Handmatig lettertypen installeren op uw Mac

Inhoudsopgave:

Handmatig lettertypen installeren op uw Mac
Handmatig lettertypen installeren op uw Mac
Anonim

Het web staat vol met gratis en goedkope lettertypen voor je Mac. Je kunt ze gebruiken als aanvulling op de vooraf geïnstalleerde apps in Photoshop, Pages en andere apps waarin je tekst invoert.

Je hoeft geen grafische professional te zijn om een grote verzameling lettertypen nodig te hebben of te willen. Er zijn veel beginnersvriendelijke desktop publishing-programma's (of tekstverwerkers met desktop publishing-functies), en hoe meer lettertypen en clipart je moet kiezen, hoe meer opties je hebt voor het maken van wenskaarten, familienieuwsbrieven of andere projecten.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Mac OS X Jaguar (10.2) en hoger.

Opmerkingen over het installeren van lettertypen

Zowel OS X als macOS kunnen bestanden in verschillende formaten gebruiken, waaronder TrueType (.ttf), TrueType Collection (.ttc), Variable TrueType (.ttf), OpenType (.otf), OpenType Collection (.ttc) en-beginnend met Mojave-OpenType-SVG-lettertypen.

Voordat u iets installeert, moet u ervoor zorgen dat u alle geopende toepassingen afsluit. Actieve apps kunnen geen nieuwe bronnen zien totdat u ze opnieuw opstart. Door alles te sluiten, bent u er zeker van dat alles wat u start na de installatie het nieuwe lettertype kan gebruiken.

Uw Mac heeft verschillende plaatsen waar u lettertypen kunt installeren. De locatie die u kiest, hangt af van of u wilt dat andere gebruikers van uw computer (indien van toepassing) of andere personen in uw netwerk (indien van toepassing) de nieuwe lettertypen kunnen gebruiken.

Alleen lettertypen voor uw account installeren

Om lettertypen te installeren zodat ze alleen voor u beschikbaar zijn, opent u een Finder-venster en sleept u ze naar uw thuismap Bibliotheek op [uwgebruikersnaam]> Bibliotheek > Lettertypen.

Image
Image

Misschien merkt u dat macOS en de oudere OS X-besturingssystemen uw bibliotheekmap verbergen. Open het door Option ingedrukt te houden terwijl je het Go menu bovenaan de Finder opent en het daar te selecteren. Zodra u de bibliotheekmap zichtbaar heeft gemaakt, kunt u er nieuwe lettertypen naartoe slepen.

Lettertypen installeren voor alle te gebruiken accounts

Om de lettertypen die u toevoegt beschikbaar te maken voor iedereen die uw computer gebruikt, sleept u ze naar de Fonts map in de bibliotheek van de opstartschijf. Dubbelklik op het opstartschijfpictogram op uw bureaublad om de bibliotheekmap te openen of selecteer de harde schijf in het gedeelte Locaties van Finder. Selecteer de map Bibliotheek om deze te openen en sleep de bestanden naar de map Lettertypen.

Image
Image

U moet een beheerderswachtwoord opgeven om wijzigingen aan te brengen in de map Lettertypen.

Hoe lettertypen voor alle netwerkgebruikers te installeren

Om nieuw geïnstalleerde lettertypen beschikbaar te maken voor iedereen in uw netwerk, moet uw netwerkbeheerder ze kopiëren naar de Network/Bibliotheek/ Lettertypen map.

Hoe lettertypen te installeren met Lettertypeboek

Font Book is een applicatie die bij de Mac wordt geleverd en vereenvoudigt het proces van het beheren van lettertypen, inclusief het installeren, verwijderen, bekijken en organiseren ervan. Je kunt het vinden in je Applicaties map

Een voordeel van het gebruik van dit programma is dat het een bestand kan valideren en je kan laten weten of het beschadigd is of conflicteert met andere lettertypen die je al hebt geïnstalleerd.

Lettertypeboek gebruiken:

  1. Download een nieuw lettertype van internet.
  2. Zoek het bestand in je Downloads map (of waar je ook download items naartoe stuurt) en dubbelklik erop om het uit te vouwen als het gecomprimeerd is.
  3. Open Lettertypeboek.

    Selecteer File en kies Add Fonts in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Navigeer naar het lettertype dat je hebt gedownload en klik erop om het toe te voegen aan Lettertypeboek. Selecteer het lettertype in Lettertypeboek om een voorbeeld te zien.

    Image
    Image
  5. Voordat u het lettertype gebruikt, moet u het valideren om er zeker van te zijn dat het veilig is om te gebruiken. Selecteer het lettertype en kies Validate Font in het File menu om een Font Validation-venster te genereren.

    Image
    Image
  6. Als er problemen optreden in het venster Lettertypevalidatie, klik dan op de pijl naast het probleemlettertype voor meer informatie. Problemen zijn onder meer incompatibiliteit met functies zoals dubbele lettertypen. Tests die het bestand heeft doorstaan, hebben een groen vinkje ernaast, terwijl fouten een gele driehoek met een uitroepteken hebben.

    Image
    Image

Lettertypen in Lettertypeboek in- en uitschakelen

Wanneer u een lettertype in Lettertypeboek installeert, wordt het automatisch ingeschakeld. Je kunt echter naar believen lettertypen in- en uitschakelen, wat vooral handig is als je een enorme lettertypebibliotheek hebt en niet door een lange lijst met lettertypen wilt zoeken naar alleen degene die je nodig hebt.

Selecteer een lettertype in Lettertypeboek. Kies Bewerken in de menubalk Lettertypeboek en selecteer Uitschakelen "[Lettertypenaam]" in het vervolgkeuzemenu.

Image
Image

Dit deactiveert het lettertype, maar verwijdert het niet of verwijdert het niet van uw computer. Je kunt het op elk moment opnieuw activeren.

Om een lettertype te activeren, opent u Lettertypeboek en selecteert u Alle lettertypen of een andere map. Lettertypen die niet zijn geactiveerd, worden grijs weergegeven in de lijst en hebben het woord "Uit" ernaast.

Image
Image

Selecteer een van de uitgeschakelde lettertypen en kies Bewerken in de menubalk Lettertypeboek en selecteer Enable "[Lettertypenaam]"in het vervolgkeuzemenu.

Image
Image

Hoe lettertypen te verwijderen

Om lettertypen te verwijderen en ze van de Mac te verwijderen, opent u Lettertypeboek en markeert u het lettertype dat u wilt verwijderen. U kunt ook een hele lettertypefamilie of een hele verzameling lettertypen verwijderen.

Selecteer in het File menu Remove "[naam van lettertype]" en bevestig de verwijdering.

Image
Image

Het verwijderde lettertype wordt naar de prullenbak verplaatst. Leeg de prullenbak en start de Mac opnieuw op om lettertypeconflicten te voorkomen.

Aanbevolen: