De voor- en nadelen van reizen met een Apple TV

Inhoudsopgave:

De voor- en nadelen van reizen met een Apple TV
De voor- en nadelen van reizen met een Apple TV
Anonim

Wat te weten

  • Sluit een wifi-router aan op hotelbreedband en verbind vervolgens de Apple TV met je persoonlijke wifi-netwerk.
  • Maak verbinding met wifi van het hotel met uw computer en sluit vervolgens de Apple TV aan op uw computer om verbinding te maken met het netwerk.
  • Stel een Wi-Fi-hotspot in met uw smartphone en maak draadloos verbinding met uw Apple TV (kan datakosten met zich meebrengen).

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Apple TV kunt aansluiten op bekabeld breedband of Wi-Fi wanneer u op reis of op vakantie bent.

Hoe u Apple TV online kunt krijgen terwijl u op reis bent

Hoewel de meeste hotels hun gasten flatscreen-tv's bieden, bieden ze mogelijk geen breedbandverbindingen of gratis wifi. Sommige hotels rekenen gasten hoge kosten om online te gaan.

Neem voordat je op reis gaat contact op met je bestemming om te bevestigen dat deze je een wifi-netwerk kan bieden waarmee je verbinding kunt maken met je Apple TV of een bekabelde breedbandverbinding die je rechtstreeks in je hotelkamer kunt aansluiten.

Naast de Apple TV-box en Siri Remote heb je een HDMI-kabel, Ethernet-kabel, Lightning-USB-kabel en het Apple TV-netsnoer nodig. Mogelijk hebt u een draagbare Wi-Fi-router en een HDMI-naar-VGA-adapter met audio-ondersteuning nodig.

Image
Image

Gebruik een breedbandverbinding

Als je kunt aansluiten op een bekabelde breedbandverbinding, neem dan een draagbare wifi-router mee om je eigen wifi-netwerk te maken. Hiermee kun je je Apple TV online brengen.

Gebruik een Wi-Fi-verbinding

Als je geen breedbandverbinding hebt om rechtstreeks op aan te sluiten, zijn je opties beperkt.

Eén optie is om uw Mac of pc te gebruiken om verbinding te maken met het Wi-Fi-netwerk en vervolgens uw Apple TV aan het netwerk toe te voegen door de computer via een Ethernet-kabel op uw Apple TV aan te sluiten.

Een andere optie is om de mobiele verbinding van je telefoon te gebruiken om een tijdelijk wifi-netwerk, een hotspot genaamd, op te zetten om Apple TV in je hotelkamer te ondersteunen. Hoewel deze actie datakosten met zich meebrengt, tenzij je een genereuze netwerkprovider hebt, kun je redelijk snel online gaan.

Leer hoe u van uw Windows-computer of Mac een Wi-Fi-hotspot maakt.

Voeg uw Apple TV toe aan het netwerk

Niet elke gastgerichte wifi-service is hetzelfde. Terwijl sommige bestemmingen hun gasten graag willen laten deelnemen aan het netwerk, vereisen andere dat u toegang krijgt tot het netwerk via een online formulier. Dit werkt niet voor een Apple TV omdat deze geen ingebouwde webbrowser heeft.

Er zijn echter opties. Het technische ondersteuningsteam van een hotel kan uw Apple TV mogelijk handmatig aan het netwerk toevoegen, hoewel u hen het MAC-adres moet geven.

Om het MAC-adres voor uw Apple TV te vinden, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Overen zoek naar Wi-Fi-adres Er zal een 12-cijferige hexadecimale code zijn. Schrijf dit op voordat u op reis gaat en plak het op de onderkant van uw Apple TV zodat u het aan de technische ondersteuning kunt geven.

Als u contact wilt opnemen met de technische ondersteuning van uw hotel, neemt u contact op met de receptie of vindt u de informatie over internettoegang in uw kamer.

Problemen met snelheid en locatie oplossen

Ontdek voordat je op reis gaat hoe snel het hotelnetwerk is. Sommige hotelnetwerken zijn traag en hebben meerdere gasten die bandbreedte delen en tegelijkertijd het netwerk gebruiken.

Een traag netwerk betekent dat de inhoud die je streamt, achterblijft en hapert. Films kunnen stoppen en het kan even duren om naar nieuwe programma's te navigeren. Gebruik in deze situatie uw Apple TV om materiaal op uw Mac, iPad of iPhone te streamen in plaats van online toegang te krijgen tot nieuwe inhoud.

Als je een film downloadt via de iTunes Store, kies dan het Standard Definition-formaat voor een betere kijkervaring op een traag netwerk.

Je locatie kan ook je entertainmentplannen stopzetten, zelfs als je toegang hebt tot materiaal met je Apple TV. Streamingdiensten identificeren uw locatie voordat ze inhoud verzenden en weigeren de toegang als u zich op een locatie bevindt zonder de juiste auteursrechtelijke toestemming. Zorg ervoor dat je begrijpt welke apps werken en wat je kunt streamen voordat je naar je uitje gaat.

Apple TV- alternatieven

Als je besluit dat reizen met je Apple TV niet gaat werken, overweeg dan om je iPhone of iPad aan te sluiten op een willekeurig scherm met behulp van de Lightning Digital AV Adapter en een HDMI-kabel.

Met een snel netwerk en een royale hoeveelheid data kunt u films streamen zonder uw MAC-adres te delen of door alle hoepels te springen die nodig zijn om een Apple TV buitenshuis online te krijgen.

Overweeg om verbinding te maken met een thuismediaserver, zoals VLC. Wanneer u VLC aan uw Apple TV koppelt, kunt u videostreams in meerdere formaten van meerdere bronnen bekijken, waaronder afspelen via lokaal netwerk, afspelen op afstand en afspelen via netwerkstreaming.

Aanbevolen: