Corsair K83 draadloos entertainmenttoetsenbord: een draadloos toetsenbord dat het beste is om door mediamenu's te navigeren

Inhoudsopgave:

Corsair K83 draadloos entertainmenttoetsenbord: een draadloos toetsenbord dat het beste is om door mediamenu's te navigeren
Corsair K83 draadloos entertainmenttoetsenbord: een draadloos toetsenbord dat het beste is om door mediamenu's te navigeren
Anonim

Bottom Line

Het Corsair K83 Wireless Entertainment Keyboard is een aantrekkelijke en functionele mediacontroller in de woonkamer, maar is niet zo geschikt voor gaming en is niet compatibel met alle smart-tv's en streaming-apparaten.

Corsair K83 draadloos toetsenbord

Image
Image

We hebben het Corsair K83 Wireless Entertainment-toetsenbord gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je het beu bent om langzaam met je afstandsbediening te schakelen om door schermtoetsenborden op je favoriete streamingplatforms te navigeren, biedt het Corsair K83 Wireless Entertainment Keyboard een snellere oplossing. Dit draadloze media-/gaming-/computertoetsenbord biedt snelle connectiviteit en toegang tot maximaal drie verschillende apparaten, of dat nu een pc, laptop, smart-tv of smartphone is. Het wordt ook geleverd met een joystick, mediabediening en LED-verlichting voor zichtbaarheid, zelfs als de lichten uit zijn. Hoewel het zeker veel gemak biedt in een relatief klein en lichtgewicht pakket, wordt het potentieel van de Corsair K83 geplaagd door gebrekkige uitvoering.

Ontwerp: slank en draagbaar, maar enigszins kwetsbaar

De Corsair K83 is een toetsenbord in membraanstijl van geborsteld aluminium, net zoals je dat op een laptop zou vinden. Deze afwerking geeft het apparaat een enigszins verfijnde uitstraling, net als de instelbare LED-toetsverlichting - die ook het praktische doel dient om zichtbaarheid te bieden in een slecht verlichte kamer tijdens het kijken naar films of tv.

De Corsair K83 is een toetsenbord in membraanstijl van geborsteld aluminium, net als op een laptop.

De K83 biedt ook verschillende opties voor gamen en navigeren via de joystick, trackpad en de F Lock-knop die het toetsenbord in gamemodus verandert of snelle mediabediening en sneltoetsen voor functietoetsen biedt. Het aluminium scrollwiel biedt ook visuele interesse en eenvoudige volumeregeling. Er gebeurt eigenlijk veel en er zijn veel mogelijke manieren om met het toetsenbord te communiceren, maar het wordt allemaal op een gestroomlijnde visuele manier gepresenteerd.

Met iets meer dan 2,5 cm dik en 15 cm breed en iets meer dan een pond is de K83 behoorlijk draagbaar. En hoewel het substantieel aanvoelt, slechts enkele uren uit de doos, viel het van een tafel van ongeveer 1,20 meter boven de grond. Deze tuimeling deukte de linkerbenedenhoek ernstig in, zodat de randen niet gelijk kwamen te liggen en de bedieningstoetskap er volledig af viel. Dit leek geen invloed te hebben op meer dan 20 uur gebruik. Hoewel geen enkel toetsenbord per se ultra-robuust is, zou ik extra voorzichtig zijn met dit apparaat.

Image
Image

Prestaties: Een capabele media-navigator, maar niet geschikt voor serious gaming

Als toetsenbord voor tekstverwerking en algemene toetsenbordfuncties is de K83 responsief en biedt een mooi, helder klikgeluid. Er is een behoorlijke veer voor een membraantoetsenbord en ik had nooit het gevoel dat ik zwaar op de toetsen moest drukken om de resultaten van toetsaanslagen te zien. Buiten het algemene computergebruik presteert de K83 goed als een algemene medianavigatietool voor het zoeken naar, selecteren en afspelen van inhoud. Maar het trackpad was in het algemeen moeilijk en onaangenaam om te gebruiken, zowel op een laptop als op een streamingapparaat. De richtingsknoppen en de joystick boden meer controle voor navigatie.

De K83 presteert goed als een algemene tool voor medianavigatie.

Wat betreft gamen, de K83 is flauw. Hoewel ik het idee van de joystick waarmee ik het toetsenbord kon gebruiken en niet overschakelde naar een speciale gamecontroller leuk vond, was de taak om de joystick en de L en R met knoppen met één hand te coördineren onhandig. Er is ook geen anti-ghosting toetsbescherming met dit toetsenbord. Ik merkte constant een vertraging op met toetscombinaties en wat ik op het scherm zag. Ik vermoed dat dit in veel gevallen ook een verbindingsprobleem was. Hoewel dit gebeurde bij het gebruik van de 2,4 GHz draadloze dongle, veroorzaakten Bluetooth-verbindingen nog meer latentieproblemen. Om een lang verhaal kort te maken, ik zou niet naar dit toetsenbord grijpen met speciale randapparatuur voor games.

Ik zou niet naar dit toetsenbord grijpen met speciale randapparatuur voor games.

Comfort: Niet ergonomisch of ideaal voor langdurig gebruik

Ondanks de geringe bouw is de Corsair K83 niet erg comfortabel in gebruik. Het is iets schuin naar boven gericht aan de basis, wat het tegenovergestelde effect had van wat ik me voorstel dat het zou moeten doen: wat polscomfort bieden. Vanwege de overwegend vlakke oriëntatie van het toetsenbord, voelde ik al na een paar minuten typen verkrampte handen. Het was ook moeilijk om te voorkomen dat je per ongeluk op de R-knop aan de onderkant drukt wanneer je het toetsenbord gebruikt om te gamen. Er is een optie om het te deactiveren, maar dat nam het gemak weg om het te gebruiken om snel toegang te krijgen tot gamemenu's.

Image
Image

Levensduur batterij: goed voor een paar dagen of maximaal een week

Het belangrijkste gemak van de K83 is dat hij draadloos is. Als de batterij toch leeg raakt, kunt u deze gebruiken in de bekabelde USB-modus via de meegeleverde micro-USB naar USB-kabel. Corsair zegt dat met de lampjes op dit toetsenbord het tot 18 uur zou moeten duren en dichter bij 40 uur met de LED-lampjes uit. Ik liet de lichten te allen tijde aan en ontdekte dat de batterij na ongeveer 13 uur gebruik begon leeg te lopen en rond de 17 uur kritiek werd. Dit is op geen enkele manier erg lang, maar het apparaat is ingesteld om na 90 minuten automatisch in slaap te vallen om de batterij te sparen.

Ik heb het toetsenbord twee keer opgeladen en heb een gemiddelde oplaadtijd van ongeveer 4,5 uur geregistreerd. Helaas geeft de software niet meer details over de batterij dan in het algemeen dat deze bijna leeg of opgeladen is.

Image
Image

Draadloos: naadloos schakelen maar een inconsistent bereik

Er zijn twee opties voor het koppelen van draadloze apparaten: via de meegeleverde 2,4 GHz-dongle of Bluetooth. De nano-USB bood het meest directe en consistente draadloze signaal, maar er is nergens plaats voor op het toetsenbord. Het koppelen van Bluetooth-apparaten verliep ook relatief naadloos en snel met slechts een kleine vertraging tussen de invoerschakelaars. Corsair zegt dat de K83 een draadloos bereik van 33 voet heeft. Hoewel ik dit het verst heb getest op 3 meter afstand, ervaarde ik inconsistente connectiviteit via Bluetooth vanaf een kortere afstand van slechts 1,5 meter van de bron.

Compatibiliteit: Windows eerst, al het andere als tweede of helemaal niet

Apparaten koppelen is eenvoudig, maar afhankelijk van het type apparaat dat u probeert te verbinden, moet u mogelijk aanvullende stappen volgen om meer functionaliteit te krijgen. Vanaf nu ondersteunt Roku geen HID-toetsenborden (Human Interface Device), dus dit is niet het toetsenbord om te kopen als dat uw favoriete streamingapparaat is. Andere platforms zoals NVIDIA SHIELD TV, Apple TV en Amazon Fire TV worden ondersteund, net als MacBooks en Samsung en LG smart-tv's, maar het niveau van functionaliteit is afhankelijk van het apparaat en het besturingssysteem.

Software: Noodzakelijk voor sleutelaanpassing en firmware-updates

De K83 is compatibel met de iCUE-software van Corsair, wat goed is voor extra aanpassingen en basisfuncties, zoals het controleren van het batterijniveau, het bijwerken van de firmware en software, het aanpassen van de lichtintensiteit en het maken van toetstoewijzingen. Macro's waren eenvoudig te programmeren en toe te wijzen en er is gemakkelijke toegang tot andere beslissingen met betrekking tot de F Lock-gamemodusknop en het inschakelen van bewegingsbedieningen op het touchpad.

Er zijn echter verschillende nadelen aan de software. Het is alleen compatibel met Windows 10 en is alleen toegankelijk wanneer het apparaat is aangesloten via de draadloze dongle. Behalve ervoor te zorgen dat de firmware up-to-date is, wat je zou willen doen omdat dit een gecodeerd toetsenbord is, en het bewerken van toetsen, doet de software weinig om het uiterlijk van het toetsenbord te verbeteren, behalve het veranderen van de intensiteit/helderheid van de LED-achtergrondverlichting.

Macro's waren eenvoudig te programmeren en toe te wijzen en er is gemakkelijke toegang tot andere beslissingen met betrekking tot de F Lock-spelmodusknop en het inschakelen van gebarenbediening op het touchpad.

Prijs: Duur voor wat je krijgt

De Corsair K83 is te koop voor ongeveer $ 100, wat vrij duur is als je kijkt naar de vele potentiële belemmeringen voor volledige functionaliteit en gebruiksgemak. Zelfs als je de juiste apparaten hebt voor volledige functionaliteit, laat het trackpad veel te wensen over en is het veel minder aantrekkelijk of nuttig dan een muis. De joystick is een leuke touch voor extra controle bij het navigeren door smart-tv's en streaming-apparaatmenu's, maar het is een beetje een allegaartje bij gebruik voor gaming.

En aangezien de K83 een bijna onmiddellijk structureel defect ontwikkelde met een onbedoelde val, is de bewering dat deze is gemaakt van een duurzame aluminium constructie niet houdbaar. Er is een garantie van twee jaar, maar het is onduidelijk uit de voorwaarden of dit soort incidenten gedekt zou zijn. Zelfs als een vervanging wordt ondersteund, zijn er zeker andere media-savvy draadloze toetsenborden die wat meer comfort bieden en minder belastend zijn voor uw portemonnee.

Zelfs als een vervanging wordt ondersteund, zijn er zeker andere media-savvy draadloze toetsenborden die een beetje meer comfort bieden en minder belastend voor uw portemonnee.

Corsair K83 Wireless Entertainment-toetsenbord versus Logitech K600 TV-toetsenbord

Voor ongeveer $ 30 minder speelt de Logitech K600 (zie op Amazon) beter met meerdere besturingssystemen en apparaten dan de Corsair K83. Logitech staat bekend om het aanbieden van meer veelzijdige Mac- en Windows-vriendelijke randapparatuur en de K600 is daarop geen uitzondering. Hoewel het helemaal niet is gebouwd om te gamen, is het exclusief gemaakt voor mediaconsumptie via smart-tv's of laptops. Het maakt zelfs surfen op het web op een tv sneller en het is geoptimaliseerd voor het invoeren van wachtwoorden en het zoeken naar inhoud, net als de K83.

Overschakelen van een pc of Mac naar een tv en het bijhouden van aangesloten apparaten is ook eenvoudig met knopinvoer en er is flexibiliteit tussen draadloze en Bluetooth-verbinding via de kenmerkende unifying-technologie. Naast ondersteuning voor Windows en macOS worden Chrome OS, Web OS, Android en Tizen-besturingssystemen ondersteund. En hoewel dit een batterijgevoed apparaat is, krijg je tot een jaar op slechts twee AAA-batterijen, in plaats van een week op zijn best met de Corsair K83. Er is slechts een garantie van één jaar, maar de draadloze dekking strekt zich uit tot nog eens 5 meter.

Een stijlvol draadloos mediatoetsenbord voor Windows-gebruikers die de hoge prijs en inconsistenties niet erg vinden

Het Corsair K83 Wireless Entertainment Keyboard biedt een prettige typervaring en dient als alternatief voor langzaam, vervelend klikken en smart TV-navigatie via de afstandsbediening, maar het vermogen om als universele afstandsbediening/gamepad te dienen is op zijn best ambitieus. Windows-gebruikers zullen het meeste uit dit randapparaat halen, als de hoge prijs, ondanks het gebrek aan goed afgeronde functies, u niet afschrikt.

Specs

  • Productnaam K83 draadloos toetsenbord
  • Product Merk Corsair
  • UPC 843591065900
  • Prijs $100.00
  • Gewicht 1,06 lbs.
  • Productafmetingen 15 x 4,9 x 1,1 inch.
  • Kleur geborsteld aluminium
  • Garantie 2 jaar
  • Compatibiliteit Windows 7, 8.1 en 10, Android 5.0+
  • Batterijlevensduur Tot 40 uur
  • Connectiviteit 2,4 Ghz draadloos, Bluetooth
  • Poorten USB Type A naar 3.0/2.0

Aanbevolen: