Hoe u Google Home op uw tv kunt aansluiten

Inhoudsopgave:

Hoe u Google Home op uw tv kunt aansluiten
Hoe u Google Home op uw tv kunt aansluiten
Anonim

Hoewel je een Google Home niet fysiek op een tv kunt aansluiten, kun je deze wel gebruiken om spraakopdrachten via je thuisnetwerk naar een tv te sturen, zodat je inhoud van geselecteerde apps kunt streamen en sommige tv-functies kunt bedienen.

Gebruik Google Home met tv via Chromecast

Een manier om Google Home met je tv te verbinden, is via een Google Chromecast- of Chromecast Ultra-mediastreamer die kan worden aangesloten op elke tv met een HDMI-ingang.

Normaal gesproken, nadat u een Google Chromecast hebt ingesteld, wordt een smartphone of tablet gebruikt om inhoud via de Chromecast te streamen, zodat u deze op een tv kunt zien. Wanneer een Chromecast echter is gekoppeld aan Google Home, heb je de keuze om Google Assistant-spraakopdrachten te gebruiken via je smartphone of Google Home.

Om te beginnen, zorg ervoor dat de Chromecast is aangesloten op je tv en dat deze, je smartphone en Google Home op hetzelfde netwerk zijn aangesloten. (Dit betekent dat ze met dezelfde router zijn verbonden.)

Google Home kan worden gebruikt met televisies van verschillende fabrikanten, waaronder, maar niet beperkt tot, die van LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio.

Verbind je Chromecast

De volgende instructies zijn voor Android. (Er kunnen kleine verschillen zijn tussen de Android- en iOS-apps.)

  1. Zet de tv aan en zorg ervoor dat het Chromecast-scherm op je tv verschijnt.
  2. Open de Google Home-app op je smartphone.
  3. Tik op het plusteken (+) bovenaan.
  4. Kies Apparaat instellen.
  5. Tik op Nieuwe apparaten in huis instellen.

    Image
    Image
  6. Kies een bestaand huis of maak een nieuw huis en tik vervolgens op Volgende.
  7. Wacht terwijl je telefoon naar de Chromecast zoekt. Tik op Volgende wanneer de app de Chromecast vindt.
  8. Controleer of de code op de tv overeenkomt met die in de app en tik vervolgens op Ja.

    Image
    Image
  9. Kies Ik ga akkoord om door te gaan.
  10. Tik op Ja, ik doe mee (of Nee, bedankt, als je dat liever hebt).

  11. Kies een kamer om te helpen bepalen waar de Chromecast is en tik vervolgens op Volgende.

    Image
    Image
  12. Verbind de Chromecast met wifi door de stappen op het scherm te volgen.
  13. Tik op Volgende om uw Chromecast aan uw Google-account te koppelen.
  14. Volg eventuele aanvullende stappen op het scherm om uw Chromecast in te stellen.

    Image
    Image

Link Chromecast aan Google Home

Als je Google Home in hetzelfde huis instelt als je Chromecast, zou het geen probleem moeten zijn om de twee meteen te koppelen om muziek en video's af te spelen.

Als u uw Google Home echter niet kunt laten communiceren met de Chromecast, kunt u dit proberen:

  1. Tik in de Google Home-app op de tv waarop de Chromecast is aangesloten.
  2. Selecteer het tandwiel icoon bovenaan.
  3. Tik op Standaard TV en zorg ervoor dat de Chromecast TV is geselecteerd.

  4. Tik op Home en kies vervolgens het huis waaraan je de Chromecast hebt toegevoegd in de bovenstaande stappen.

    Tik op de instellingenpagina op Standaard tv en zorg ervoor dat de Chromecast TV is geselecteerd.

  5. Tik op Volgende.
  6. Kies Apparaat verplaatsen.

    Werkt nog steeds niet? Ga terug naar Instellingen, tik op Standaard TV en zorg ervoor dat de Chromecast TV is geselecteerd.

Gebruik Google Assistent-opdrachten op je tv

Zodra de Chromecast is gekoppeld aan Google Home, kun je de spraakopdrachten van de Google Assistent gebruiken om video naar je tv te streamen (casten) via een van de compatibele streaming-apps van Google.

Je kunt Google Home-spraakopdrachten niet gebruiken om inhoud te bekijken (casten) van apps die niet door Google worden ondersteund. Om inhoud van eventuele extra gewenste apps te bekijken, moeten deze met uw smartphone naar de Chromecast worden verzonden.

Aan de andere kant kun je Google Home gebruiken om Chromecast te vragen om extra tv-functies uit te voeren (kan per app of tv verschillen). Sommige opdrachten omvatten pauzeren, hervatten, overslaan, stoppen, afspelen en ondertitels/bijschriften in-/uitschakelen. Als de inhoud meer dan één ondertiteltaal biedt, kunt u mogelijk de taal specificeren die u wilt weergeven.

Als je tv ook HDMI-CEC heeft en die functie is ingeschakeld (controleer de HDMI-instellingen van je tv), kun je Google Home gebruiken om je Chromecast te vertellen dat hij de tv moet in- of uitschakelen. Je Google Home kan ook overschakelen naar de HDMI-ingang waarop de Chromecast is aangesloten op je tv wanneer je een spraakopdracht stuurt om inhoud af te spelen.

Dit betekent dat als je een uitzending of kabelkanaal bekijkt en je zegt Google Home iets af te spelen met de Chromecast, de tv overschakelt naar de HDMI-ingang waarop de Chromecast is aangesloten en begint te spelen.

Gebruik Google Home met een tv met ingebouwde Google Chromecast

Chromecast koppelen aan Google Home is een manier om de spraakopdrachten van de Google Assistent te gebruiken om video naar je tv te streamen. Toch zijn er een aantal tv's die Google Chromecast hebben ingebouwd. Hierdoor kan Google Home streaming-inhoud afspelen en toegang krijgen tot enkele bedieningsfuncties, waaronder volumeregeling, zonder een extra plug-in Chromecast-apparaat te gebruiken.

Je kunt een tv met ingebouwde Chromecast instellen met een Android- of iOS-smartphone om de voorlopige configuratie uit te voeren via de Google Home-app. Volg dezelfde stappen als hierboven om Google Home te koppelen aan de tv met ingebouwde Chromecast.

De services waartoe Google Home toegang heeft en die kunnen bedienen met een Google Chromecast zijn dezelfde als de services die toegankelijk zijn en bediend kunnen worden op een tv met ingebouwde Chromecast. Casten vanaf een smartphone geeft toegang tot meer apps.

Als je Google Home vertelt om een video van een van de geselecteerde apps af te spelen, schakelt de tv automatisch over van het kanaal naar de app. Bovendien kan Google Home je tv niet in- of uitschakelen, zoals bij een externe Chromecast-plug-in.

Image
Image

Google Home gebruiken met een Logitech Harmony-afstandsbedieningssysteem

Een andere manier waarop u Google Home op uw tv kunt aansluiten, is door een van de beste universele afstandsbedieningen te gebruiken, zoals een compatibele Logitech Harmony-afstandsbediening.

Door Google Home te koppelen aan een compatibel Harmony-afstandsbedieningssysteem, kun je veel van de functies voor bediening en toegang tot content voor je tv uitvoeren met spraakopdrachten van de Google Assistent.

Image
Image
  1. Tik op het plusteken bovenaan de Google Home-app.
  2. Selecteer Apparaat instellen.
  3. Kies Heb al iets ingesteld.

    Image
    Image
  4. Tik op het zoekpictogram bovenaan en voer Harmony. in
  5. Tik op Harmony in de lijst.

    Image
    Image
  6. Volg de aanwijzingen op het scherm om uw account te koppelen.

Harmony gebruiken om een tv aan en uit te zetten

Als je alleen Harmony wilt gebruiken om je tv aan of uit te zetten, installeer dan de IFTTT-app op je smartphone. De onderstaande stappen linken de "OK Google, zet de tv aan/uit"-opdrachten aan je Google Home en een compatibel Harmony-afstandsbedieningssysteem.

Zodra je de app hebt geïnstalleerd:

  1. Tik op Meer ophalen onderaan de IFTTT-app.
  2. Zoek naar Harmony en selecteer het vervolgens in de lijst.
  3. Kies Verbinden.
  4. Log in met uw inloggegevens.

Gebruik Google Home met Roku via de Quick Remote-app

Als je een Roku-mediastreamer op je tv hebt aangesloten, kun je deze koppelen aan Google Home door de Quick Remote-app te downloaden (alleen Android).

Om te beginnen download en installeer je de Quick Remote-app op je smartphone en volg je de instructies op de downloadpagina van de Quick Remote-app om Quick Remote te koppelen aan je Roku-apparaat en Google Home.

Zodra je Quick Remote met je Roku-apparaat en Google Home hebt gekoppeld, kun je spraakopdrachten gebruiken om Quick Remote te vertellen dat hij menunavigatie op je Roku-apparaat moet uitvoeren, zodat je elke app kunt selecteren om te beginnen met spelen. De enige apps die u echter rechtstreeks op naam kunt aanspreken, zijn de eerder genoemde apps die door Google Home worden ondersteund.

De Quick Remote-app werkt op dezelfde manier op zowel plug-in Roku-apparaten als Roku-tv's (tv's met ingebouwde Roku-functies).

Quick Remote kan worden gebruikt met de Google Home- of Google Assistant-apps. Dit betekent dat als je geen Google Home hebt, je je Roku-apparaat of Roku TV kunt bedienen met de Google Assistent-app op je smartphone.

Als je niet in de buurt van je Google Home bent, heb je ook de mogelijkheid om het toetsenblok van de Quick Remote-app op je smartphone te gebruiken.

Quick Remote is gratis te installeren, maar je bent beperkt tot 50 gratis opdrachten per maand. Als je meer nodig hebt, abonneer je dan op de Quick Remote Full Pass voor $ 0,99 per maand of $ 9,99 per jaar.

Roku-tv's, sticks en boxen kunnen ook voor veel opdrachten worden bediend door Google Assistant en Google Home, zonder dat je per se Quick Remote hoeft te gebruiken. Bezoek Roku-ondersteuning voor meer informatie.

Image
Image

Gebruik Google Home met URC Total Control System

Als je tv deel uitmaakt van een aangepaste installatie die is gecentreerd rond een uitgebreid afstandsbedieningssysteem, is het koppelen aan Google Home iets ingewikkelder dan de oplossingen die tot nu toe zijn besproken.

Als je Google Home wilt gebruiken met je tv en URC Total Control 2.0, is een installatieprogramma vereist om de link in te stellen. (Bezoek de URC-website voor meer informatie.) Eenmaal gekoppeld, ontwikkelt het installatieprogramma de volledige commando-infrastructuur die u nodig hebt om de inhoud op uw tv te bedienen en te openen.

Je hebt de keuze om het installatieprogramma de benodigde spraakopdrachten te laten maken, of je kunt hem vertellen welke opdrachten je wilt gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor iets eenvoudigs, zoals "Zet de tv aan", of iets leukers, zoals "OK, het is tijd voor filmavond." Het installatieprogramma laat de zinnen vervolgens werken met het Google Assistent-platform.

Door de koppeling tussen Google Home en het URC Total Control-systeem te gebruiken, kan het installatieprogramma een of meer taken combineren met een specifieke zin. "OK, het is tijd voor filmavond" kan worden gebruikt om de tv aan te zetten, de lichten te dimmen, over te schakelen naar een kanaal, het audiosysteem aan te zetten en misschien de popcornpopper te starten als deze deel uitmaakt van het systeem.

Image
Image

Beyond Google Home: tv's met ingebouwde Google Assistant

Hoewel Google Home, in combinatie met extra apparaten en apps, een geweldige manier is om verbinding te maken en te regelen wat je op tv ziet, is Google Assistant ook geïntegreerd in bepaalde tv's.

LG, te beginnen met zijn 2018 smart TV-lijn, gebruikt zijn ThinQ AI (Artificial Intelligence)-systeem om alle tv- en streamingfuncties te bedienen, evenals andere LG smart-producten, maar schakelt over naar Google Assistant om verder te reiken de tv om de functies van een Google Home uit te voeren, inclusief bediening van smarthome-apparaten van derden.

Zowel de interne AI- als Google Assistant-functies worden geactiveerd via de spraakgestuurde afstandsbediening van de tv. Je hebt geen apart Google Home-apparaat of smartphone nodig.

Aan de andere kant pakt Sony het iets anders aan door Google Assistant op zijn Android TV's te gebruiken om zowel de interne tv-functies te bedienen als te koppelen met externe smart home-producten.

Met de Google Assistent ingebouwd in een tv, bedient de tv in plaats van dat Google Home de tv bedient een 'virtuele' Google Home.

Als je echter een Google Home hebt, kun je deze koppelen aan een tv met ingebouwde Google Assistent met een van de hierboven besproken methoden. Hoewel, dit is overbodig.

Image
Image

FAQ

    Hoe verbind ik mijn Google Nest met mijn tv?

    De stappen voor het aansluiten van een Google Nest op een tv zijn precies hetzelfde als het aansluiten van een Google Home op een tv.

    Waarom kan Google Home mijn Chromecast niet vinden?

    Als je Google Home je Chromecast niet kan vinden, zorg er dan voor dat je mobiele apparaat en Chromecast zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. Zorg er ook voor dat uw apparaat een 5 GHz Wi-Fi-verbinding ondersteunt, die Google Home nodig heeft om Chromecast te vinden.

    Hoe los ik het op als de Google Home geen verbinding maakt met wifi?

    Als je Google Home geen verbinding kan maken met wifi, plaats je hem dicht bij je router en start je beide apparaten opnieuw op. Als dat niet werkt, probeer dan je Google Home en router opnieuw in te stellen. Als je onlangs je wifi-wachtwoord hebt gewijzigd, moet je mogelijk je Google Home opnieuw configureren.

Aanbevolen: