Waarom je veel geld nodig hebt om een vliegende auto te kopen

Inhoudsopgave:

Waarom je veel geld nodig hebt om een vliegende auto te kopen
Waarom je veel geld nodig hebt om een vliegende auto te kopen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuw prototype van een vliegende auto vloog onlangs tussen twee Europese steden.
  • Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat de kosten van het bezitten van een vliegende auto de $700.000 kunnen overschrijden.
  • Industrie-experts verwachten dat vliegende auto's tegen het einde van het decennium in de handel verkrijgbaar zullen zijn.
Image
Image

Vliegende auto's komen dichter bij de realiteit, maar ze zullen meer kosten dan je gemiddelde SUV.

Begin nu met besparen, want een AirCar, die op de weg kan rijden en ook kan vliegen, heeft onlangs een testvlucht van 35 minuten gemaakt. Een nieuwe studie wees uit dat de kosten van een vliegende auto meer dan $ 700.000 zullen bedragen.

"Individuele mensen uit de middenklasse kunnen het zich in de nabije toekomst of al in 2050 misschien niet veroorloven om een vliegende auto te kopen", Seongkyu Lee, een professor in lucht- en ruimtevaarttechniek aan de Universiteit van Californië, Davis, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. “Ik verwacht echter dat mensen rond 2030 op kleine schaal gebruik gaan maken van een vliegende taxi.”

Maak kennis met de Jetsons’ AirCar

Een van de nieuwste deelnemers aan de langlopende race om een vliegende auto te besturen, is de AirCar. Op 28 juni vloog het tussen steden in Slowakije.

Na de landing transformeerde een klik op de knop het vliegtuig in een sportwagen en werd het door zijn uitvinder, Stefan Klein, en mede-oprichter, Anton Zajac, naar het centrum van Bratislava gereden. Het bedrijf beweert dat de uitvinding de typische reistijd tussen de steden met een factor twee zal verkorten.

"Deze vlucht begint een nieuw tijdperk van voertuigen voor dubbel transport", zei Klein in een persbericht. "Het opent een nieuwe categorie van vervoer en geeft de vrijheid die oorspronkelijk aan auto's werd toegeschreven terug aan het individu."

Lee zei dat ongeveer 300 bedrijven concurreren om van vliegende auto's iets te maken waarmee je echt kunt kopen en naar huis kunt vliegen. Een hot nieuw gebied zijn elektrische vliegtuigen voor verticaal opstijgen en landen (eVTOL), aangedreven door batterijen.

Auto's die vliegen kunnen de verkeersopstoppingen in steden verminderen, zei Lee, en ze zouden de reistijd kunnen verkorten. Bovendien zijn vliegende auto's in ontwikkeling die elektrisch aangedreven propellers gebruiken milieuvriendelijker dan benzineslurpers.

"Vliegende auto's zullen de technologie voor lucht- en ruimtevaarttechnologie vooruithelpen", zei Lee. "Ze kunnen ook onze economie en welvaart stimuleren, marktgedreven innovatie stimuleren, economische groei een boost geven en meer hightech-banen in gemeenschappen genereren."

Wat duurde zo lang?

Voor iedereen die opgroeide met het kijken of lezen van sciencefiction, zijn vliegende auto's al lang een verre droom. In 1917 bouwde vliegtuigontwerper Glenn Curtiss een Autoplane met een propeller voor de vlucht, met verwijderbare vliegoppervlakken, waaronder een driedekkervleugel. De Autoplane kon springen, maar niet vliegen.

Het ziet er goed uit voor iedereen die wil rijden en vliegen naar het werk. Vliegende auto's zullen tegen het einde van het decennium in steden over de hele wereld beschikbaar zijn, vertelde Michael Cole, chief executive voor Europese activiteiten bij de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai, onlangs op een conferentie.

Image
Image

"Als je me een paar jaar geleden had gevraagd dat vliegende auto's iets waren dat ik in mijn leven zou zien, zou ik het niet hebben geloofd", zei hij. "Maar het maakt deel uit van onze toekomstige oplossing voor het aanbieden van innovatieve, slimme mobiliteitsoplossingen."

Maar de toekomst kan duur zijn. Het Britse bedrijf Pentagon Motor Group schatte onlangs dat vroeg vliegende auto's ongeveer £ 535. 831 zouden kosten (meer dan $ 700.000, volgens de huidige wisselkoers) wanneer rekening wordt gehouden met de auto zelf en factoren zoals verzekering, parkeren en brandstof.

“Met de kosten om een vliegende auto te bemachtigen (en daadwerkelijk een vergunning te krijgen om ermee te rijden) die zo hoog binnenkomen, lijkt het erop dat deze luchtauto's in ieder geval bij de lancering zullen worden gereserveerd voor een selecteer er maar weinig en dat een wereldwijde vliegende autorevolutie misschien nog ver weg is”, schreef het bedrijf op zijn website.

Individuele mensen uit de middenklasse kunnen het zich misschien niet veroorloven om in de nabije toekomst of tot 2050 een vliegende auto te kopen.

Lee zei dat andere problemen die vliegende auto's tegenhouden, zijn het vermogen om autonoom te vliegen, de batterij en het geluid.

"Tenzij volledig autonome vliegcapaciteiten worden gebruikt, zou het moeilijk zijn om de bedrijfskosten te verlagen tot het niveau dat gemiddelde mensen een vliegende taxi kunnen gebruiken," voegde hij eraan toe. "Bovendien moet het geluid aanzienlijk worden verminderd om dit nieuwe transportvoertuig over onze buurt te laten vliegen. De publieke acceptatie van vliegende auto's is de sleutel tot succes.”

Aanbevolen: