LG brengt AI-verbeterde spraakbesturing naar auto's

LG brengt AI-verbeterde spraakbesturing naar auto's
LG brengt AI-verbeterde spraakbesturing naar auto's
Anonim

Spraakherkenning in auto's is niet bepaald nieuw, maar het is een niche en alleen beschikbaar als add-on bij geselecteerde luxe voertuigen.

LG wil deze technologie echter naar de massa brengen, samen met enkele hoognodige verbeteringen. Het bedrijf werkt samen met Soundhound, leider op het gebied van kunstmatige intelligentie op het gebied van spraak, om de "volgende generatie infotainmentsystemen (IVI) in voertuigen" te creëren.

Image
Image

Het doel hier is om gebruikers in staat te stellen natuurlijke taalcommando's te gebruiken om belangrijke aspecten van de rijervaring te regelen. LG geeft enkele voorbeelden van hoe deze technologie nuttig kan zijn, onder meer door voedsel rechtstreeks uit het voertuig te bestellen, voor benzine te betalen, de temperatuur in de cabine te wijzigen en de ramen naar beneden te draaien.

Dit alles wordt gedaan zonder dat je je handen van het stuur of je ogen van de weg hoeft te halen. LG zegt ook dat er tal van extra spraakopdrachten zullen zijn om de rijervaring van passagiers te verbeteren, met de nadruk op commercie.

"Onze overeenkomst met LG stelt autofabrikanten van elke omvang in staat om het soort spraakgestuurde infotainment-ervaring te leveren dat gebruikers in elk deel van hun leven gewend zijn", aldus Keyvan Mohajer, president en CEO van SoundHound.

Specificaties zijn hier schaars, aangezien noch LG noch SoundHound een tijdschema heeft gegeven voor wanneer deze technologie zal worden geïmplementeerd in infotainmentsystemen in voertuigen. Ook hebben ze niet aangekondigd welke voertuigen met de technologie zouden worden uitgerust. De tijd zal het leren.

Aanbevolen: