Microsoft's nieuwe Windows 365 brengt pc's naar de cloud

Microsoft's nieuwe Windows 365 brengt pc's naar de cloud
Microsoft's nieuwe Windows 365 brengt pc's naar de cloud
Anonim

Vandaag heeft Microsoft een nieuwe manier van werken aangekondigd met de lancering van Windows 365, de nieuwe cloudgebaseerde optie van het bedrijf voor hybride werknemers bij bedrijven van elke omvang die Windows 10 of Windows 11 gebruiken (zodra het later dit jaar beschikbaar is).

Het nieuwe cloudaanbod brengt het besturingssysteem naar de cloud door apps, instellingen en zelfs gegevens naar de persoonlijke of bedrijfscomputer van de gebruiker te streamen, terwijl gebruikers eenvoudig de taak waar ze het laatst aan werkten vanaf elke locatie kunnen oppakken. De maandelijkse service wordt op 2 augustus beschikbaar voor bedrijven.

Image
Image

Aangezien werknemers de laatste tijd steeds vaker terug naar kantoor worden geroepen na een jaar van werken op afstand, hebben velen een hybride schema gekregen: een paar dagen op locatie en een paar dagen thuiswerken.

Dit gedeeltelijk afgelegen model heeft zowel werknemers als bedrijven voor tal van uitdagingen gezorgd, variërend van verhoogde beveiligingsrisico's tot het eenvoudigweg moeilijk maken om verder te gaan waar het personeel op hun laatste locatie was gebleven.

"Met Windows 365 creëren we een nieuwe categorie: de Cloud PC", zegt Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft, in een persbericht. "Net zoals applicaties met SaaS naar de cloud werden gebracht, brengen we nu het besturingssysteem naar de cloud, waardoor organisaties meer flexibiliteit en een veilige manier krijgen om hun personeel productiever en meer verbonden te laten zijn, ongeacht de locatie.

Aangezien werknemers de laatste tijd steeds vaker naar kantoor worden teruggeroepen na een jaar van werken op afstand, hebben velen een hybride schema gekregen

Het afgelopen jaar werden Microsoft-systemen geplaagd door beveiligingsproblemen, variërend van de SolarWinds-aanval tot de recente PrintNightmare-kwetsbaarheid, die extra uitdagingen met zich meebracht met betrekking tot beveiligingspatches.

Toch belooft het bedrijf sterke beveiliging in Microsoft 365 door middel van cloudgebaseerde informatie- en gegevensopslag op basis van Zero Trust-principes, samen met meer flexibiliteit in waar ze kunnen werken, met een onmiddellijke opstart in wat het bedrijf beschrijft als hun 'persoonlijke cloud-pc'.

Aanbevolen: