Een Logitech-toetsenbord koppelen

Inhoudsopgave:

Een Logitech-toetsenbord koppelen
Een Logitech-toetsenbord koppelen
Anonim

In dit artikel wordt beschreven hoe u een draadloos Logitech-toetsenbord met uw computer koppelt, inclusief de soorten draadloze Logitech-toetsenborden, hoe u koppelt met Bluetooth en hoe u koppelt met een Logitech Unifying-ontvanger.

Waarom zijn er twee soorten draadloze Logitech-toetsenborden?

Logitech maakt draadloze Bluetooth-toetsenborden en draadloze toetsenborden die gebruikmaken van hun eigen draadloze verbinding. Bluetooth en de Logitech Unifying-ontvanger bieden een vergelijkbaar prestatieniveau, betrouwbaarheid en gevoeligheid voor radio-interferentie, omdat ze dezelfde draadloze band gebruiken. Ze hebben elk verschillende instellingsprocessen en ze zijn ook compatibel met verschillende apparaten.

Logitech Bluetooth-toetsenborden bieden veel compatibiliteit, waardoor u vaak één toetsenbord aan uw telefoon, tablet en computer kunt koppelen en vervolgens met een druk op de knop heen en weer kunt schakelen. Logitech draadloze toetsenborden die de gepatenteerde Unifying-ontvanger gebruiken, zijn gemakkelijker aan te sluiten. Hoewel ze 100 procent compatibiliteit bieden met Windows- en Mac-computers, hebben ze een beperktere compatibiliteit met Linux-computers, en je kunt ze niet gebruiken met telefoons of tablets.

Een Bluetooth Logitech-toetsenbord koppelen

Als je een Bluetooth Logitech-toetsenbord hebt, kun je dit koppelen met elk apparaat dat is ontworpen om te werken met draadloze Bluetooth-toetsenborden. Veel Bluetooth-toetsenborden van Logitech kunnen ook met meerdere apparaten worden gekoppeld, zodat u het toetsenbord eenvoudig kunt wisselen tussen uw telefoon, tablet en laptop. Afhankelijk van je toetsenbord kun je mogelijk zes of meer apparaten tegelijk koppelen.

Zo koppel je een Bluetooth Logitech-toetsenbord:

  1. Verwijder het afstandsstuk uit het batterijcompartiment als uw toetsenbord nieuw is, of plaats nieuwe batterijen als dat niet het geval is.

    Image
    Image
  2. Schakel het toetsenbord in.

    Image
    Image
  3. Als uw toetsenbord meerdere verbindingen ondersteunt, drukt u op een verbindingsknop of draait u de draaiknop naar de gewenste verbinding.

    Image
    Image
  4. Druk op PC als u verbinding maakt met Windows, Android of Chrome OS, of i als u verbinding maakt met macOS of iOS.

    Image
    Image

    Sommige Logitech-toetsenborden hebben een Easy Switch-knop in plaats van een verbindingsknop. Houd de Easy Switch-knop ingedrukt om de koppelingsmodus te openen.

  5. Houd de knop ingedrukt totdat de bijbehorende LED blauw knippert.

    Image
    Image
  6. Zorg ervoor dat Bluetooth op uw computer, telefoon of tablet is ingeschakeld en selecteer de optie Bluetooth-apparaat zoeken of toevoegen.

    Image
    Image
  7. Selecteer Bluetooth.

    Image
    Image
  8. Selecteer uw toetsenbord uit de lijst met beschikbare Bluetooth-apparaten.

    Image
    Image
  9. Typ de opgegeven code met uw toetsenbord en druk op enter.

    Image
    Image
  10. Als je toetsenbord dit ondersteunt, kun je op een andere verbindingsknop drukken of aan de draaiknop draaien en dit proces herhalen op een of meer extra apparaten.

Een draadloos Logitech-toetsenbord koppelen met de Unifying-ontvanger

Als uw Logitech-toetsenbord is geleverd met een USB-dongle, moet u deze gebruiken om het toetsenbord op uw computer aan te sluiten. De dongle wordt een Unifying-ontvanger genoemd en stelt u in staat meerdere Logitech-apparaten op uw computer aan te sluiten met behulp van een ontvanger in plaats van dat u talloze dongles hoeft aan te sluiten.

Voor het koppelen van een van deze ontvangers met een Logitech-toetsenbord of -muis is de Unifying-software van Logitech vereist, een gratis app die u van hun site kunt downloaden. De app is beschikbaar voor Windows, macOS en Chrome OS.

Is je toetsenbord al gekoppeld aan je ontvanger? Sluit gewoon de ontvanger aan, zet het toetsenbord aan en ze maken automatisch verbinding. Als je het nog niet hebt gekoppeld, moet je de volgende procedure gebruiken.

Zo koppel je een draadloos Logitech-toetsenbord aan de Unifying-ontvanger:

  1. Verwijder het afstandsstuk uit het batterijcompartiment als uw toetsenbord nieuw is, of plaats nieuwe batterijen als dit niet het geval is.

    Image
    Image
  2. Sluit de unifying-ontvanger aan op een USB-poort op uw computer.

    Image
    Image
  3. Download en installeer de Logitech Unifying-software.
  4. Start de Logitech Unifying-software en Next.

    Image
    Image
  5. Zet uw Logitech-toetsenbord on.

    Image
    Image
  6. Wacht tot het toetsenbord verbinding maakt en klik op next.

    Image
    Image
  7. Klik in het tekstveld en typ wat testtekst.

    Image
    Image
  8. Selecteer Yes en klik op Next.

    Image
    Image
  9. Klik op Voltooien.

    Image
    Image

Waarom maakt mijn Logitech-toetsenbord geen verbinding?

Als uw Logitech-toetsenbord niet werkt, controleert u of u de juiste koppelingsmethode gebruikt. Probeer bijvoorbeeld niet de Unifying-ontvangermethode te gebruiken als uw toetsenbord alleen Bluetooth ondersteunt. Als je toetsenbord Bluetooth gebruikt, zorg er dan voor dat je computer, telefoon of tablet Bluetooth ondersteunt en dat je dit op je apparaat hebt ingeschakeld.

Als je een toetsenbord probeert aan te sluiten dat gebruikmaakt van de Unifying-ontvanger, zorg er dan voor dat het is aangesloten, de batterijen in het toetsenbord niet leeg zijn en dat het toetsenbord is ingeschakeld. Als het nog steeds niet werkt, probeer dan de Logitech Unifying Software opnieuw uit te voeren. Als de software uw toetsenbord niet detecteert, u zeker weet dat de batterijen niet leeg zijn en het toetsenbord is ingeschakeld, ondersteunt het toetsenbord de Logitech Unifying-ontvanger mogelijk niet. Neem contact op met Logitech voor meer informatie over uw toetsenbord.

Als u een draadloos Logitech-toetsenbord wilt gebruiken met een Linux-computer, koppelt u het eerst met de Unifying-software op Windows, macOS of Chrome OS en sluit u vervolgens de USB-dongle aan op uw Linux-computer.

Als je toetsenbord nog steeds niet werkt, probeer dan deze aanvullende stappen voor probleemoplossing:

  1. Zorg ervoor dat de ontvanger volledig in een functionele USB-poort op uw computer is geplaatst. Probeer indien mogelijk over te schakelen naar een andere poort.

    Als je computer is weggestopt onder een bureau of in een kast, probeer dan een USB-verlengkabel te gebruiken om de ontvanger dichter bij je toetsenbord te plaatsen.

  2. Schakel het toetsenbord uit en vervolgens weer in.
  3. Zorg ervoor dat de batterijen in het toetsenbord niet leeg zijn.
  4. Druk op de verbindings- of resetknop op uw USB-ontvanger als deze er een heeft.
  5. Druk op de verbindings- of resetknop op uw toetsenbord als deze er een heeft.

Waar is de verbindingsknop op een Logitech Bluetooth-toetsenbord?

Als je geen koppelings- of verbindingsknop op je Logitech Bluetooth-toetsenbord kunt vinden, zoek dan naar eenvoudige schakelknoppen. Met sommige van deze toetsenborden kunt u meer dan één apparaat koppelen en de Easy Switch-knoppen gebruiken om ertussen te wisselen. Om de koppelingsmodus op een van deze toetsenborden te openen, houdt u een van de Easy Switch-knoppen ingedrukt totdat de bijbehorende LED begint te knipperen. Dat betekent dat hij zich in de koppelingsmodus bevindt en dat je hem kunt proberen te ontdekken met je computer.

FAQ

    Hoe verbind ik mijn Logitech-toetsenbord met mijn iPad?

    Om een toetsenbord op uw iPad aan te sluiten, zet u eerst het toetsenbord in de koppelingsmodus en gaat u vervolgens naar Instellingen > Bluetooth > selecteer uw iPad. De iPad kan een code weergeven die u op het toetsenbord moet invoeren.

    Hoe koppel ik een draadloze Logitech-muis aan mijn pc?

    Om een Bluetooth Logitech-muis met uw pc te koppelen, gebruikt u de schakelaar op de muis om de muis aan te zetten en gaat u naar Start > Instellingen> Apparaten > Bluetooth en andere apparaten > Koppelen Als de muis wordt geleverd met een Bluetooth-ontvanger, sluit de ontvanger aan op een van de open USB-slots van uw computer en de muis zou automatisch verbinding moeten maken.

    Wat is het beste draadloze Logitech-toetsenbord?

    De Logitech Craft wordt door velen beschouwd als het beste draadloze Logitech-toetsenbord, dankzij de handige invoerknop en ondersteuning voor Mac. Als het prijskaartje te hoog is, overweeg dan het Logitech K780 draadloze toetsenbord voor meerdere apparaten.

Aanbevolen: