Lettertypen installeren voor alleen Photoshop (Windows)

Inhoudsopgave:

Lettertypen installeren voor alleen Photoshop (Windows)
Lettertypen installeren voor alleen Photoshop (Windows)
Anonim

Grafische ontwerpers hechten waarde aan het onderhouden van een grote bibliotheek met lettertypen, maar op Windows-computers vertragen veel lettertypen de opstartsnelheid van de computer aanzienlijk. Door het ontwerp laadt Windows alle geïnstalleerde lettertypebestanden. Als je er een paar duizend hebt - nou, pak een kop koffie terwijl je wacht tot het bureaublad is geladen.

Wanneer u lettertypen downloadt en installeert op uw pc, installeert u ze vaak voor gebruik in verschillende programma's, van Photoshop tot Microsoft Word. Verbeter de prestaties van uw computer door de lettertypen die u uitsluitend met Adobe-producten gebruikt te scheiden.

Image
Image

Bottom Line

De licentievoorwaarden van Adobe Typekit, de standaardmethode voor het beheren van lettertypen met Adobe Creative Cloud's portfolio van toepassingen, verbieden offline gebruik van een lettertypebestand, tenzij je het bestand rechtstreeks bij de oorspronkelijke gieterij hebt gekocht. Adobe's Creative Cloud-desktopsoftware slaat gelicentieerde maar niet-gekochte Typekit-lettertypen alleen op in een tijdelijke map en verwijdert ze wanneer Adobe-toepassingen worden afgesloten. Als zodanig is er geen legale manier om toegang te krijgen tot Typekit-lettertypen op uw lokale computer.

Lettertypen installeren in oudere versies van Photoshop

Met oudere versies van Adobe Creative Suite - die dateren van vóór Creative Cloud - zou je de meeste van je speciale grafisch-ontwerp-gerelateerde lettertypen in een Adobe-only map kunnen installeren, zodat Windows ze niet "ziet", maar Adobe Photoshop zal, wat betekent dat de lettertypen beschikbaar zullen zijn in de menu's van Photoshop, maar ze zullen niet toegankelijk zijn vanuit andere (niet-Adobe) Windows-applicaties. Dit proces omzeilt Windows dat de lettertypebestanden automatisch laadt bij het opstarten, waardoor de systeemprestaties worden verbeterd.

Sla uw lettertypeverzamelingen hier op C:\Program Files\Common Files\Adobe\Fonts.

Door deze route te volgen, kunt u een grote verzameling lettertypen tot uw beschikking hebben in Photoshop en gerelateerde Creative Cloud-toepassingen zonder concessies te doen aan de prestaties door ze in de Windows Fonts-map te installeren. Het nadeel is dat het langer kan duren om Photoshop te laden.

Aanbevolen: