Oudere Amazon Kindle-apparaten hebben in december geen internettoegang

Oudere Amazon Kindle-apparaten hebben in december geen internettoegang
Oudere Amazon Kindle-apparaten hebben in december geen internettoegang
Anonim

Als je een ouder Amazon Kindle-model hebt, kan deze tegen het einde van dit jaar geen verbinding met internet maken.

Volgens The Verge is woensdag een e-mail verzonden naar Amazon Kindle-klanten met uitleg over de nieuwe wijzigingen. Oudere Kindles waarin geen wifi is ingebouwd, kunnen in december geen verbinding maken met internet.

Image
Image

De verandering komt doordat mobiele providers overschakelen van 2G- en 3G-verbindingen naar 4G- en 5G-technologie. In de e-mail wordt uitgelegd dat specifieke Kindle-apparaten nog steeds alleen met wifi werken en dat zelfs oudere apparaten helemaal geen verbinding met internet kunnen maken, dus gebruikers zouden boeken moeten downloaden via een USB-kabel.

The Verge meldt dat het Kindle-toetsenbord van de derde generatie, de Kindle Touch van de vierde generatie, Kindle Paperwhite (vierde, vijfde, zesde en zevende generatie), de Kindle Voyage van de zevende generatie en de Kindle van de achtste generatie Oasis kan alleen nieuwe boeken downloaden wanneer verbonden met een lokaal Wi-Fi-netwerk.

De veel oudere Kindle-apparaten die helemaal niet via wifi kunnen worden gedownload, zijn de Kindle (1e en 2e generatie) en de Kindle DX van de tweede generatie.

…Je zult waarschijnlijk meer bedrijven met oudere apparaten zien die soortgelijke aankondigingen doen als die van Amazon.

Amazon biedt klanten met oudere Kindle-apparaten een kortingscode van $ 50 om over te schakelen naar een nieuwe Kindle Paperwhite of Kindle Oasis, evenals $ 15 aan eBook-tegoeden. De nieuwere Kindle-apparaten kosten tussen $ 90 en $ 250.

AT&T zal zijn 3G-netwerk tegen februari 2022 uitfaseren, T-Mobile tegen april 2022 en Verizon tegen 31 december 2022, dus je zult waarschijnlijk meer bedrijven met oudere apparaten zien die soortgelijke aankondigingen doen als die van Amazon.

Aanbevolen: