Hoe u uw iPhone op een Samsung-tv kunt aansluiten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPhone op een Samsung-tv kunt aansluiten
Hoe u uw iPhone op een Samsung-tv kunt aansluiten
Anonim

Wat te weten

  • De gemakkelijkste manier om verbinding te maken: Open AirPlay op uw iPhone > open de inhoud-app > tik op het Airplay pictogram.
  • Andere manier: koppel je iPhone aan je Samsung TV met een Lightning Digital AV Adapter en een HDMI-kabel.
  • Of probeer een app met mirroring-mogelijkheden, zoals de Samsung SmartView-app.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw iPhone op een tv aansluit, zodat u inhoud van de telefoon kunt afspelen of delen op de tv met behulp van schermspiegeling. Methoden zijn onder meer het gebruik van AirPlay, het koppelen van uw telefoon en tv met een digitale AV-adapter of het gebruik van een mirroring-app.

Gebruik Airplay om een iPhone op een Samsung-tv aan te sluiten

Je kunt je iPhone aansluiten op Samsung-tv's die Airplay 2 ondersteunen, inclusief modellen van 2018 en later.

  1. Zorg ervoor dat zowel de iPhone als de tv dezelfde wifi-verbinding hebben.
  2. Controleer of je Airplay op je iPhone hebt ingeschakeld.
  3. Open de app van waaruit je wilt streamen.
  4. Tik op het Airplay-pictogram.

    In sommige apps, zoals Foto's, moet je eerst op het Share icoon tikken.

Gebruik een Lightning Digital AV Adapter om de spiegel te screenen

Dit is een van de gemakkelijkere opties, maar je moet een specifieke adapter van Apple kopen of aanschaffen om het te laten werken. De Lightning Digital AV Adapter kost ongeveer $ 49,00 en werkt met de meeste iOS-apparaten, waaronder iPhones en iPads. U moet een extra HDMI-kabel bij de hand hebben, omdat deze wordt gebruikt om uw iPhone fysiek aan uw Samsung-tv te koppelen.

Image
Image
  1. Sluit de AV-adapter aan op uw iPhone.
  2. Sluit de HDMI-kabel aan op de AV-adapter. U ziet de poort op de adapter waar de HDMI-kabel op moet worden aangesloten.
  3. Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel aan op de Samsung TV.
  4. Stel de bron op de Samsung TV in op de ingang waarop u de HDMI-kabel hebt aangesloten. Je zou nu het scherm van je iPhone gespiegeld moeten zien op je Samsung TV.

Gebruik de Samsung SmartView-app om verbinding te maken

Als je de voorkeur geeft aan een draadloze oplossing om je iPhone op je Samsung Smart TV aan te sluiten, kunnen sommige apps helpen.

Als je apps voor schermspiegeling gebruikt, moeten de Smart TV en de iPhone zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. De apps werken niet als je telefoon en tv op verschillende netwerken zijn aangesloten.

De Samsung SmartView-app is een gratis app die u op uw telefoon kunt installeren om schermspiegeling naar uw smart-tv mogelijk te maken.

Dit is hoe:

  1. Zorg ervoor dat zowel de iPhone als de tv dezelfde wifi-verbinding hebben.
  2. Start de Samsung SmartView-app. Het zal u vragen om de code in te voeren die op uw Samsung Smart TV-scherm verschijnt.
  3. Voer de pincode in en het apparaat zou automatisch verbinding moeten maken met je tv.

Andere apps met mirroring-mogelijkheden

Sommige apps zoals YouTube hebben hun eigen manier om het iPhone-scherm naar je tv te spiegelen. Dan kun je je favoriete YouTube-video's rechtstreeks op je tv bekijken in plaats van op het kleine scherm van je telefoon.

FAQ

    Hoe zet ik schermspiegeling op een iPhone uit?

    Om AirPlay uit te schakelen en het spiegelen van het scherm van uw iPhone te stoppen, opent u Control Center en selecteert u Screen Mirroring. Selecteer de optie om Stop Mirroring of Stop AirPlay.

    Waarom werkt schermspiegeling niet op mijn iPhone?

    Als AirPlay niet werkt en de functie voor schermspiegeling niet wordt geactiveerd, is uw wifi-verbinding mogelijk uitgeschakeld of zijn de AirPlay-apparaten, zoals uw iPhone en smart-tv, mogelijk niet ingeschakeld of gesloten genoeg voor elkaar. Probeer uw apparaten opnieuw op te starten om het probleem op te lossen.

    Waarom is er geen geluid bij het spiegelen van het scherm met mijn iPhone?

    Als je het geluid niet goed hoort wanneer je je iPhone gebruikt met een AirPlay-compatibel apparaat, is het geluid mogelijk laag of uitgeschakeld op een of beide apparaten. Controleer of het geluid is gedempt op de iPhone of het andere apparaat. Controleer de bel/stil-schakelaar van je iPhone om er zeker van te zijn dat het geluid is ingeschakeld.

Aanbevolen: