Hoe u uw Android-telefoon op een projector kunt aansluiten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Android-telefoon op een projector kunt aansluiten
Hoe u uw Android-telefoon op een projector kunt aansluiten
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste methode: gebruik een Chromecast-streamingadapter.
  • De meeste draadloze oplossingen vereisen een draadloos netwerk.
  • USB-C-verbindingen op sommige Samsung-apparaten kunnen een bekabelde USB-C-naar-HDMI-connector gebruiken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Android-telefoon aansluit op een projector. Aanvullende informatie heeft betrekking op verschillende bedrade en draadloze oplossingen. Je kunt je Android ook verbinden met een miniprojector.

Draadloos een Android-telefoon verbinden met een projector

Met behulp van draadloze streaming-adapters en ingebouwde ondersteuning voor projectorspiegeling, kunt u uw Android-apparaat op het grote scherm krijgen. Meestal heb je een app nodig om dit te laten werken.

Image
Image

Voor de meeste oplossingen voor draadloze streaming moet u toegang hebben tot het draadloze netwerk op locatie, zowel thuis als op het werk.

Chromecast

Een van de gemakkelijkste opties om uw Android-telefoon of -tablet draadloos met een projector te verbinden, is door het gebruik van een Chromecast-streamingadapter. Het kleine apparaat kan worden aangesloten op elke projector met een HDMI-poort en is te vinden bij de meeste elektronische winkels voor ongeveer $ 35.

Chromecast is een krachtig onderdeel van het Google-ecosysteem. Veel applicaties, waaronder Spotify en Netflix, hebben knoppen met één klik om te casten. Je kunt ook het scherm van je hele apparaat casten met de knop Scherm casten in het Android-navigatiemenu.

Fabrikant Streaming

Je projector heeft mogelijk ingebouwde slimme mogelijkheden. Bedrijven zoals Samsung, LG en anderen bieden ondersteuning voor videostreaming met hun projectoren en televisies. Zoek het modelnummer van uw projector op de website van de fabrikant om te zien of ondersteuning voor streaming of draadloze apparaatmirroring beschikbaar is.

Als je met je projector apparaten zoals je Android-telefoon kunt verbinden, kijk dan in de Play Store voor de benodigde applicatie. Verschillende fabrikanten gaan op een iets andere manier om met streamingoplossingen, maar het hebben van een slimme projector is een snelle manier om snel te kunnen streamen.

Als je een Roku-apparaat op je projector aansluit, kun je er content naar streamen met een Roku-streaming-app uit de Play Store.

Verbind een Android-apparaat met een projector via een draad

Draadloos je Android-telefoon of -tablet verbinden met een projector is niet altijd een optie. Mogelijk hebt u geen toegang tot een draadloos netwerk om de verbinding tussen de projector en uw laptop te vergemakkelijken, of wilt u misschien een snelle plug-and-play-oplossing waarbij kabels geen probleem zijn.

Image
Image

HDMI

De meeste projectoren hebben een ingebouwde HDMI-poort voor ondersteuning van een bedrade videoverbinding. Sommige Android-telefoons hebben een mini-HDMI-poort aan de buitenkant, die u kunt gebruiken om een projector aan te sluiten met een mini-HDMI-naar-HDMI-kabel.

Bovendien kunnen veel USB-C-apparaten, zoals de Samsung Galaxy S9 en Note 9, een USB-C naar HDMI-adapter gebruiken om de verbinding te ondersteunen. Als je Android-telefoon of -tablet een USB-C-poort heeft, neem dan contact op met je fabrikant om te zien of het apparaat het gebruik van een adapter voor HDMI-video-uitgang ondersteunt.

HDMI ondersteunt naast video ook audio, wat betekent dat een enkele HDMI-kabel kan worden gebruikt om zowel video als audio aan de projector te leveren.

MHL

De micro-USB-poort die u op uw Android-telefoon gebruikt, is mogelijk krachtiger dan u denkt. Sommige fabrikanten hebben ervoor gekozen om een nieuwe standaard te ondersteunen die bekend staat als MHL; hiermee kunnen videosignalen worden verzonden met een speciale adapter vanaf een micro-USB-poort. Indien ondersteund, moet u een MHL-naar-HDMI-adapter voor uw apparaat aanschaffen.

Weten welke apparaten MHL ondersteunen kan op het eerste gezicht lastig zijn, maar dankzij de MHL-website kun je alle apparaten die de standaard ondersteunen op één gemakkelijk te bekijken pagina bekijken. Helaas lijken recente telefoons de standaard te hebben laten vallen ten gunste van het gebruik van USB-C.

Aanbevolen: