Live Text nu beschikbaar op Intel Macs

Live Text nu beschikbaar op Intel Macs
Live Text nu beschikbaar op Intel Macs
Anonim

Apple breidt zijn Live Text-functie uit om te kunnen draaien op Intel-gebaseerde Macs met Monterey beta 4.

Live Text is de beeldscan- en tekstidentificatietechnologie van Apple die de tekst op een foto digitaliseert en interactief maakt. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een telefoonnummer bellen of opslaan dat ze op een foto zien, tekst kopiëren en plakken, of zelfs persoonlijke informatie bewerken.

Image
Image

De functie is al beschikbaar op iOS 15 en werd oorspronkelijk geacht beperkt te zijn tot M1-Mac-computers en nieuwere versies van MacBook Airs en Pro's. In de meest recente release-opmerkingen voor Monterey beta 4 zei Apple echter: "Live Text werkt nu op alle Mac-computers die macOS Monterey ondersteunen."

Gebruikers op sociale media hebben kunnen bevestigen dat het mogelijk is om Live Text te gebruiken op de oudere Intel-modellen zoals een Mac Pro uit 2008.

Image
Image

Monterey versie 12 is de 18th grote release van macOS en ondergaat momenteel een publieke bèta. Enkele van de nieuwe functies zijn een portretmodus voor FaceTime die de achtergrond vervaagt, verbeterde Apple Maps die een nieuwe wereldbolweergave en meer details toevoegt aan steden als New York en Londen, en meer tekst-naar-spraakstemmen. Deze functies zijn echter exclusief voor M1-Macs.

Apple moet nog aankondigen of en wanneer het deze nieuwe functies naar Intel-gebaseerde Macs zal brengen of van plan is dit te doen. Maar de implementatie van Live Text benadrukt de mogelijkheid dat de nieuwe functies overgaan.

Aanbevolen: