5 maanden met de iPhone 12 mini-camera

Inhoudsopgave:

5 maanden met de iPhone 12 mini-camera
5 maanden met de iPhone 12 mini-camera
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Alle cameratelefoons maken geweldige snapshots in bijna alle omstandigheden.
  • De iPhone 12 is verrassend goed bij weinig licht, in zwart-wit en met flits.
  • Er is nog steeds behoefte aan professionele camera's die meer controle bieden.
Image
Image

Elke smartphonecamera kan geweldige snapshots maken, maar de iPhone 12-camera kan ongelooflijke beelden leveren als je hem tot het uiterste drijft.

Ik heb deze iPhone 12 mini nu vijf maanden. Het kleine formaat en de platte randen zijn zeer welkom, en er is nooit een tijd geweest dat ik een groter scherm wenste. Maar het is de camera die de echte ster is, en niet om de redenen die ik me had kunnen voorstellen toen ik hem kreeg.

Telefoons kunnen dingen die professionele camera's nooit zullen doen, zoals bewerken, posten op Instagram en automatisch je vrienden en familie herkennen.

Verwachtingen

Telefooncamera's zijn al jaren beter dan oude richt-en-schietcamera's. Sensortechnologie is beter en telefoons kunnen hun krachtige computerbrein gebruiken om beelden direct te verwerken. De iPhone heeft zelfs een speciale chip voor het soort AI dat nodig is om beeldgegevens te verwerken.

Maar hoewel de nachtmodus, portretmodus, panorama's en "sweatermodus" indrukwekkend zijn, kunnen ze nog steeds niet tippen aan een eersteklas "echte" camera. Evenzo kunnen telefoons dingen doen die professionele camera's nooit zullen doen, zoals bewerken, posten op Instagram en automatisch je vrienden en familie herkennen.

Image
Image

Rond de tijd dat ik de iPhone 12 kreeg, begon ik ook weer met het gebruik van gewone camera's. Wat volgt, is dan een blik op hoe de iPhone na bijna een half jaar indruk op me heeft gemaakt en hoe deze zich verhoudt tot een speciale camera.

Easy-ish

Een cameratelefoon zit altijd in je zak en als je hem op je onderwerp richt, zie je de exacte foto die je gaat maken, nog voordat je hem maakt. DSLR- en filmgebruikers kunnen alleen maar dromen van zo'n gemak.

Het is bijna onmogelijk om een slechte foto te maken met de iPhone 12, ongeacht het soort licht dat je gebruikt. De enige manier om een foto te verpesten is met een slechte compositie.

Image
Image

Dat wil niet zeggen dat de iPhone perfect is. Ik kwam bij de 12 mini uit een iPhone XS, en de ingebouwde camera-app werd in de tussentijd een stuk verwarrender. Dat komt deels omdat Apple extra functies heeft toegevoegd (zoals de nachtmodus) en deels omdat Apple ervan houdt de eenvoud van de gebruikersinterface te vervalsen door essentiële bedieningselementen te verbergen.

Er zijn alternatieve camera-apps beschikbaar, zoals het uitstekende Halide. Maar ze kunnen niet zo goed worden geïntegreerd in iOS als in de aandelen-app, en je hebt er geen toegang toe vanaf het vergrendelingsscherm.

Flash voor effect

Nachtmodus is indrukwekkend, maar ik ben nog meer verrast door de flits. Ik gebruik een handmatige flitser op mijn Fujifilm X-Pro3 en vuur deze recht op mijn onderwerpen af voor een opzettelijk hard resultaat. Ik heb hetzelfde geprobeerd met de iPhone 12, en het doet het behoorlijk goed. Hoogtepunten raken zelden opgebrand en de voorflits is snel genoeg om het fotograferen niet te vertragen.

Image
Image

Waarschuwing: het gebruik van een flitser op de camera kan resulteren in verschrikkelijke beelden, het soort dat we moesten doorstaan voordat onze telefooncamera's zo goed werkten bij weinig licht. Maar als ze met opzet worden gebruikt, kunnen de afbeeldingen opzienbarend zijn.

B&W

Een andere vaak over het hoofd geziene functie van de iPhone is dat je filters kunt inschakelen voordat je de foto maakt. Ik hou het graag ingesteld op het zwart-witfilter Noir, dat een contrastrijk zwart-witbeeld met inktzwarte tinten biedt.

Image
Image

Gecombineerd met de flitser of met de nachtmodus, kun je interessante foto's maken. Hierboven zie je een foto die ik afgelopen winter maakte tijdens een wandeling op een besneeuwde nacht. Ik hield het gewoon aan mijn zijde en schoot zonder te kijken. Probeer dat eens met een gewone camera en kijk wat je krijgt.

Waarom moeite doen met een echte camera?

Als de iPhone zo goed is, waarom zou je dan nog moeite doen met die X-Pro3? Of met film? Hoe goed het ook is, de iPhone heeft verschillende tekortkomingen. Afbeeldingen zien er geweldig uit op het scherm van de iPhone, maar als je ze opblaast en afdrukt, zie je het verschil.

Ik kan ook foto's maken met ISO 20.000 met mijn X-Pro3, met behulp van de B&W Acros-simulatie, en de resultaten zijn gewoon prachtig. Probeer dat met elke telefoon.

Image
Image

De andere reden om een camera te gebruiken is controle. Op de X-Pro3 heeft elke belangrijke functie een knop of een draaiknop. Je kunt ook lenzen verwisselen en externe flitsers gebruiken.

De iPhone 12 heeft een ongelooflijke camera, maar het is nog steeds een telefooncamera met een kleine sensor, die een computer gebruikt om veel trucjes met grote camera's te faken. Maar als het je niet uitmaakt om een dure doos af te drukken of mee te nemen om alleen maar foto's te maken, dan is de 12 alles wat je nodig hebt. Het is gewoon fantastisch.

Aanbevolen: