Een iPad aansluiten op een bekabelde Ethernet-internetpoort

Inhoudsopgave:

Een iPad aansluiten op een bekabelde Ethernet-internetpoort
Een iPad aansluiten op een bekabelde Ethernet-internetpoort
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik adapters: gebruik een Lightning naar USB-3 of USB-C naar USB-adapter en een USB naar Ethernet-adapter om verbinding te maken met Ethernet.
  • Een andere optie: gebruik een USB-hub met een Ethernet-poort.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw iPad aansluit op een bekabelde Ethernet-internetpoort, ook al is het een draadloos apparaat.

Deze instructies zijn van toepassing op iPad-modellen met USB-C-poorten en Lightning-connectoren. Als je een oudere iPad met de 30-pins connector hebt, kun je deze instructies mogelijk gebruiken met de Lightning-naar-30-pins adapter.

Image
Image

Gebruik Lightning- en USB-adapters voor bekabelde toegang

Als je iPad een Lightning-connector heeft, gebruik dan de Lightning-naar-USB-3-camera-adapter van Apple. Deze adapter heeft een Lightning-poort om op een stopcontact aan te sluiten om de iPad op te laden terwijl je hem gebruikt. Het heeft ook een USB-poort, wat betekent dat het elk compatibel USB-apparaat op de iPad kan aansluiten, zoals bedrade toetsenborden en MIDI-apparaten.

Nieuwe generatie iPads met USB-C-poorten vereisen een USB-C naar USB-adapter.

In beide gevallen heb je ook een USB-naar-Ethernet-adapter nodig. Deze oplossing werkt het beste met Apple's USB-naar-Ethernet-adapter met modelnummer MC704LL/A.

Hoewel u een tijdelijke oplossing kunt gebruiken om andere kabels correct te laten werken, kunt u problemen ondervinden bij het gebruik van adapters van andere leveranciers.

  1. Sluit de Lightning-naar-USB-3-adapter aan op uw iPad.
  2. Als uw iPad een USB-C-connector gebruikt, sluit u de USB-C-naar-USB-adapter aan op het apparaat.
  3. Steek de USB-adapter in de USB-naar-Ethernet-adapter en sluit deze vervolgens aan op het netwerk met behulp van een Ethernet-kabel.
  4. Open Settings en zoek naar Ethernet om te bevestigen dat je verbonden bent.

Gebruik een USB-hub

Als je USB-naar-Ethernet-adapter niet goed werkt met de Lightning-naar-USB-3-adapter of als je een via USB-C aangesloten iPad hebt, overweeg dan een USB-hub. Voeg dit accessoire toe naast een USB-adapter of in plaats van een USB naar Ethernet-adapter om verbinding te maken met Ethernet terwijl u ook de verschillende poorten gebruikt. Als je je iPad opgeladen en verbonden wilt houden met Ethernet, zoek dan naar een model met een stroomtoevoerpoort.

  1. Sluit de USB-hub aan op de iPad. Gebruik indien nodig een Lighting-naar-USB-adapter.
  2. Sluit de USB-naar-Ethernet-adapter aan op een USB-poort op de hub en sluit een Ethernet-kabel aan. Of gebruik de Ethernet-poort van de hub.
  3. Sluit de Ethernet-adapter en Ethernet-kabel of de Ethernet-kabel rechtstreeks van de hub aan op een router of netwerkpoort.
  4. In Instellingen ziet u de Ethernet optie in het menu. Deze zichtbare instelling bevestigt dat uw iPad is verbonden.

Als u problemen ondervindt, start u de iPad opnieuw op en doorloopt u de stappen opnieuw.

Als je je iPad moet aansluiten op een netwerk waar wel een poort beschikbaar is maar geen wifi, gebruik dan een draagbare router en een Ethernet-kabel als alternatief. Routers in zakformaat kunnen een geweldige oplossing zijn, omdat ze niet veel adapters nodig hebben om te werken en vaak snel te installeren zijn.

Aanbevolen: