Waarom maken mijn AirPods geen verbinding? (We hebben de oplossingen)

Inhoudsopgave:

Waarom maken mijn AirPods geen verbinding? (We hebben de oplossingen)
Waarom maken mijn AirPods geen verbinding? (We hebben de oplossingen)
Anonim

Niets is beter dan AirPods als ze goed werken. En niets is erger dan wanneer uw AirPods geen verbinding maken met uw iPhone, iPad of computer. Gelukkig is het vrij eenvoudig om AirPods verbinding te laten maken met je apparaten. Lees verder voor de 9 beste tips om AirPods te repareren die geen verbinding maken.

Dit artikel is van toepassing op alle AirPods-modellen en apparaten met iOS 12 en hoger, evenals op macOS. Het gaat ervan uit dat je je AirPods al hebt ingesteld. AirPods werken ook op Android-telefoons en andere apparaten die Bluetooth-hoofdtelefoons ondersteunen. Als dat is wat je hebt, bekijk dan Hoe je een Bluetooth-koptelefoon koppelt met een telefoon.

Bottom Line

Zijn de AirPods binnen het bereik van uw iPhone? Dit lijkt misschien ongelooflijk eenvoudig, maar het is ook erg belangrijk als je AirPods geen verbinding maken met je telefoon. AirPods maken via Bluetooth verbinding met uw iPhone en andere apparaten. Bluetooth-apparaten moeten zich binnen enkele tientallen meters van elkaar bevinden om verbinding te maken. Dus als je iPhone in huis is en je het gazon op 200 meter afstand maait, kunnen je AirPods geen verbinding maken. Probeer de twee apparaten relatief dicht bij elkaar te houden voor een betere verbinding.

Controleer de lading op de AirPods-batterij

De volgende reden waarom je AirPods geen verbinding kunnen maken met je iPhone of ander apparaat, is dat ze geen lading meer in de batterij hebben. De AirPods moeten worden opgeladen om verbinding te maken en te werken. Het snelste wat u in dit geval kunt doen, is uw AirPods in hun hoesje plaatsen. Steek vervolgens de kabel die bij de AirPods is geleverd in de hoes en steek het andere uiteinde in een USB-poort (op een computer of muuradapter). Wacht ongeveer 15 minuten totdat de AirPods zijn opgeladen en probeer ze vervolgens opnieuw aan te sluiten.

U kunt tot drie uur batterijduur in de AirPods krijgen met slechts 15 minuten opladen. Ga voor meer AirPods-batterijtips naar Hoe u uw AirPods oplaadt.

AirPods gaan niet in koppelmodus? Controleer Bluetooth

AirPods maken via Bluetooth verbinding met de iPhone, iPad en andere apparaten. Dit betekent dat Bluetooth op uw apparaten moet zijn ingeschakeld om uw AirPods verbinding te laten maken. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld door deze stappen te volgen:

  1. Open Control Center (veeg op iPhone X en nieuwer omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. Op oudere modellen, veeg omhoog vanaf de onderkant).
  2. Zoek in het Control Center naar het Bluetooth-pictogram in de linkerbovenhoek.
  3. Als het Bluetooth-pictogram brandt, is het ingeschakeld. Als er een streep door het pictogram staat, of het ziet er wit uit, is Bluetooth uitgeschakeld.

    Image
    Image
  4. Tik op het Bluetooth-pictogram om het in te schakelen en probeer vervolgens uw AirPods opnieuw te verbinden.

Bluetooth aan maar geen verbinding?

Als Bluetooth al is ingeschakeld, maar je AirPods nog steeds geen verbinding kunnen maken, moet je mogelijk Bluetooth op je telefoon opnieuw instellen. Volg hiervoor de stappen uit het laatste gedeelte om de Bluetooth-status in het Control Center te bekijken. Tik vervolgens op het Bluetooth-pictogram om het uit te schakelen en tik er nogmaals op om het in te schakelen. Probeer uw AirPods opnieuw aan te sluiten.

Vraagt u zich af waarom er geen tip is om te controleren of uw AirPods zijn uitgeschakeld? Ontdek waarom dat niet nodig is in Hoe u uw AirPods uitschakelt.

AirPods aangesloten, maar er is geen geluid?

Bevestig dat je daadwerkelijk audio naar de AirPods stuurt. Als je geen geluid hoort via je AirPods en aanneemt dat dit betekent dat ze niet zijn aangesloten, heb je het misschien mis. Het is mogelijk dat je de audio naar de verkeerde uitgangsbron stuurt (zoals een Bluetooth-luidspreker of een andere koptelefoon). Volg deze stappen om te bevestigen dat je audio naar de AirPods stuurt:

  1. Open Control Center met behulp van de eerder genoemde technieken.
  2. Tik op de Muziek knoppen in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  3. In de uitgebreide Music-knoppen zie je een lijst met alle mogelijke audio-uitgangen. Als AirPods niet zijn geselecteerd, tikt u erop.
  4. Probeer opnieuw muziek af te spelen en kijk of de AirPods nu werken.

Als dit het probleem is waarmee u wordt geconfronteerd, kunt u een iPhone tegenkomen die vastzit in de hoofdtelefoonmodus, zelfs als er geen hoofdtelefoon is aangesloten. Lees meer over deze situatie in Hoe u een vastgelopen iPhone kunt repareren Hoofdtelefoonmodus.

Bottom Line

Soms is de enige manier om hardnekkige problemen met je iPhone en zijn accessoires op te lossen, hem opnieuw op te starten. Als het probleem een eenmalige fout in uw software is - wat alleen kan gebeuren door het normale gebruik van uw telefoon - zal een herstart het oplossen. Leer hoe u elk model van de iPhone opnieuw kunt opstarten.

Is uw iOS-versie up-to-date?

Zelfs als een herstart je AirPods niet opnieuw heeft verbonden, kan het probleem nog steeds de software op je iPhone zijn. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van het besturingssysteem voor uw apparaat gebruikt, want dat kan bugfixes of cruciale softwarewijzigingen bevatten. Ga voor meer informatie over het updaten van uw apparaat naar het nieuwste besturingssysteem naar:

  • Hoe het iPhone-besturingssysteem te updaten.
  • Hoe een iPad OS te updaten.
  • Hoe u uw MacBook kunt bijwerken.

Begin opnieuw: sluit AirPods opnieuw aan op iPhone of Mac

Als je al deze stappen hebt geprobeerd en je AirPods nog steeds geen verbinding maken, moet je ze opnieuw verbinden met je apparaten. Als je ze probeert te verbinden met een iPhone of iPad, volg je deze stappen:

  1. Zorg ervoor dat alle volgende dingen zijn gedaan:

    • Uw iPhone gebruikt het nieuwste besturingssysteem.
    • Bluetooth is ingeschakeld.
    • De AirPods zitten in hun hoesje en hun batterij is opgeladen.
  2. Sluit de AirPod-behuizing met de AirPods erin.
  3. Wacht 15 seconden.
  4. Open het deksel van de koffer opnieuw. Als het statuslampje wit knippert, zijn je AirPods klaar om verbinding te maken en zou alles in orde moeten zijn.
  5. Als het lampje niet wit knippert of de AirPods geen verbinding maken, houdt u de instelknop op de AirPods-behuizing ingedrukt. Blijf de knop ingedrukt houden totdat het statuslampje wit knippert, dan oranje en dan wit.
  6. Open de AirPods-hoes en volg de instructies op het scherm van je iPhone of iPad.
  7. Als dat niet werkt, ga dan naar het volgende gedeelte.

Begin opnieuw, ronde 2: reset de verbinding tussen uw iPhone en AirPods

Als je AirPods nog steeds geen verbinding maken, moet je ze mogelijk van je iPhone of ander apparaat verwijderen en opnieuw instellen alsof ze gloednieuw zijn. Volg deze stappen op een iPhone of iPad:

  1. Tik op de Instellingen app om deze te openen.
  2. Tik op Bluetooth.

    Image
    Image
  3. Tik op het i pictogram naast je AirPods.
  4. Tik op Vergeet dit apparaat.
  5. Tik op Vergeet apparaat in het pop-upmenu om de verwijdering te bevestigen.
  6. Sluit het AirPods-deksel.
  7. Wacht ongeveer 30 seconden en open dan het deksel weer.
  8. Houd de setup-knop op de AirPods-case ingedrukt en volg de aanwijzingen op het scherm van je apparaat.

Reset de verbinding tussen uw Mac en AirPods

Volg deze stappen om uw AirPods opnieuw in te stellen op een Mac:

  1. Klik op het Apple menu in de linkerbovenhoek.
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik op Bluetooth.

    Image
    Image
  4. Klik één keer op uw AirPods.

    Image
    Image
  5. Klik op de X ernaast.
  6. Klik in het pop-upvenster op Apparaat vergeten.

    Image
    Image
  7. Hiermee worden de AirPods van je Mac verwijderd. Stel ze opnieuw in op dezelfde manier als toen je ze voor het eerst verbond.

    Ga voor stapsgewijze instructies naar AirPods aansluiten op uw MacBook.

Nog steeds niet opgelost? Neem contact op met Apple voor meer hulp

Als je al deze stappen hebt gevolgd en je AirPods nog steeds geen verbinding kunnen maken met je iPhone, Mac of ander apparaat, heb je hulp nodig van de experts: Apple. U kunt online ondersteuning krijgen van Apple of persoonlijk bij uw dichtstbijzijnde Apple Store. Zorg ervoor dat je een reservering maakt bij de Apple Store voordat je gaat, om ervoor te zorgen dat je niet op service hoeft te wachten.

Als je nu klaar bent met AirPods, kun je natuurlijk altijd een ander merk draadloze oordopjes proberen.

Aanbevolen: