismen hebben gefaald, wat een dure reparatie kan zijn.

Aanbevolen: