Intel Macs kunnen de beste nieuwe macOS Monterey-functies niet aan

Inhoudsopgave:

Intel Macs kunnen de beste nieuwe macOS Monterey-functies niet aan
Intel Macs kunnen de beste nieuwe macOS Monterey-functies niet aan
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • MacOS Monterey brengt veel M1-functies naar de Mac.
  • De meeste van deze functies zijn afhankelijk van aangepaste chips in de hardware van Apple.
  • Veel M1-only Monterey-functies zijn ook te vinden op iPhone en iPad.
Image
Image

MacOS Monterey is hier met een hele reeks leuke nieuwe functies, tenzij je nog steeds een Intel Mac gebruikt.

Vorig jaar werden de toen nieuwe M1-Macs van Apple geleverd met macOS Big Sur, maar er is een solide argument dat Monterey de eerste versie van macOS is die gebruikmaakt van de chips van Apple. Hoewel de update welkom is, welke Mac je ook gebruikt, je krijgt alleen de coolste nieuwe functies als je een Apple Silicon Mac gebruikt.

Dus waarom heeft Apple Intel-gebruikers weggelaten? Het korte antwoord is dat die machines de taak niet aankunnen. Het lange antwoord? Laten we eens kijken.

"De reden voor het niet beschikbaar zijn van verschillende Monterey-functies op Intel-aangedreven MacBooks is simpelweg dat Apple volledig is overgestapt op zijn op maat gemaakte silicium. Het is ook een prompt voor klanten om alleen de nieuwste door Apple door silicium aangedreven MacBooks te kopen, " tech-enthousiasteling Nathan Hughes vertelde Lifewire via e-mail.

FaceTime portretmodus

De meeste M1-functies in macOS Monterey zijn gebaseerd op aangepaste Apple Silicon-hardware. De nieuwe portretmodus die de achtergrond vervaagt, vereist bijvoorbeeld dezelfde Neural Engine die de iPhone en iPad gebruiken, en nu de Mac, om foto's te maken en te verwerken. Deze speciale chip kan biljoenen bewerkingen per seconde uitvoeren en is essentieel voor een snelle live-verwerking van beeld en video.

Image
Image

Hoewel het mogelijk is dat Intel Macs zich met brute kracht een weg door sommige van deze taken kunnen banen, zouden ze een stuk langzamer zijn en zouden ze de machine opwarmen, die ventilatoren laten draaien en je batterij in korte tijd leegmaken.

De meeste functies die Apple in de Intel-versies van Monterey "wegliet" zijn dus te wijten aan het feit dat ze deze op geen enkele praktische manier ondersteunen. Het is hetzelfde als vragen waarom een zwart-wittelevisie niet kan worden bijgewerkt om kleurenfilms weer te geven.

Kaarten

Een gebied waar Apple de brute-force-aanpak heeft toegepast, is Maps. Met de eerste Monterey-bèta's konden Intel Macs niet de interactieve wereldbol weergeven waarmee je de wereld kunt rondreizen met een trackpad-veeg. Na eerdere klachten gaf Apple toe en voegde deze functie toe aan Intel-modellen in latere builds, hoewel Apple's lijst met functies voor Monterey de interactieve wereld als M1-only toont.

Ook ontbreekt in Maps voor Intel Mac-gebruikers de nieuwe verbeterde 3D-weergave van steden, die meer details toont voor hoogte, wegen, bomen, gebouwen en oriëntatiepunten.

Image
Image

Object vastleggen

Het vastleggen van objecten is behoorlijk wild. Hiermee kunt u de camera van uw iPhone gebruiken om afbeeldingen vanuit meerdere hoeken rond een enkel object te maken en deze vervolgens samen te voegen tot een 3D-object. Het is een soort 3D-panorama. Je hebt software van derden, zoals PhotoCatch, nodig om het te gebruiken, maar de resultaten zijn indrukwekkend. Alle soorten verkopers zouden dit bijvoorbeeld kunnen gebruiken om 3D-modellen van hun waren te maken om in hun winkels weer te geven.

De vangst? Object Capture vereist een M1 Mac of een Intel Mac met minimaal 16 GB RAM en 4 GB VRAM. Je kunt het dus op een Intel Mac doen, maar, zegt Apple, "de verwerkingstijd is afhankelijk van de complexiteit van het object en andere factoren." [Nadruk toegevoegd.]

Siri spraak-naar-tekst op apparaat

Monterey heeft dicteren op het apparaat aan de Mac toegevoegd en ook de tijdslimiet voor dicteren opgeheven, zodat je een heel hoofdstuk van je roman kunt inspreken en live kunt laten transcriberen. Voorheen was je beperkt tot slechts een minuutje kletsen voordat je Mac je afsneed.

Dit vindt allemaal plaats op het apparaat, wat geweldig is voor privacy, maar ook voor snelheid. De spraak-naar-tekst-overgang moet sneller en betrouwbaarder gebeuren. Ook nieuw is dat je Mac je vocale zwakheden in de loop van de tijd leert, en verbetert naarmate je hem vaker gebruikt.

Image
Image

Vooruitgaan

Zoals we hebben gezien, zijn de meeste van deze functies afhankelijk van hardware die exclusief is voor de M1-chips van Apple, en daarom zijn veel ervan ook beschikbaar op de iPad en iPhone. Als je nog steeds een nieuwe Intel Mac gebruikt, is dit waarschijnlijk vervelend. Aan de andere kant verwacht niemand dat Apple zal terughoudend zijn in het exploiteren van zijn eigen op maat ontworpen hardware om dingen te doen die oude Intel-chips niet kunnen. Dat is tenslotte het hele punt van op maat gemaakt silicium - en Apple zal zeker geen tranen vergieten als mensen nieuwe M1-Macs kopen om bij te blijven.

En dit is nog maar de eerste golf. Wie weet wat voor gekke dingen de Mac in de toekomst zal kunnen doen, nu Apple de leiding heeft over alles?

Aanbevolen: