Alcatel Joy Tab 2 Review: een budget LTE-tablet

Inhoudsopgave:

Alcatel Joy Tab 2 Review: een budget LTE-tablet
Alcatel Joy Tab 2 Review: een budget LTE-tablet
Anonim

Bottom Line

De Joy Tab 2 is goed voor een budget LTE-tablet, maar over het algemeen is het een vrij gemiddelde tablet.

Alcatel Joy Tab 2

Image
Image

We hebben de Alcatel Joy Tab 2 gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor hun volledige productbeoordeling.

Tablets van acht inch worden steeds zeldzamer, omdat telefoonschermen steeds groter worden en tablets met grotere schermen goedkoper te produceren zijn. De Alcatel Joy Tab 2 is een 8-inch LTE-tablet die werkt op de MetroPCS- en T-Mobile-datanetwerken, waardoor je de tablet op een mobiel data-abonnement kunt gebruiken wanneer je niet thuis bent.

Hoe presteert deze goedkope LTE Tab in vergelijking met andere budgettablets? Ik heb de Joy Tab 2 getest om erachter te komen, goed kijkend naar het ontwerp, de prestaties, de connectiviteit, het scherm, de camera, het geluid, de batterij en de software.

Ontwerp: Asahi-glas

De Joy Tab 2 ligt lekker in de hand, dus je kunt een e-mail typen, je sociale-mediastatus bijwerken, een rapport schrijven, video's bekijken of op internet zoeken. Hij is 8,24 inch hoog en 4,93 inch breed, dus je kunt het volledige 8-inch scherm comfortabel en natuurlijk bereiken zonder je vingers te ver te strekken.

Omdat hij groter is dan een mobiele telefoon van een groter formaat, maar kleiner dan een grotere 10-inch tablet, is hij draagbaar, maar de tekst op het scherm en het aanraaktoetsenbord zijn veel groter dan wat je op een mobiele telefoon zou krijgen.

Image
Image

De Joy Tab 2 is lichtgewicht en dun, meet slechts ongeveer een derde van een inch in dikte en weegt minder dan 11 ounces. Het heeft een plastic-achtige achterkant die is ontworpen om eruit te zien als metaal, maar voelt toch duurzaam aan zonder een metalen achterkant. Het heeft ook Asahi-glas voor extra duurzaamheid van het scherm, dat bescherming tegen krassen en extra stevigheid moet bieden.

Om de duurzaamheid van het scherm te testen, heb ik met mijn vingernagels op het scherm gekrast en ik heb het ook in een rugzak met boeken en sleutels gestopt en een hele dag rondgereisd. Het glazen scherm bleef vrij van krassen of beschadigingen.

Prestaties: 3GB RAM

De Joy Tab 2 heeft een 2 GHz quad-coreprocessor, wat niet slecht is voor een budgettabblad. Maar ik was meer onder de indruk toen ik zag dat de tablet 3 GB RAM heeft. De Amazon Fire HD 8 heeft slechts 2 GB RAM, hoewel de Plus-versie 3 GB heeft, zoals de Joy Tab. De Joy Tab wordt geleverd met 32 GB intern geheugen, maar u kunt de opslag uitbreiden met maximaal 256 GB.

Om de prestaties te testen, heb ik een paar benchmarktests uitgevoerd. De Joy Tab 2 scoorde een 4826 op PC Benchmark voor Android, presteerde beter in fotobewerking, surfen op het web en schrijven, en slechter in videobewerking en gegevensmanipulatie. Op Geekbench 5 behaalde het een middelmatige single-core score van 144 en een multi-core score van 510.

De Joy Tab 2 is zeker geen productiviteitswerkpaard, maar het kan meerdere taken tegelijk aan, en het zal geen probleem hebben om uit meerdere vensters te springen terwijl je een video bekijkt, op verschillende webpagina's surft, controleer e-mails en speel app-games. Over games gesproken, ik heb een paar tests uitgevoerd op GFXBENCH en de Joy Tab 2 maakte geen indruk. Op Car Chase liep het met 237,4 frames per seconde, en de hogere Aztec-ruïnes met slechts 192,9 frames per seconde. Dit plaatste de Joy Tab 2 recht onder de Samsung Galaxy Note 5.

Connectiviteit: Wi-Fi en 4G LTE

De Tab 2 werkt op het 4G-datanetwerk van T-Mobile of op het 4G-netwerk van MetroPCS, dat nu "MetroPCS by T-Mobile" wordt genoemd. Ik heb de Joy Tab 2 getest die is aangesloten op het MetroPCS door T-Mobile-netwerk. De tablet wordt vergrendeld door de koerier, dus u kunt niet zomaar een prepaid-simkaart uit een kit plaatsen, een account openen en het apparaat op elk LTE-netwerk gaan gebruiken.

Aangezien deze tablet draait op een MetroPCS "Alcatel Joy Tab 2" id=mntl-sc-block-image_1-0-1/> alt="

Dit is geen tablet voor gamen met een hoog octaangeh alte, fotografie of iets anders dat GPU-zwaar is. Maar voor een starterstablet of een back-upapparaat om mee te nemen kan het prima dienst doen. Verwacht alleen niet dezelfde kwaliteit als een tablet die drie keer zo duur is.

Geluidskwaliteit: kan verbetering gebruiken

De Joy Tab 2 adverteert met een verbeterde luidspreker met een slimme eindversterker voor beter geluid. Ik vond de geluidskwaliteit echter een van de zwakkere gebieden van de tablet. Het heeft geen uitzonderlijk hard geluid en muziek klinkt eigenlijk een beetje blikkerig.

Het is zwaar in de middentoon, en songteksten en hoger getinte achtergrondinstrumenten en drumbeats komen harder door dan melodieën. Het heeft ook geen equalizer in de instellingen. U kunt alleen een geluidsversterkerfunctie inschakelen of het geluid harder of zachter zetten voor meldingen, alarmen en media.

Ik vond de geluidskwaliteit een van de zwakkere punten van de tablet.

Voor video's werkt het, maar het is gewoon niet erg luid. Het is prima voor YouTube-instructies, grappige video's, dat soort dingen, maar je zou geen actiefilm willen kijken gezien het slechte geluid.

Camera-/videokwaliteit: camera's voor en achter

De Tab 2 heeft een 5MP camera aan de voorkant en een 5MP camera aan de achterkant. Het neemt ook video op met 12, 24 of 30 frames per seconde. De camera aan de achterkant is goed genoeg om snel een foto van vrienden te maken of een foto van een opdracht in een mum van tijd te maken, terwijl de camera aan de voorkant goed presteert voor videochatten. Dit is echter geen apparaat dat je voor hobbyfotografie zou willen gebruiken, omdat een goedkope smartphonecamera of digitale camera veel beter zou werken.

De camera van de Joy Tab 2 heeft een aantal functies, zoals stop-motion, filters, panorama en een flitser, dus een kind of tiener kan het leuk vinden om met de camera te spelen als hij deze als starttablet gebruikt.

De camera aan de achterkant is goed genoeg om snel een foto van vrienden te maken of een foto van een opdracht te maken in een mum van tijd, terwijl de camera aan de voorkant goed dienst doet voor videochatten.

Batterij: gaat behoorlijk lang mee

De 4080mAh-batterij geeft een gebruikstijd van 8,5 uur aan. De meeste mensen gebruiken een tablet echter niet 8,5 uur achter elkaar, dus de batterij blijft behoorlijk lang opgeladen. Ik ontdekte dat de batterij van de tablet tijdens het testen minstens drie dagen intensief gebruik meeging, en ik gebruikte de Tab ongeveer een uur 's ochtends en twee extra uur' s middags. De Joy Tab 2 heeft ook een USB Type-C-oplader, dus hij laadt snel op.

In de instellingen is er een applicatie voor batterijbeheer die aangeeft hoeveel tijd je nog hebt om de tablet met je huidige snelheid te gebruiken, evenals een batterijbesparingsmodus en batterij-informatie en -gegevens.

Image
Image

Software: goed ouderlijk toezicht

De Joy Tab 2 draait op Android 10 en zit niet vol met bloatware. Afgezien van de basistoepassingen (denk aan rekenmachine, geluidsrecorder, enz.) En de vooraf geladen apps van Google, is het voor het grootste deel vrij kaal.

Een cool voordeel is echter het ouderlijk toezicht, dat u rechtstreeks in de instellingen kunt openen. U kunt snel en eenvoudig een bedtijdmodus instellen en de schermtijd en het gebruik controleren. Er is zelfs een focusmodus, waarmee je bepaalde afleidende apps kunt blokkeren. Als je nog een stap verder wilt gaan, kun je extra ouderlijk toezicht instellen via Family Link van Google. Dit is beschikbaar als een link in de instellingen, zodat je de inhoud nog grondiger kunt filteren en toezicht kunt houden op het apparaat met de Family Link-app voor ouders.

Prijs: een voordelige tablet

De Joy Tab 2 wordt op de T-Mobile-site verkocht voor $ 168. Deze tablet wordt echter vaak als add-on gekocht en u kunt hem voor ongeveer $ 7 per maand leasen. Zelfs de volledige prijs van $ 168 is een redelijk goede deal gezien wat het biedt. LTE-tablets, zelfs budgetmodellen zoals de Samsung Galaxy Tab A 2020 of de LG G Pad 5-kosten, kosten meestal minimaal $ 250.

Image
Image

Alcatel Joy Tab 2 vs. Amazon Fire HD 8 Plus

Amazon's Fire HD 8 Plus-tablet wordt verkocht voor $ 110, en de prijs gaat tot $ 125 als je hem zonder advertenties wilt. Op papier hebben de Joy Tab 2 en Fire HD Plus veel overeenkomsten. Beide tabbladen hebben een quad-core 2 Ghz-processor en 3 GB RAM, beide hebben 8-inch schermen met een resolutie van 1280 x 800, en de lagere Fire HD 8 Plus wordt ook geleverd met 32 GB aan opslagruimte.

De Joy Tab 2 heeft echter 5MP camera's aan de voor- en achterzijde, terwijl de Fire HD 8 Plus slechts 2MP camera's aan de voor- en achterzijde heeft. De Joy Tab 2 ondersteunt ook 4G LTE, terwijl de Fire Tab dat niet doet. Aan de andere kant is de Fire Tab in sommige opzichten superieur aan de Joy Tab 2, omdat Alexa is ingebouwd, veel beter klinkt met Dolby-luidsprekers en meer mogelijkheden voor opslaguitbreiding heeft.

Als je een budgettablet wilt en LTE-connectiviteit belangrijk voor je is, is de Joy Tab 2 geen slechte keuze, vooral als je op zoek bent naar een starttablet voor een ouder kind of pre-tiener. Als LTE-dekking niet belangrijk voor je is, omdat je het apparaat meestal thuis gaat gebruiken, is de Fire HD 8 Plus waarschijnlijk de betere keuze. Voor een jonger kind is de Fire HD 10 Kids Edition ook de moeite van het bekijken waard.

Het is geen iPad, maar het is genoeg om andere budgettabs een beetje concurrentie te geven

Hoewel hij niet de beste geluidskwaliteit of scherpste beeldkwaliteit heeft, is de Alcatel Joy Tab 2 een waardige tablet die veel biedt voor een klein prijskaartje. Met LTE-dekking, een goede batterijduur en in-instellingen ouderlijk toezicht is deze tablet van minder dan $ 200 een goede keuze voor kinderen en tieners.

Specs

  • Productnaam Joy Tab 2
  • Product Merk Alcatel
  • UPC 610452645355
  • Prijs $168,00
  • Releasedatum november 2020
  • Gewicht 10,3 oz.
  • Productafmetingen 8,24 x 4,93 x 0,34 inch.
  • Kleur Metallic Zwart
  • Compatibiliteit T-Mobile, MetroPCS, Wi-Fi
  • Platform Android
  • Processor MediaTek MT8766B 2.0 GHz quad-core
  • Connectiviteit Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, USB, LTE
  • Draadloze netwerktechnologie 4G LTE
  • RAM 3GB
  • Opslag 32GB (uitbreidbaar met 256GB)
  • Camera 5MP voor en achter
  • Batterijcapaciteit 4080 mAh
  • Display 8 inch (1280 x 800 met Asahi-glas)
  • Audio Enhanced-luidspreker met slimme eindversterker
  • Poorten USB type-C
  • Waterdicht Nee
  • Inbegrepen Alcatel JOY TAB 2, 5V2A oplaadkop, USB-C datakabel, handleidingen, SIM-tool

Aanbevolen: