Waarom we nog steeds geen Face ID op de Mac hebben

Inhoudsopgave:

Waarom we nog steeds geen Face ID op de Mac hebben
Waarom we nog steeds geen Face ID op de Mac hebben
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Technisch gezien kan de nieuwe M1 iMac Face ID gebruiken.
  • De Face ID-camera is een duur onderdeel.
  • Misschien verdwijnt Face ID helemaal?
Image
Image

Iedereen wilde Face ID op de nieuwe iMac uit 2021. In plaats daarvan kregen we nog een teleurstellende camera en een Touch ID-toetsenbord.

Wat is er aan de hand? Apple's FaceID bestaat al sinds het debuut in 2017 in de iPhone X, en toch is het nooit beschikbaar geweest op een Mac. Is hier een technische reden voor? Denkt Apple dat biometrische gezichtsontgrendeling een slechte match is voor een Mac? Of is het er gewoon nog niet aan toegekomen?

"Apple houdt er niet van om een hele reeks ingrijpende wijzigingen in zijn productlijnen aan te brengen", vertelde Rex Freiberger, CEO van Gadget Review, via e-mail aan Lifewire. "Ze testen nieuwe functies op een manier die hen in staat stelt om te herhalen als ze het goed doen en ze te schrappen als ze dat niet doen. Hoewel FaceID werkt en succesvol is op mobiele apparaten, is er geen garantie dat het goed zal werken op desktop."

De zaak voor een gezicht

Er is misschien geen machine die beter geschikt is voor Face ID dan de iMac. Wanneer je het gebruikt, is je gezicht precies daar voor het scherm, precies waar de dieptecamera van de Face ID je wil hebben.

Vroege iPhone-versies van Face ID hadden soms moeite om je te zien. Zelfs de huidige iPhone 12, die in mijn ervaring de meest responsieve Face ID tot nu toe heeft, kan je gezicht niet zien als hij plat op je bureau ligt. Je moet de telefoon opnemen of je nek strekken om je gezicht in het gezichtsveld te plaatsen.

Image
Image

Vergelijk dit met de iPad Pro, die sinds 2018 een Face ID-camera heeft. De camera van de iPad heeft een iets grotere kijkhoek, vermoedelijk om rekening te houden met het feit dat hij zich aan de boven-, onderkant of weerszijden van het scherm terwijl u het vasthoudt. Wanneer de iPad op een toetsenbordbehuizing of een bureaustandaard is gemonteerd, is Face ID vrijwel onfeilbaar. Tik op een toets op het toetsenbord en het wordt wakker, ziet je en ontgrendelt. Het is zo betrouwbaar dat het bijna lijkt alsof de iPad nooit vergrendelt.

De iMac is even goed geplaatst om je gezicht te lezen. Beter zelfs, omdat de bovenkant van het scherm zich op ooghoogte bevindt.

Technische haperingen

Vóór de M1 iMac waren er een paar technische redenen om Face ID niet op een Mac op te nemen. Een daarvan was dat het scherm van de MacBook te dun is om in de camera-array van Face ID te passen. Deze array past in de dunste hardware van Apple, de iPad Pro, maar kijk eens naar de taps toelopende randen van een MacBook-scherm.

Het is ook mogelijk dat de Mac het gewoon niet aankon. De chips uit de A-serie die worden gebruikt in iOS-apparaten hebben een beveiligde enclave, een hardwarefunctie die beveiligingstaken afhandelt en zichzelf gescheiden houdt van het hoofdsysteem. Was dat het probleem? Misschien, maar niet waarschijnlijk.

Ze testen nieuwe functies op een manier waardoor ze kunnen herhalen als ze het goed doen en ze schrappen als ze dat niet doen.

Apple's T2-chip was een manier om enkele beveiligingsfuncties van de iPhone en iPad naar de Mac te brengen. Het is wat bijvoorbeeld Touch ID op de MacBooks mogelijk maakt. En nu gebruikt de Mac natuurlijk dezelfde M1-chip als de iPad, dus alle resterende technische barrières zijn weg.

Het "M"-woord

Misschien is dit allemaal een marketingbeslissing. De nieuwe iMacs zouden Face ID gemakkelijk genoeg moeten kunnen opnemen, maar misschien is het gewoon te duur. De nieuwe 24-inch M1 iMac is goed geprijsd in vergelijking met eerdere modellen. En we weten dat de Face ID-array duur is om te maken, vergeleken met Touch ID.

Image
Image

De array omvat de selfiecamera, plus een projector die tienduizenden infraroodstippen op je gezicht stra alt, en een lezer voor die stippen. Eén schatting, uit 2017, brengt de componentkosten voor dit TrueDepth-sensorcluster op $ 16,70. Een ander zegt dat het dichter bij $ 60 is. Dat zou te duur kunnen zijn om in een budget-iMac te stoppen, net zoals Apple het niet in de nieuwste iPad Air heeft gestopt.

De iMac Pro

Er komt nog een iMac. Apple verkoopt nog steeds de oude Intel-gebaseerde 27-inch iMac en zal deze uiteindelijk moeten vervangen door een Apple Silicon-versie. Een mogelijkheid is dat het de grotere iMac een iMac Pro noemt, waardoor het meer functies zou kunnen laden en er meer voor zou vragen.

Apple houdt er niet van om een hele reeks ingrijpende wijzigingen in zijn productlijnen aan te brengen.

Zou het kunnen dat deze naar verluidt ~30-inch iMac kan worden uitgerust met Face ID? Het antwoord is een volmondig "misschien". We kunnen het niet zeker weten, maar als Apple het niet toevoegt aan een dure, pro-gerichte iMac, dan zal het het waarschijnlijk nooit aan een Mac toevoegen.

Er is echter nog een laatste optie. Misschien is Face ID helemaal aan het verdwijnen. Gezichtsontgrendeling bleek een verplichting in 2020, en de nieuwste iPad Air heeft bewezen dat Apple Touch ID in de aan / uit-knop kan inbouwen.

Misschien voegt Apple Face ID niet toe aan de Mac omdat Face ID niet lang op zich laat wachten.

Aanbevolen: