E-mail toevoegen aan iPad

Inhoudsopgave:

E-mail toevoegen aan iPad
E-mail toevoegen aan iPad
Anonim

Wat te weten

  • iOS 15: Instellingen > Mail > Accounts > Toevoegen Account, selecteer account om toe te voegen. Volg de aanwijzingen op het scherm om een account toe te voegen.
  • Pre-iOS 15: Instellingen > Wachtwoorden en accounts > Account toevoegen en dan log in op het gewenste account.
  • Alternatief: Instellingen > Mail > Accounts > Account toevoegen > Other > E-mailaccount toevoegen. Voer naam, e-mailadres en wachtwoord in.

Dit artikel bevat instructies voor het toevoegen van een e-mailaccount aan je iPad. Deze instructies zijn van toepassing op alle beschikbare versies van iPadOS.

E-mail instellen op iPad

De iPad wordt geleverd met een reeds geïnstalleerde e-mailclient, wat het gemakkelijk maakt om uw e-mail aan het apparaat toe te voegen. In plaats van een aparte app te moeten downloaden voor uw favoriete e-mailprovider (Google, Yahoo, enz.), kunt u uw e-mailaccount toevoegen aan de bestaande e-mailclient. Het is handig als je meerdere e-mailaccounts hebt.

  1. Ga in iOS 15 naar Instellingen > Mail > Accounts.

    In oudere versies van iOS moet je mogelijk naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts. gaan

    Image
    Image
  2. Tik op Account toevoegen.

    Image
    Image
  3. Kies de e-mailprovider voor het account dat u wilt gebruiken.

    Image
    Image
  4. Log in op uw account.

    Image
    Image
  5. Tik desgevraagd op Volgende en wacht tot Mail uw account heeft geverifieerd.
  6. Eenmaal verbonden, tik desgevraagd op Opslaan om het account op te slaan. Zodra dat is gebeurd, bent u allemaal verbonden en komt uw e-mail nu in uw Mail-app aan.

Handmatig e-mail instellen op iPad

Als uw accountprovider niet wordt vermeld in stap 3 hierboven, kunt u Other kiezen om uw account handmatig in te stellen. Zo doe je het:

  1. Ga naar Instellingen > Mail > Accounts > Account toevoegen > Overig.

    Image
    Image
  2. Tik op E-mailaccount toevoegen.
  3. Vul de informatie (naam, e-mailadres, wachtwoord en beschrijving) in op het formulier dat verschijnt en klik vervolgens op Volgende.

    Image
    Image
  4. Mail zal proberen in te loggen op uw account en automatisch uw accountinstellingen ophalen. Als het is gelukt, tik je op Gereed en wordt je account toegevoegd.

    Als Mail uw accountinstellingen niet kan detecteren, wordt u gevraagd uw IMAP- of POP-instellingen voor uw account in te voeren.

    Voer de gevraagde informatie in het volgende formulier in en tik op Volgende.

    Als je niet zeker weet of je IMAP of POP moet gebruiken, neem dan contact op met je e-mailserviceprovider om die informatie te krijgen. Ze moeten u ook de inkomende en uitgaande serverinformatie verstrekken die nodig is om dit formulier in te vullen wanneer u dat doet.

  5. Mail zal proberen verbinding te maken met uw account. Als dit is gelukt, wordt u gevraagd de installatie te voltooien. Klik op Opslaan en je bent klaar.

    Als de verbinding niet lukt, moet je ze bewerken en het opnieuw proberen. Zodra alle informatie correct is, wordt uw account verbonden met Mail en kunt u uw berichten ontvangen in de Mail-app.

FAQ

    Hoe stuur ik een e-mail op iPad?

    Een e-mail verzenden op een iPad is in principe hetzelfde als e-mailen op een iPhone. Tik in de Mail-app op de knop Nieuw bericht en typ uw bericht.

    Hoe wijzig ik mijn e-mailwachtwoord op iPad?

    De eenvoudigste manier om een e-mailwachtwoord op een iPad te wijzigen, is door in Safari naar de website van de provider te gaan en het daar te wijzigen. Zodra je dat hebt gedaan, moet je teruggaan naar Instellingen op je iPad en je e-mailaccounts bijwerken met het nieuwe wachtwoord.

Aanbevolen: