High-tech kleding kan VR overtuigender maken

Inhoudsopgave:

High-tech kleding kan VR overtuigender maken
High-tech kleding kan VR overtuigender maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Je kunt nu laarzen kopen voor gebruik in VR die het lopen in VR realistischer kunnen maken.
  • De in ontwikkeling zijnde Omni One-loopband stelt gebruikers in staat om op hun plaats te lopen en rennen terwijl ze in VR zijn.
  • Toekomstige VR-producten kunnen zelfs geuren in je gezicht sproeien.

Image
Image

Virtual reality (VR) gaat niet alleen over wat je ziet.

Ekto VR heeft een paar laarzen onthuld die bedoeld zijn om VR-werelden veel meeslepender te laten voelen en minder misselijkmakend om rond te lopen. Het is een van een groeiend aantal gadgets die zijn ontworpen om VR een realistischer gevoel te geven naarmate de technologie vordert.

“VR is inherent verruimtelijkt en belichaamd, maar op het huidige moment in zijn evolutie, is het voornamelijk alleen gericht op de visuele en auditieve zintuigen, wat de diepte van de onderdompeling voor de gebruiker beperkt”, Amir Bozorgzadeh, CEO van VR bedrijf Virtuleap, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Opstarten

Ekto's huidige laarzen vallen waarschijnlijk buiten de prijsklasse van casual VR-gebruikers, aangezien ze $ 15.000 kosten. Ze zijn bedoeld voor zakelijke trainingsomgevingen, maar het bedrijf is van plan meer consumentvriendelijke versies uit te brengen.

In de tussentijd is er een reeks andere producten die zijn ontworpen om het realisme van virtual reality te verbeteren. Met het 3DRudder-voetkussen kunt u bijvoorbeeld bewegingen in VR regelen door met uw voeten te leunen en te kantelen.

Als je echter voor het hele lichaam wilt gaan, overweeg dan een pak waarmee je kunt voelen wat er in VR gebeurt, zoals de ElecSuit. Momenteel een IndieGoGo-project, bedoeld voor elektrische stimulatie en VR-gaming; het bedrijf erachter beweert dat het pak je spieren stimuleert door elektrische signalen rechtstreeks naar je lichaam te sturen.

"Oefeningen zijn lastiger dan we soms denken", schrijft het bedrijf op zijn website. "Met ElecSuit geven elektrische signalen aan aan welke spieren je moet werken voor elke oefening. Met de stoelhouding in yoga bijvoorbeeld, is het gemakkelijk om over het hoofd te zien dat je ook je kern moet trainen."

…op het huidige moment in zijn evolutie, is het voornamelijk alleen gericht op de visuele en auditieve zintuigen…

Als geschokt zijn tijdens yoga niet leuk klinkt, kun je handschoenen zoals de onlangs aangekondigde TactGlove overwegen, een paar haptische handschoenen van $ 299 voor de consumentenmarkt. De handschoenen hebben motoren op elke vingertop en kunnen afzonderlijk worden bestuurd met behulp van speciale software, waardoor inhoudontwikkelaars nauwkeurige feedback kunnen programmeren.

Voor een volledige lichaamservaring is er de in ontwikkeling zijnde Omni One-loopband waarmee gebruikers op hun plaats kunnen lopen en rennen terwijl ze zich in een VR-ruimte bevinden. Soortgelijke VR-loopbanden bestaan al en kunnen tienduizenden dollars kosten, maar de makers van de Omni One beweren dat het minder dan $ 2.000 zal kosten.

Feedback-lussen

In de toekomst zeggen ontwikkelaars dat er meer invoerapparaten nodig zijn om het meeste uit VR te halen.

"We bevinden ons eerlijk gezegd in zo'n vroeg stadium met de ontwikkeling op dit gebied, dus de toekomst is vanuit mijn perspectief vrij breed", Luke Thompson, Chief Operating Officer van het bedrijf voor visuele effecten ActionVFX, dat zijn producten compatibel zijn met VR-software, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Toekomstige VR-producten kunnen zelfs geuren in je gezicht sproeien. Het FEELREAL Multisensory VR Mask gebruikt bijvoorbeeld verschillende geuren bij het spelen van VR-games om het realisme te vergroten. Het bedrijf dat het masker produceert, stelt dat het product elke geur in kleine hoeveelheden afgeeft via triggers die in games en films zijn geplant.

Image
Image

"Haal de trekker over en je ruikt buskruit; pak de mok en je voelt de geur van vers gezette koffie", aldus de website van het bedrijf."Vloeistoffen worden in kleine hoeveelheden onder de neus van de gebruiker verdampt, en dat maakt [het] Feelreal Mask een perfecte gadget voor individueel gebruik. Als je het draagt, val je niemand lastig met je entertainmentroutine."

Bozorgzadeh is optimistisch dat VR met apparaten zoals geurmaskers binnenkort veel meer zal zijn dan alleen een headset.

"Add-ons die de andere zintuigen omvatten, zoals geur en haptiek (aanraking), zullen onvermijdelijk het aantal zintuigen vergroten dat een bepaalde 3D-omgeving kan aanspreken en zo een steeds dwingender realiteit worden die ons hele lichamen geloven dat het net zo authentiek is als de echte, "zei hij.

Aanbevolen: