Een ontgrendelde Oculus Go kan gebruikers nieuwe opties bieden

Inhoudsopgave:

Een ontgrendelde Oculus Go kan gebruikers nieuwe opties bieden
Een ontgrendelde Oculus Go kan gebruikers nieuwe opties bieden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook staat naar verluidt softwareaanpassingen toe op de niet meer leverbaar Oculus Go VR-headset.
  • Het bevrijden van de Oculus Go van beperkingen zou een stortvloed aan interesse van ontwikkelaars kunnen ontketenen.
  • Ontgrendelde VR-headsets kunnen gebruikers in staat stellen alternatieve besturingssystemen op te starten.

Image
Image

Ontgrendelde virtual reality-headsets kunnen een nieuwe wereld van opties voor gebruikers openen.

Beroemde programmeur John Carmack zei onlangs dat Facebook root-toegang tot de zelfstandige Oculus Go VR-headset zou toestaan. De verhuizing zou ontwikkelaars en gebruikers in staat kunnen stellen een breed scala aan softwarewijzigingen aan de Go aan te brengen.

"In het huidige ecosysteem vereist een Oculus-headset een Facebook-account", vertelde Ben Harraway, van virtual reality-ontwikkelaar Lumen Digital, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Het is een toegangsdrempel waar sommige gebruikers zich ongemakkelijk bij voelen. Door root-toegang toe te staan, ontgrendelt het in feite dat apparaat zodat een gebruiker het kan gebruiken zonder afgedwongen beperkingen en zonder de zorg dat "grote broer over hen waakt."

De muren afbreken

Carmack zei op Twitter dat hij al jaren vecht voor meer open toegang tot de Go, die in 2018 werd uitgebracht en sindsdien is vervangen door de Oculus Quest 2.

"Dit opent de mogelijkheid om de hardware vandaag voor meer dingen te gebruiken en betekent dat een willekeurig ontdekte in krimpfolie verpakte headset over twintig jaar in staat zal zijn om te updaten naar de definitieve softwareversie, lang na over-the- air update-servers zijn afgesloten", schreef hij.

Oculus-headsets gebruiken een gesloten besturingssysteem op basis van Android, wat betekent dat je de kernfunctionaliteit zoals instellingen, interface en vooraf geïnstalleerde apps niet kunt wijzigen, legt Nikolay Selivanov, een VR-ontwikkelaar bij het softwarebedrijf iTechArt, uit aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Het apparaat zal nu 'root-toegang' verlenen, wat betekent dat je alles kunt wijzigen en openen wat je wilt - alle hardware en software worden beheersbaar, "voegde hij eraan toe.

Selivanov speculeerde dat Oculus de Go opent als een manier om het VR-platform populair te maken.

"Een van de gemakkelijkste manieren om je product te promoten: maak het open voor upgrades. Het zal ontwikkelaars aantrekken en hun handen losmaken", zei hij. "Dit kan leiden tot het maken van veel apps en OS-aanpassingen die nieuwe gebruikers zullen aantrekken."

Vrijheid om te creëren?

Het bevrijden van de Oculus Go van de softwarebeperkingen die door Facebook worden opgelegd, zou een stortvloed aan interesse van ontwikkelaars kunnen ontketenen, zei Harraway.

"Sinds Facebook hun greep verscherpt, zijn steeds meer ontwikkelaars gewoon niet meer geïnteresseerd - en het is gemakkelijk te zien waarom," voegde hij eraan toe. "De regels over welke apps zijn toegestaan, zijn te beperkend en belemmeren innovatie. Ze probeerden dit te bestrijden met App Labs, wat tot op zekere hoogte heeft gewerkt, maar het overkoepelende oog van Facebook is slechts een afknapper voor veel getalenteerde ontwikkelaars."

In het huidige ecosysteem vereist een Oculus-headset een Facebook-account. Het is een toegangsdrempel waar sommige gebruikers zich ongemakkelijk bij voelen.

Indie-ontwikkelaars kunnen het Go-platform ook nieuw leven inblazen, omdat ze ideeën kunnen uitproberen waar grotere bedrijven normaal gesproken niet voor zouden gaan.

Ontgrendelde VR-headsets kunnen gebruikers ook in staat stellen alternatieve besturingssystemen of launchers op te starten, zoals ze in Android worden genoemd, zei Harraway.

"Het bedrijfsleven en de onderwijssector schreeuwen om een degelijke headset van gemiddelde kwaliteit die aanpasbaar en gebruiksvriendelijk is", voegde hij eraan toe. "De Oculus Go, hoewel vrij oud, is nog steeds een geweldige headset voor veel taken."

Veel scholen zijn geïnteresseerd in het gebruik van VR voor onderwijs, maar de huidige headsets zijn te kwetsbaar om aan kinderen te geven. Een ontgrendelde headset, zei Harraway, zou hen nieuwe opties kunnen geven om mee te werken.

Image
Image

"Een ontgrendelde headset kan worden geconfigureerd om een veilige omgeving te creëren voor kinderen om vooraf geladen apps te verkennen in de veilige wetenschap dat hun activiteit niet wordt bijgehouden en niet per ongeluk iets laadt waartoe ze geen toegang zouden moeten hebben, " voegde hij eraan toe.

Bedrijven kunnen een ontgrendelde headset gebruiken om ook voor gebruikers een specifieke ervaring te creëren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een 360-graden architectuurvisualisatie of een trainingstool bekijken.

"Ze zouden de headsets veilig kunnen verspreiden in de wetenschap dat gebruikers niet kunnen worden afgeleid of toegang krijgen tot andere inhoud," zei Harraway.

Aanbevolen: