Wat is een datacenter? (Datacenterdefinitie)

Inhoudsopgave:

Wat is een datacenter? (Datacenterdefinitie)
Wat is een datacenter? (Datacenterdefinitie)
Anonim

Een datacenter, soms gespeld als datacenter (één woord), is de naam die wordt gegeven aan een faciliteit die een groot aantal computerservers en aanverwante apparatuur bevat.

Beschouw een datacenter als een 'computerruimte' die zijn muren ontgroeide. Ze kunnen alle soorten gegevens opslaan, of het nu e-mails zijn voor de gebruikers van een bedrijf, financiële gegevens, websitegegevens, enz.

Image
Image

Waar worden datacenters voor gebruikt?

Sommige online services zijn zo groot dat ze niet vanaf een of twee servers kunnen worden uitgevoerd. In plaats daarvan hebben ze duizenden of miljoenen verbonden computers nodig om alle gegevens op te slaan en te verwerken die nodig zijn om die services te laten werken.

Online back-upbedrijven hebben bijvoorbeeld een of meer datacenters nodig, zodat ze de vele duizenden harde schijven kunnen huisvesten die ze nodig hebben om de gecombineerde honderden petabytes of meer gegevens van hun klanten op te slaan die ze niet moeten bewaren hun computers.

Sommige datacenters worden gedeeld, wat betekent dat een enkel fysiek datacenter twee, 10 of 1.000 of meer bedrijven en hun computerverwerkingsbehoeften kan bedienen.

Andere datacenters zijn toegewijd, wat betekent dat de volledige rekenkracht in het gebouw uitsluitend voor één bedrijf wordt gebruikt.

Grote bedrijven zoals Google, Facebook en Amazon hebben elk verschillende, supergrote datacenters over de hele wereld nodig om aan de behoeften van hun individuele bedrijven te voldoen.

Kleinere bedrijven kunnen ook voor een deel van die ruimte betalen, zodat hun gegevens ook beschermd zijn. Afhankelijk van de behoeften van een bedrijf, loont het op de lange termijn hoogstwaarschijnlijk om de betrouwbaarheid, beveiliging en bescherming te hebben die een datacenter kan bieden. Het alternatief is om de kostenbesparingen en beveiliging af te wegen die u zou kunnen verliezen als u een lokale oplossing opzet.

Datacenterbeveiliging

Gegevens die u "online" opslaat, worden feitelijk ergens op een server of datacenter opgeslagen. Voor jou betekent veiligheid gewoon een sterk wachtwoord hebben. Vanuit het perspectief van de datacenterbeheerders ziet beveiliging er iets anders uit.

Naast dingen die je van een datacenter zou verwachten, zoals firewalls en inbraakdetectiesystemen, moeten ze ook fysieke beveiligingsmaatregelen nemen om de machines te beschermen die de gegevens bevatten.

Dit kan zijn:

  • Camera's, bewakers en fysieke toegangsbeperkingen.
  • Temperatuurregeling om oververhitting te beheren.
  • Brandbeveiliging, hetzij via sprinklers of chemische onderdrukking.

Aanbevolen: