De 9 beste document- en fotoscanners van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste document- en fotoscanners van 2022
De 9 beste document- en fotoscanners van 2022
Anonim

De beste document- en fotoscanners bewaren gemakkelijk visitekaartjes, bonnetjes, belangrijke documenten en zelfs familiestukken zoals foto's, testamenten of recepten. Een essentieel apparaat voor elk bedrijf of thuiskantoor, een scanner garandeert dat documenten en foto's jarenlang meegaan.

Als u een document- en fotoscanner nodig heeft die nauwkeurige digitale kopieën van uw belangrijkste documenten produceert, kan het een hele opgave zijn om de markt voor document- en fotoscanners te bepalen. Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden om de beste scanner voor uw behoeften te vinden. De meeste mensen hebben een scanner nodig die gebruiksvriendelijk is, gemakkelijk in hun zak kan en een duidelijk digitaal bestand van hoge kwaliteit kan maken. Afhankelijk van de hoeveelheid documenten en foto's, is het ook essentieel om rekening te houden met cloudopslag, grootte en scantijden.

Als u op zoek bent naar een apparaat dat aanpasbaar, snel en boordevol functies is, raden onze experts de Fujitsu ScanSnap iX1600 aan. Als u zich richt op een specifiek type scan of budget, hebben we enkele van de beste document- en fotoscanners onderzocht en geïdentificeerd van bekende, al lang bestaande merken zoals Fujitsu, Epson en Brother.

Beste algemeen: Fujitsu ScanSnap iX1600

Image
Image

Fujitsu's ScanSnap iX1600 is alles waar je op hoopt in een scanner. De alles-in-één documentscanner biedt verschillende nieuwe en verbeterde functies, wat verklaart waarom dit nu Fujitsu's vlaggenschipscanner is. In tegenstelling tot zijn geliefde voorganger, de Fujitsu ScanSnap iX1500, heeft de iX1600 een groot 4,3-inch touchscreen, samen met hogere scansnelheden en verbeterde software om uw workflow te versnellen.

Het is ook niet alleen snel. De ScanSnap iX1600 is slim, biedt tot 30 aanpassingen en kan bijna overal verbinding maken. Dat omvat de mogelijkheid om draadloos of bekabeld verbinding te maken, met een USB Type-B-verbinding, Wi-Fi (2,4 Ghz/5 Ghz)-mogelijkheden, plus Bluetooth-connectiviteit. Dankzij zoveel verbindingsopties is het mogelijk om individuele gebruikers en afzonderlijke profielen aan te maken, afhankelijk van het scenario. Dat betekent dat wie er ook scant, documenten zonder problemen hun bestemming bereiken.

Hoewel de functionaliteit indrukwekkend is, kan de installatie onhandig zijn op mobiele apparaten. Onze recensent zegt dat "de mobiele apps wel wat polijsting kunnen gebruiken, maar de computer-app werkt prima om al je profielen in te stellen." De iX1600's kunnen ook een ontvangstbewijs scannen dat bestemd is voor Dropbox, een document omzetten in een e-mail en een reeks fysieke documenten omzetten in digitale bestanden met verschillende bestemmingen.

Type: Scanner | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: USB, Wi-Fi, Bluetooth | LCD-scherm: Ja | Scanner/Copier/Fax: Scanner, kopieerapparaat

"Al met al bouwt de ScanSnap ix1600 voort op een lang gerespecteerde reeks scanners en voegt nieuwe en verbeterde functies toe ten opzichte van zijn voorgangers." - Gannon Burgett, producttester

Image
Image

Beste voor foto's: Epson Perfection V39

Image
Image

Als je een scanner nodig hebt speciaal voor foto's, dan doet de Epson Perfection V39 zijn naam eer aan. De flatbedscanner is betaalbaar en nauwkeurig en produceert digitale documenten met een fenomenale optische resolutie van 4.800 dpi.

Zodra je je document of foto hebt gescand, kun je het rechtstreeks naar cloudopslagsystemen zoals Evernote of Google Drive sturen of ervoor kiezen om het naar een e-mailadres te sturen. Als u verouderde familiefoto's of belangrijke documenten wilt scannen, opslaan en archiveren zonder een fortuin uit te geven, is de V39 de ideale optie. De scanner heeft ook een afneembaar deksel om gemakkelijk grote en omvangrijke items zoals boeken te scannen, waardoor het een soort draagbare fotokopieermachine is en bijzonder ideaal is voor studenten. Het is ook opslagvriendelijk, dankzij de goed ontworpen constructie en een geïntegreerde standaard, wat betekent dat je het verticaal kunt opbergen.

Het nadeel? Er is geen automatische documentinvoer, dus het scannen van een groot aantal documenten kan even duren. Het kan ook geen film scannen en het is niet de snelste die er is. Toch is het ondanks die gebreken erg handig.

Type: Scanner | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: USB | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Scanner

Meest veelzijdig: Epson Perfection V550

Image
Image

Als je een betrouwbare werk- of thuiskantoorscanner nodig hebt, biedt de Epson Perfection V550 het beste van twee werelden voor een prijs. Het is in staat om snel afbeeldingen en documenten van hoge kwaliteit te scannen zonder dat u hoeft op te warmen, wat geweldig is als u haast heeft. Dat is grotendeels te danken aan het flatbed-ontwerp, wat betekent dat hij altijd klaar voor gebruik is, maar wel behoorlijk wat ruimte in beslag neemt. Het is groter en omvangrijker dan sommige van de andere scanners hier, maar dat wil niet zeggen dat uw thuiskantoor het niet kan accommoderen.

Als documentscanner is het geweldig om te zien dat de V550 Optical Character Resolution (OCR)-technologie heeft, zodat je gescande documenten gemakkelijk kunt omzetten in bewerkbare tekst. Eenmaal omgezet in bewerkbare digitale bestanden, kunnen gebruikers de gescande kopie naar een printer sturen, e-mailen of opslaan in een afbeeldingsformaat naar keuze. Als u foto's moet scannen, kan de V550 dia's, negatieven en film van 35 millimeter scannen en afbeeldingen produceren met een optische resolutie van 6.400 dpi. De scanner maakt gebruik van Digital Image Correction and Enhancement (ICE)-technologie die foto's verrijkt en automatisch stof of krassen verwijdert. Dat is een geweldige manier om verouderde en vervaagde familiefoto's te vernieuwen met minimale inspanning, en de scanner kan meerdere afbeeldingen tegelijk verwerken.

Andere functies zijn onder meer een attribuut voor automatische randdetectie waarmee elke foto wordt bijgesneden en afzonderlijk wordt opgeslagen, waardoor u opnieuw tijd bespaart. Hoewel u niet een groot aantal documenten tegelijk kunt scannen omdat er geen automatische documentinvoer is, zijn er hier toch enkele handige tijdbesparende methoden.

Type: Scanner | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: USB | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Scanner

Beste gebruiksgemak: Fujitsu ScanSnap iX1400

Image
Image

De Fujitsu ScanSnap iX1400 mist de premiumfuncties van de iX1600, maar is nog steeds erg handig. Hoewel er frustrerend geen draadloze connectiviteit of een ingebouwd touchscreen is, zijn de scanfuncties bijna niet te onderscheiden van het duurdere alternatief.

Of je nu een visitekaartje, bon, factuur, contract of geliefde foto scant, de ScanSnap iX1400 doet dit snel. Onze recensent Gannon zegt dat hij "geen enkele keer tegenkwam dat de scanner het gevoel had dat hij mijn computer probeerde in te halen, zelfs niet bij het werken met grote, hoge DPI-scans van fotografische afdrukken."

Dat komt omdat de ScanSnap iX1400 scant met een indrukwekkende snelheid van 40 pagina's per minuut (PPM) met een automatische documentinvoer voor 50 vel, waardoor batchgewijs scannen moeiteloos gaat. Het doordachte ontwerp maakt soepel scannen mogelijk, plus de uitstekende Fujitsu ScanSnap Home-software. De software maakt het eenvoudig om individuele scanprofielen te maken die u naar behoefte kunt inschakelen. Een enkele knop activeert scannen met aanpassing, wat betekent dat u kunt garanderen dat uw gescande document op de juiste locatie terechtkomt.

Type: Scanner | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: USB | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Scanner

"Over het geheel genomen vond ik de Fujitsu ScanSnap ix1400 een betrouwbare en veelzijdige scanner die er geweldig uitziet op kantoor." - Gannon Burgett, producttester

Image
Image

Beste budget: Canon CanoScan LiDE400

Image
Image

De Canon CanoScan LiDE 400 foto- en documentscanner is een zeer betaalbare maar effectieve scanner. Het biedt een indrukwekkende reeks functies voor de prijs, waaronder de mogelijkheid om rechtstreeks naar cloudopslag te scannen.

Waar u ook naartoe wilt scannen, de automatische scanmodus van de Canon CanoScan LiDE 400 detecteert het formaat van uw documenten en past zich dienovereenkomstig aan, wat u enige moeite bespaart. Hij scant ook tot maximaal 4800 x 4800 dpi, wat garant staat voor heldere en nauwkeurige digitale scans. Knoppen aan de voorkant van de scanner maken het nog gemakkelijker om snel te scannen, waarbij de scanner een snelheid van 8 seconden heeft. Eenmaal gescand, kan het PDF's maken die ook rechtstreeks op de harde schijf van uw computer kunnen worden opgeslagen. Het is allemaal wonderbaarlijk eenvoudig en handig, hoewel er enkele problemen zijn met het installatieproces van de Mac. Blijf er echter bij, en het loont.

Naast de functies en het prijskaartje, is er ook de gebruikelijke garantie van één jaar plus een jaar gratis technische telefonische ondersteuning, niet dat u die nodig zou hebben. Als u op zoek bent naar een scanner die de klus kan klaren met een beperkt budget, dan is de Canon CanoScan LiDE 400 foto- en documentscanner een geweldige optie.

Type: Scanner | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: USB | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Scanner

Beste compact: Brother DSmobile DS-940DW

Image
Image

Compact en ideaal voor elke locatie, de Brother DSmobile DS-940DW is slechts ongeveer zo groot als een rol Glad Wrap, dus je kunt hem overal inknijpen. Hierdoor mist hij een automatische documentinvoer, evenals eventuele extra laden, maar dat betekent dat hij in een klein thuiskantoor past.

Hoewel de DSmobile DS-940DW niet bedoeld is voor grote projecten, heeft hij toch indrukwekkende specificaties. Het kan tot 16 pagina's per minuut aan enkel- en dubbelzijdige documenten of visitekaartjes scannen zonder virtueel te zweten. Het is ook geschikt voor Wi-Fi en USB, dus het is gemakkelijk om al je apparaten aan te sluiten, of het nu een desktop, laptop of mobiel apparaat is.

Pas op voor verouderingsproblemen bij het scannen van meerdere documenten in één PDF, maar dit zou opgelost moeten zijn met de nieuwste software-update.

Type: Scanner | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: USB, Wi-Fi | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Scanner

Beste voor mobiliteit: Visioneer RoadWarrior 4D duplex mobiele kleurenscanner

Image
Image

Als u een scanner nodig heeft die u mee kunt nemen als onderdeel van uw mobiele levensstijl, is de Visioneer RoadWarrior 4D Duplex mobiele kleurenscanner een goede keuze. Het is slechts 11,5x2,6x1,6 inch en weegt slechts 1,1 pond. Dat maakt hem aanzienlijk kleiner en lichter dan veel laptops en ideaal als je iets draagbaars nodig hebt.

Ondanks het kleine formaat biedt de RoadWarrior 4D Duplex Mobile Color Scanner draadloze mogelijkheden en opladen via USB. Het slaagt er ook in om te scannen met een snelheid van 8 seconden per pagina en kan scans in kleur, grijswaarden en zwart-wit vastleggen. Via de OneTouch-software kunnen gebruikers gescande documenten in verschillende formaten naar verschillende locaties sturen, waaronder uw harde schijf, een e-mailadres, Dropbox, Salesforce Chatter of Google Docs.

Er zijn echter beperkingen, vooral als je een Mac-gebruiker bent, aangezien de Optical Character Recognition (OCR)-software alleen compatibel is met Windows en niet met Mac-apparaten. Desondanks is de Visioneer RoadWarrior 4D Duplex Mobile Color Scanner een verleidelijke propositie dankzij zijn betaalbaarheid en compacte formaat (je kunt hem gemakkelijk in een rugzak of aktetas gooien).

Type: Scanner | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: USB | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Scanner

Beste draadloos: Brother ADS-2700W

Image
Image

Het gemak van de Brother ADS-2700W is duidelijk. Met uitgebreide draadloze mogelijkheden is het handig om met deze scanner ongebonden te blijven, hoewel er Ethernet-mogelijkheden zijn. Scannen is eenvoudig en efficiënt. Scannen naar cloudopslag, USB, e-mail, een mobiel apparaat en een flink aantal andere plaatsen is moeiteloos.

De beeldoptimalisatiefuncties van de scanner kunnen automatisch lege pagina's verwijderen, kleuren verbeteren en zelfs onnodige achtergronden verwijderen als dat nodig is. Hij scant snel met behulp van een automatische invoer voor 50 pagina's. Bovendien zijn er beveiligingsfuncties zoals SSL en TLS, een beveiligd bestandsoverdrachtsprotocol en een instellingenvergrendeling voor diegenen die zich zorgen maken over het scannen van vertrouwelijke documenten.

Het enige echte nadeel hier is dat het touchscreen vrij klein is, iets minder dan 3 inch. Dat maakt het voor sommige mensen moeilijk om te navigeren, en OCR werkt niet bij het scannen naar een mobiel apparaat. Desondanks is de ADS-2700W erg praktisch en het bekijken waard.

Type: Scanner | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: USB, Wi-Fi, Ethernet | LCD-scherm: Ja | Scanner/Copier/Fax: Scanner

Beste voor kleine documenten: Ambir DP667-kaartscanner

Image
Image

Als je een scanner nodig hebt voor kleine documenten zoals visitekaartjes of afbeeldingen, dan is de Ambir DP667 Card Scanner perfect. Het wordt gevoed via USB en is vrijwel overal gemakkelijk te gebruiken.

Het kan visitekaartjes of documenten van maximaal 4x10 inch scannen, met een handhaving van maar liefst 600 dpi. Eenmaal gescand, kunt u de resultaten eenvoudig converteren naar PDF-documenten. Het nadeel hier is dat de DP667 Card Scanner niet de snelste scanner op de markt is. Je hebt wat geduld nodig bij het scannen van visitekaartjes, licenties of bonnen, maar het is zeker gemakkelijk te gebruiken.

Of u nu uw netwerkactiviteiten bijhoudt op een conferentie of ID-kaarten verwerkt aan een hotelbalie, de DP667-kaartscanner heeft u gedekt. Het is even simpel als effectief.

Type: Scanner | Kleur/Monochroom: Kleur | Verbindingstype: USB | LCD-scherm: Nee | Scanner/Copier/Fax: Scanner

"Als iemand die vaak conferenties bijwoont, zou de Ambir DP667 ideaal zijn om ervoor te zorgen dat ik geen belangrijke kaarten misplaats, en ik vind het fijn dat hij gemakkelijk in mijn handtas past." - Katie Dundas, producttester

Als geld geen rol speelt en je de beste scanner nodig hebt, heeft de Fujitsu ScanSnap iX1600 (bekijk op Amazon) alles wat een persoon zou willen en nodig hebben. Het is gebruiksvriendelijk, snel en zeer nauwkeurig, allemaal ondersteund met geweldige software. Als alternatief is er de Epson Perfection V39 (bekijk bij Amazon), die een goede gok is voor het nauwkeurig scannen van foto's en de optie om grote documenten te scannen, dankzij het verwijderbare deksel.

Image
Image

Waar u op moet letten bij het kopen van foto- en documentscanners

Mediatype

Wat ben je van plan te scannen? Scant u alleen visitekaartjes? Een draagbare scanner is misschien uw beste optie. Als u familiestukken wilt scannen, wilt u ook een scanner die foto's scant met een hoge kwaliteit in plaats van een scanner die zich richt op OCR-conversie. Voor een kantooromgeving is goed kunnen scannen van tekst essentieel. Afhankelijk van uw budget, zijn high-end units geweldig in het scannen van alles wat u erop gooit en kunnen ze functies bevatten zoals verstelbare schuifregelaars, aparte vakken en functies die de resultaten vereenvoudigen.

Scansnelheid

Als je vaak weinig tijd hebt, ongeduldig bent of gewoon een groot aantal items moet scannen, wil je een scanner die je bij kan houden. Kijk hoeveel pagina's een scanner per minuut aankan. Overweeg ook scanners met automatische documentinvoer als u van plan bent veel documenten tegelijk te scannen. Het bespaart u tijd en moeite. Als u echter maar af en toe een paar documenten scant, kunt u beter minder uitgeven of u concentreren op iets met meer functies.

Image
Image

Cloud-ondersteuning

Wilt u overal toegang hebben tot uw gescande documenten? Dat is een optie als je kiest voor een scanner met cloudondersteuning. Veel document- en fotoscanners bieden dergelijke functionaliteit, zodat u bestanden rechtstreeks naar de cloud kunt scannen en uploaden. Zoek er een die Google Drive, Dropbox of je andere favoriete cloudservice ondersteunt voor maximale efficiëntie.

Draagbaarheid

Als je een redelijk groot thuiskantoor of een klein bedrijf hebt, hoef je niet al te veel na te denken over opslag. Als uw opstelling echter weinig ruimte heeft, of als u een documentscanner overal mee naartoe wilt nemen, zoek dan een klein en lichtgewicht exemplaar. Een omvangrijke oplossing zal u alleen maar vertragen en is het meest geschikt voor een permanente woning op uw kantoor.

FAQ

    Waar moet u op letten bij het kopen van een documentscanner?

    Geen enkele scanner is perfect (hoewel sommige dichtbij zijn), dus het is cruciaal om te wegen wat je het meest nodig hebt. Als u af en toe documenten moet scannen in plaats van dagelijks, is de scansnelheid mogelijk minder belangrijk. In alle gevallen is het echter goed om te zoeken naar een nauwkeurige scanner, zodat de resultaten er elke keer weer perfect uitzien. Een automatische documentinvoer is vaak handig, maar het is niet essentieel als u slechts een paar documenten tegelijk hoeft te scannen. Een betere optie zou zijn om een scanner te kiezen met goede software om je te helpen.

    Zijn verschillende soorten connectiviteit essentieel?

    Afhankelijk van hoe u uw documentscanner gaat gebruiken, kan het handig zijn om over verschillende aansluitmogelijkheden te beschikken. Een groeiend aantal scanners biedt Wi-Fi-ondersteuning, wat handig is als u van plan bent om naar een mobiel apparaat te scannen of als u niet aan kabels gebonden wilt zijn. Als u echter een correct bekabelde thuiskantoorconfiguratie hebt, is het niet essentieel om Wi-Fi-ondersteuning te hebben.

    Wat is het meest voorkomende type scanner?

    Een flatbedscanner is het meest voorkomende type scanner, omdat het over het algemeen veel gemakkelijker is om documenten in te voegen. Sommige vereisen dat u het document handmatig invoert, vooral draagbare scanners, wat het lastig maakt om dit te doen zonder het fysieke item te beschadigen. Zoek naar de meest geschikte methode voor uw plannen. Een afneembaar deksel kan handig zijn als u van plan bent grote documenten zoals boeken te scannen.

Over onze vertrouwde experts

Jennifer Allen schrijft sinds 2010 over technologie en gaming. Ze is gespecialiseerd in videogames, iOS- en Apple-technologie, draagbare technologie en smarthome-apparaten. Ze gebruikt al vele, vele jaren printers en scanners en scant regelmatig documenten voor werk en thuis.

Gannon Burgett schrijft sinds 2018 voor Lifewire over een verscheidenheid aan consumentenelektronica, variërend van printers en scanners tot camera's en projectoren. Hij is ook gepubliceerd in Gizmodo, Digital Trends, Yahoo News, PetaPixel, DPReview, Imaging Resource en meer.

Katie Dundas is een freelance journalist en technisch schrijver, met meer dan twee jaar ervaring in technisch schrijven. Als fotograaf is ze erg bekend met scanners en is ze dol op de Epson Perfection V550 vanwege de mogelijkheid om oude foto's te herstellen.

Aanbevolen: