Waarom Microsoft's heropleving van Clippy een briljante zet is

Inhoudsopgave:

Waarom Microsoft's heropleving van Clippy een briljante zet is
Waarom Microsoft's heropleving van Clippy een briljante zet is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft brengt zijn veel verguisde Clippy-personage terug als een emoji.
  • Ik hou van het idee, maar niet van de implementatie van virtuele desktopassistenten die je door computertaken leiden.
  • Verschillende apps kunnen helpen Clippy op je computer nieuw leven in te blazen.
Image
Image

Microsoft's Clippy is terug, en ik ben misschien een van de weinige mensen die blij zijn om het te zien.

De virtuele assistent van het bedrijf arriveerde in Windows 97 in de vorm van een kleine paperclip om Microsoft Office-gebruikers te helpen. Clippy werd door Office 2007 in de prullenbak gegooid na klachten dat het ineffectief en vervelend was.

Maar ik kom op voor Clippy als een welkome poging om computerinterfaces te vermenselijken die nu bijna vergeten lijken te zijn met de trend naar cool minimalisme. Het is waar dat Clippy soms niet veel presteerde, maar zijn vrolijke metalen gezicht herinnerde eraan dat er warmte kan zijn in het omgaan met computers.

Hier hopen we dat de Clippy-emoji een manier zal zijn om geanimeerde softwarehelpers terug te halen.

Overbrugging van de vroege digitale kloof

Als onderdeel van Wereld Emoji Dag afgelopen weekend, zei Microsoft dat het van plan is zijn standaard paperclip-emoji te vervangen door een afbeelding van de meer emotionele Clippy. Het maakt deel uit van een bredere vernieuwing van 1.800 emoji's in alle Microsoft-apps en -services, die later dit jaar beschikbaar komt.

"Natuurlijk gebruiken we vandaag misschien minder paperclips dan in de hoogtijdagen van Clippy, maar we konden de nostalgische aantrekkingskracht niet weerstaan? ", schreef Claire Anderson, art director en emojiologist voor Microsoft, in een aankondiging.

Hier hopen we dat de Clippy-emoji een manier zal zijn om geanimeerde softwarehelpers terug te brengen. In veel vroege webproducten was de veronderstelling ingebakken dat mensen voorzichtig kennis moesten maken met het nieuwe digitale tijdperk via dingen waarmee ze al bekend waren. Neem de veel verguisde Apple Newton. Het was niet, zoals algemeen wordt aangenomen, een mislukte PDA, maar een briljante maar gebrekkige kijk op een technologisch geavanceerd schrijfblok.

De interface van Newton was een digitaal notitieboek en er was bijna geen leercurve bij het gebruik ervan. Je pakte de stylus en begon te krabbelen.

Grafische ontwerpers praten over skeuomorfisme, dat beschrijft hoe interface-objecten hun echte tegenhangers nabootsen in hoe ze verschijnen en hoe de gebruiker ermee kan communiceren.

Het ultieme voorbeeld van skeuomorf ontwerp zou kunnen zijn in de Sony Magic Link, die draaide op het Magic Cap-besturingssysteem. Alles in Magic Cap vertegenwoordigt een echt object, zelfs in die mate dat je op een virtueel faxapparaat zou tikken om faxen te verzenden.

Skeuomorphic-ontwerp en virtuele assistenten zijn vervangen door een onbeschreven blad dat visueel efficiënt kan zijn, maar niet veel betekent voor mensen die niet bekend zijn met softwarefuncties. Dat is waar een nieuwe versie van Clippy van pas zou kunnen komen.

Clippy Nostalgia

Ik ben niet de enige die rouwt om het overlijden van Clippy. Er is zelfs software waarmee je replica's van Clippy kunt installeren op elke website die je kiest. ClippyJS is een javascript-toepassing waarmee de geanimeerde figuur kan bewegen en met de gebruiker kan 'praten'.

"We begonnen na te denken over de gemoedstoestand van de ontwikkelaars toen ze Clippy maakten", schreven de makers van ClippyJS op hun website. "Denken ze dat het mensen echt zou helpen? Het lijkt erop dat Microsoft echt geloofde dat Assistenten de weg van de toekomst waren. We hebben Clippy.js in het weekend gebouwd om dat plezier en die eigenzinnigheid met iedereen te delen en om mensen eraan te herinneren nieuwe en riskante dingen, zelfs als ze dom lijken."

Android-gebruikers worden niet weggelaten uit de Clippy-nostalgie. U kunt de gratis Clippy-app downloaden in de Google Play Store, die geanimeerde versies van de assistent-personages op uw scherm plaatst.

Image
Image

"Eenmaal gestart, zal je favoriete agent je de hele tijd vergezellen", schrijft de ontwikkelaar van de app, Sebastian Chan. "Altijd bovenop je scherm, ze zullen je vermaken met grappige animaties en verbluffende geluidseffecten."

Ik zou graag zien dat Microsoft virtuele digitale assistenten volledig nieuw leven inblaast. Ik zou zeker hulp kunnen gebruiken van een assistent als Clippy bij het navigeren door de kantoorproducten van Microsoft. Zelfs als gebruiker gedurende tientallen jaren sta ik versteld van de verschillende menu-opties en vreemd geplaatste tools.

Hoe zit het met het combineren van de slimheid van het Cortana-stemassistentsysteem met het geanimeerde personage uit de Halo-serie videogames? Ik weet zeker dat Clippy voor de 21e eeuw me zou kunnen helpen om Word-documenten beter en sneller te maken.

Aanbevolen: