Hoe te reizen met Alexa

Inhoudsopgave:

Hoe te reizen met Alexa
Hoe te reizen met Alexa
Anonim

Wat te weten

  • Maak verbinding met wifi en ga in de app naar Devices > Echo & Alexa > uw apparaat > Apparaatlocatie. Voer de locatie in en tik op Opslaan.
  • Om de tijdzone te wijzigen, opent u de app en gaat u naar Devices > Echo & Alexa > uw apparaat > Tijdzone, kies tijdzone en selecteer Wijzigen.

Dit artikel legt uit hoe je een Alexa-apparaat in een hotelkamer instelt.

Een Alexa-apparaat instellen in uw hotelkamer

Een Alexa-apparaat instellen als je op reis bent, lijkt veel op het opzetten van een gloednieuw Alexa-apparaat. Nadat u bent ingecheckt op uw bestemming, moet u uw apparaat de naam en het wachtwoord voor het lokale wifi-netwerk geven, uw locatie en tijdzone instellen, en er zijn ook een paar beveiligingsgerelateerde tweaks die u zou willen overwegen.

Rijdt u naar uw bestemming? Overweeg om een Echo Dot mee te nemen. Sluit hem aan op een USB-adapter voor sigarettenaansteker om Alexa tijdens het rijden in uw auto te gebruiken en installeer hem vervolgens in uw hotel of Airbnb-verhuur zodra u daar bent.

Hier leest u hoe u uw Alexa-apparaat in gebruik kunt nemen wanneer u op reis bent:

  1. Verbind je Alexa-apparaat met de wifi waar je verblijft.

    Of je nu in een hotel, een appartement, een Airbnb-verhuur of ergens anders verblijft, er is een goede kans dat internettoegang beschikbaar zal zijn. Vraag bij het inchecken of er een gratis wifi-netwerk is of dat je moet betalen voor toegang. Zorg er in beide gevallen voor dat u zowel de Wi-Fi-netwerknaam als het wachtwoord noteert.

    Het verbinden van je Alexa-apparaat met het wifi-netwerk waar je verblijft, gebruikt exact hetzelfde proces dat je hebt gebruikt om thuis verbinding te maken. Het enige verschil is dat u mogelijk op de actieknop op uw Echo moet drukken om handmatig naar de instelmodus te gaan.

    Als wifi niet beschikbaar is, heb je twee opties:

    • Maak een Wi-Fi-netwerk met uw telefoon: voor deze optie moet u uw mobiele telefoon tetheren om uw eigen persoonlijke Wi-Fi-netwerk te creëren. Verbind je Alexa met dit netwerk en het zal je mobiele data gebruiken.
    • Maak een wifi-netwerk met behulp van een reisrouter: deze optie werkt alleen als je in je kamer bekabeld internet hebt via een ethernetpoort. Sluit een reisrouter aan op de ethernetpoort in je kamer, zet je eigen wifi-netwerk op en verbind je Alexa ermee.

    Als je problemen hebt met het instellen, bekijk dan onze gids voor veelvoorkomende Alexa-problemen.

  2. Vertel je Alexa het adres waar je gaat verblijven.

    Op locatie gebaseerde commando's en vaardigheden, zoals Alexa vragen om een snel weerbericht of om een tv-gids, werken niet goed als Alexa niet weet waar je bent. Wanneer je je Alexa voor het eerst uitpakt en verbindt met wifi, denkt hij dat je nog thuis bent.

    Als je deze instelling wijzigt, kan Alexa ook optreden als je eigen persoonlijke conciërge. Als je een plaatselijk café of toeristenval probeert te vinden, kan Alexa je telefoonnummers, openingstijden en adressen geven.

    Open de Alexa-app en tik op Apparaten. Tik op Echo & Alexa > uw echo-apparaat > Apparaatlocatie. Voer vervolgens uw nieuwe adres in en tik op Opslaan.

  3. Vertel Alexa de lokale tijdzone.

    Totdat je het anders vertelt, gaat Alexa ervan uit dat je tijdzone niet is gewijzigd. Dat betekent dat elke vaardigheid of commando met betrekking tot tijd scheef zal zijn als je ver genoeg van huis hebt gereisd. Om dit op te lossen, moet je Alexa tijdelijk overschakelen naar de tijdzone die je bezoekt.

    Open de Alexa-app en tik op Apparaten. Tik op Echo & Alexa > uw echo-apparaat > Tijdzone. Selecteer vervolgens uw nieuwe tijdzone en tik op Wijzigen.

  4. Overweeg om uw flash-briefing tijdelijk opnieuw te configureren.

    Flash-briefing is een functie waarmee Alexa je een kort overzicht van het huidige nieuws kan geven. Om op de hoogte te blijven van lokaal nieuws, wil je misschien wat nieuwsbronnen toevoegen die relevant zijn voor je vakantie- of werkbestemming.

    U kunt uw flash-briefing opnieuw configureren door te navigeren naar Settings > Flash Briefing Veeg over de schakelaars voor lokale nieuwsbronnen als u dat niet doet Als je ze niet wilt horen terwijl je op reis bent, tik je op Inhoud toevoegen om lokale nieuwsbronnen te vinden van de plaats die je bezoekt.

  5. Voeg nuttige vakantie- en toeristische vaardigheden toe.

    Als je voor je plezier reist, kan Alexa je helpen om dingen op te fleuren met vaardigheden die gericht zijn op het ontdekken van leuke nieuwe dingen om te doen en te zien.

    Om nuttige vaardigheden te installeren, opent u de Alexa-app op uw telefoon en opent u het hoofdmenu. Tik vervolgens op vaardigheden en games en zoek naar termen als vakantie, toerisme of de naam van de stad die je bezoekt.

    Andere apps, zoals Uber, Lyft en OpenTable, kunnen het ook gemakkelijker maken om je nieuwe omgeving te verkennen.

  6. Vergrendel spraakaankopen.

    Als je je Alexa-apparaat in je kamer achterlaat als je er niet bent, wil je misschien spraakaankopen uitschakelen. Hoewel het hotelpersoneel waarschijnlijk uw kamer niet zal betreden en uw Alexa zal gebruiken om een dure verrassing voor u te bestellen, waarom zou u dan het risico nemen?

    Je kunt spraakaankopen in de Alexa-app uitschakelen door te navigeren naar Instellingen > Alexa-account > Spraakaankopen . Schakel vervolgens spraakaankopen in off.

  7. Wijzig het activeringswoord van uw apparaat.

    Je kunt voorkomen dat andere mensen dingen kopen met je Alexa als je er niet bent, maar er is geen manier om ongeautoriseerde toegang tot andere dingen te voorkomen. Een manier om de kans te verkleinen dat u toegang krijgt tot gevoelige informatie, is door uw wake-word tijdelijk te wijzigen.

    De volledige lijst met wake-woorden is 'Alexa', 'Amazon', 'Computer', 'Echo' en 'Ziggy'. Overschakelen naar een van deze opties kan helpen om onbevoegde gebruikers buiten de deur te houden.

  8. Schakel de microfoon van je apparaat uit wanneer je de kamer verlaat.

    Dit is weer een minder dan perfecte manier om ongeautoriseerde toegang tot je Alexa te voorkomen. Het probleem is dat de mute-knop zich direct op het apparaat bevindt, dus een vastberaden indringer hoeft alleen maar je Alexa te lokaliseren en de microfoon weer aan te zetten.

    Om de microfoon uit te schakelen, drukt u gewoon op de microphone of microfoon/camera-knop op uw apparaat. Om het later weer in te schakelen, drukt u nogmaals op dezelfde knop.

    Als je je echt zorgen maakt over ongeautoriseerde toegang, wil je misschien je Alexa loskoppelen wanneer je je kamer verlaat, hem in een bureaula verstoppen of zelfs meenemen. U kunt ook tijdelijk handige Alexa-vaardigheden uitschakelen waarmee uw apparaat toegang heeft tot gevoelige informatie.

Image
Image

Moet je met Alexa reizen?

Reizen met Alexa is niets nieuws. Als je Alexa-apparaten bezit, neem je Alexa waarschijnlijk al mee dankzij de telefoon-app. Maar hoe zit het met het meenemen van een Alexa-apparaat, zoals een Echo of Dot, tijdens het reizen? Je kunt je apparaat net zo gebruiken als thuis, en Alexa kan ook fungeren als je persoonlijke gids en conciërge zodra je je bestemming hebt bereikt.

Alles wat je nodig hebt om in te stellen is toegang tot een Wi-Fi-netwerk, of je kunt zelfs de internetverbinding van je telefoon in een mum van tijd gebruiken.

Hier zijn enkele dingen die je met een Alexa-apparaat kunt doen tijdens het reizen:

  • Bedien je smart home-apparaten: Wil je het laten lijken alsof er nog iemand thuis is? Je kunt Alexa je slimme lampen in- of uitschakelen, muziek afspelen op Alexa-apparaten in je huis of zelfs je tv aanzetten als je een Fire TV Cube hebt, waar ook ter wereld.
  • Luister naar muziek: Geen van de lokale radiostations prikkelt je zin? Je kunt je Alexa gebruiken om muziek te streamen, net zoals je dat thuis zou doen.
  • Help om je nieuwe locatie te verkennen: Rideshare-services zoals Uber en restaurantreserveringsservices zoals OpenTable hebben Alexa-vaardigheden die je kunnen helpen je nieuwe omgeving te verkennen.
  • Je eigen persoonlijke conciërge: Alexa is in staat om je naar lokale voorzieningen en bezienswaardigheden te leiden zonder zelfs maar enige extra vaardigheden toe te voegen.
  • Hoor wat er op tv is: Moe van al die verkenningen? Zorg ervoor dat Alexa weet waar je bent en de tijdzone, en het kan je relevante tv-lijsten geven.

Dat is slechts een kleine greep uit enkele van de handigste manieren waarop u Alexa tijdens het reizen kunt gebruiken. Als er iets is waarvoor je Alexa normaal gesproken thuis gebruikt, kun je het onderweg op dezelfde manier gebruiken.

Als je een smartphone hebt, is Alexa meenemen op vakantie net zo eenvoudig als het installeren van de Alexa-app. Natuurlijk heb je de app waarschijnlijk al, omdat het een vereiste is voor het instellen van Alexa-apparaten, maar wist je dat Alexa er echt in is ingebouwd? Tik op het Alexa-pictogram in de app en je kunt dezelfde opdrachten geven die je normaal gesproken zou gebruiken met je Echo en andere Alexa-apparaten.

Aanbevolen: