Hyundai's Ioniq 6 brengt futuristische vibes naar het heden

Hyundai's Ioniq 6 brengt futuristische vibes naar het heden
Hyundai's Ioniq 6 brengt futuristische vibes naar het heden
Anonim

Het is nog niet zo lang geleden dat Tesla de enige game in de stad was voor liefhebbers van elektrische auto's, maar dat is enorm veranderd.

Een goed voorbeeld? Hyundai maakt furore met zijn Ioniq-lijn van elektrische voertuigen, en de trend zet zich voort met de onthulling van de langverwachte Ioniq 6, die kan bogen op een ultramodern design en tal van hightech-innovaties.

Image
Image

Ten eerste is er het opvallende ontwerp. De Ioniq 6 heeft een aerodynamisch profiel met een lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 dankzij de lage neus en actieve luchtkleppen. Om dat in perspectief te plaatsen, de meeste nieuwe auto's hebben een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,25-0,3, dus dit ding gaat vliegen.

Het coconachtige interieur is gevuld met goodies voor de door technologie geobsedeerde, met een modulair touchscreen-dashboard, een 12-inch digitaal cluster voor extra bedieningselementen en een eigen sfeerverlichtingssysteem. Met dit systeem kunnen bestuurders kiezen uit 64 kleuren en een reeks tweekleurige thema's om die perfecte sfeer te creëren tijdens het rijden.

Image
Image

Het stuur is uitgerust met interactieve verlichting om belangrijke informatie door te geven, en de cabine heeft een volledig vlakke vloer voor 'geoptimaliseerde beenruimte'.

Wat de echte specificaties betreft, zegt het bedrijf dat er in juli meer informatie komt. Tot die tijd is het vermeldenswaard dat de Ioniq 5 een batterij van 72,6 kWh heeft die 300 mijl per lading mogelijk maakt en een motor van 320 pk met een koppel van 446 pond waarmee het voertuig in minder dan vijf seconden van 0 naar 60 kan gaan.

De prijs is ook nog geheim, maar voor vergelijkingsdoeleinden begint de Ioniq 5 bij $ 40.000.

Aanbevolen: