Hoe te reizen met een iPad

Inhoudsopgave:

Hoe te reizen met een iPad
Hoe te reizen met een iPad
Anonim

Om je iPad tijdens het reizen veilig te houden, kun je de volgende strategieën overwegen.

Koop een koffer

Dit is vooral belangrijk als u van plan bent uw iPad tijdens het reizen in uw bagage op te bergen. Vergeten dat je iPad verstopt zit tussen je kleding of in een speciale buitenzak van je koffer is maar al te gemakkelijk; dat geldt ook voor het tevoorschijn halen van een shirt en het schudden van de over het hoofd geziene iPad eruit en op de grond. Bovendien zorgen de trillingen van auto-, trein- of vliegtuigreizen ervoor dat harde of scherpe voorwerpen naast uw iPad het scherm barsten of krassen.

Apple's Smart Case is een goede keuze. Het biedt een goede pasvorm en beschermt de iPad tegen de verschillende stoten en vallen die tijdens het reizen kunnen optreden. Onder zijn "slimme" functies: het kan de iPad wekken wanneer u de klep opent. Als uw vakantie raften, fietsen of wandelen omvat, zoek dan in plaats daarvan naar een koffer die is ontworpen voor gebruik buitenshuis.

Image
Image

Leer hoe u verbinding kunt maken met de gegevensverbinding van uw iPhone

Apple heeft het heel eenvoudig gemaakt om de dataverbinding van je iPhone te delen met je iPad in een configuratie die bekend staat als tethering. Dit betekent dat je je iPad bijna overal kunt gebruiken zonder dat je wifi nodig hebt. Lifewire biedt volledige instructies voor tethering.

Image
Image

Kortom, dit houdt in dat je de app Instellingen op je iPhone opent en Persoonlijke hotspot kiest in het menu. Schakel Personal Hotspot in door de schakelaar bovenaan het scherm om te draaien en een aangepast wifi-wachtwoord in te voeren. Maak op je iPad gewoon verbinding met dit nieuwe netwerk zoals je met elk wifi-netwerk zou doen: tik gewoon op het nieuwe wifi-netwerk dat je op je iPhone hebt gemaakt en voer het aangepaste wachtwoord in.

Aan- en afmelden bij wifi voor gasten

Door je iPad aan je iPhone te koppelen, wordt de klus geklaard, maar het verbruikt ook de gegevens die aan je iPhone zijn toegewezen. Extra kosten voor data zijn vaak duur, dus gebruik zoveel mogelijk gratis wifi. Veel hotels, coffeeshops en andere openbare ruimtes bieden nu gratis wifi aan, en dat is meestal sneller dan de internetverbinding die je via je telefoon krijgt.

Als je telefoonabonnement onbeperkte data biedt, kun je je iPad aan je telefoon koppelen zonder je zorgen te maken over te hoge kosten.

Wanneer u zich aanmeldt bij een gastnetwerk, blijft u enkele seconden op het scherm Wi-Fi-instellingen nadat u het netwerk hebt gekozen. Veel gastnetwerken verschijnen een scherm waarin u wordt gevraagd om hun akkoord te bevestigen, dat meestal tekst bevat die hen beschermt tegen verantwoordelijkheid als u per ongeluk malware downloadt. Als u deze stap overslaat, kunt u via het wifi-netwerk mogelijk geen verbinding maken met internet, ondanks dat uw apparaat aangeeft dat u met het netwerk bent verbonden.

Net zo belangrijk als inloggen op een gast-Wi-Fi-netwerk, is uitloggen. Een hacker kan gemakkelijk een hotspot maken met dezelfde naam als een populaire en geen wachtwoord. Omdat de iPad automatisch probeert in te loggen op bekende netwerken, kan de iPad zonder uw medeweten verbinding maken met dit netwerk.

Om uit te loggen bij een gastnetwerk, ga je terug naar het wifi-scherm en tik je op de i met de cirkel eromheen (naast de netwerknaam). Tik op Vergeet dit netwerk Hiermee voorkom je dat je iPad automatisch probeert verbinding te maken met een wifi-netwerk met dezelfde naam.

Bescherm uw iPad met een toegangscode en vind mijn iPad

Je iPad heeft thuis misschien geen toegangscode nodig, maar het is altijd een goed idee om een toegangscode op je iPad te maken wanneer je op reis gaat. Als uw iPad Touch ID heeft, kunt u zelfs de vingerafdruksensor gebruiken om de toegangscode te omzeilen. Voeg een toegangscode toe in de sectie Touch ID & Passcode of Passcode van de instellingen.(De naam is afhankelijk van het feit of uw iPad Touch ID ondersteunt.)

Image
Image

Net zo belangrijk als een instelling is een toegangscode ervoor te zorgen dat Zoek mijn iPad is ingeschakeld in Instellingen De instelling Laatste locatie verzenden is belangrijk ook. Dit stuurt automatisch de locatie naar Apple wanneer de batterij bijna leeg is, dus als je je iPad ergens laat liggen en de batterij leeg raakt, kun je nog steeds achterhalen waar je hem hebt gelaten, zolang hij maar verbinding kan maken met internet.

Image
Image

Een van de grootste redenen om Zoek mijn iPad in te schakelen, is de mogelijkheid om het in de verloren modus te zetten of het apparaat zelfs op afstand te wissen. De verloren modus vergrendelt niet alleen de iPad, maar stelt u ook in staat om wat tekst te schrijven die op het scherm moet worden weergegeven, bijvoorbeeld een "bel indien gevonden"-notitie.

Laad de iPad op voordat u vertrekt

Download games, boeken, films, enz. voordat je vertrekt. Dit is vooral belangrijk voor films die je misschien leuk vindt om te kijken als je vastzit in een vliegtuig of ergens anders zonder wifi.

Als je met kinderen reist, kan een spel als Fruit Ninja van pas komen. Het verslaat zeker het horen van "Zijn we er al?" keer op keer.

Aanbevolen: