Een telefoongesprek opnemen op Android

Inhoudsopgave:

Een telefoongesprek opnemen op Android
Een telefoongesprek opnemen op Android
Anonim

Dit artikel legt meerdere methoden en best practices uit voor het opnemen van gesprekken op een Android-smartphone. De informatie in dit artikel is in grote lijnen van toepassing op alle Android-smartphones, inclusief Samsung, Google, Huawei en Xiaomi.

Gebruik Google Voice om audio op te nemen van inkomende oproepen op Android

Naast een gratis telefoonnummer en voicemailservice, kunt u met Google Voice gratis inkomende telefoongesprekken opnemen. Nadat je je Google Voice-account hebt ingesteld en aan je Android-telefoonnummer hebt gekoppeld, kun je gespreksopname inschakelen:

  1. Bezoek de startpagina van Google Voice in een willekeurige webbrowser en selecteer Settings Gear in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image

    Je kunt je oproepinstellingen ook wijzigen met de Google Voice-app voor Android.

  2. Selecteer Oproepen aan de linkerkant.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden en stel de Incoming call options in op de On positie.

    Image
    Image
  4. Als iemand je Google Voice-nummer belt, druk je op 4 om een melding te sturen die iedereen aan de lijn laat weten dat de opname is begonnen. Om de opname te stoppen, drukt u nogmaals op 4 of hangt u op.

    Opnemen werkt alleen als de andere partij je Google Voice-nummer belt. Als ze je normale telefoonnummer bellen, is deze functie niet beschikbaar.

Google Voice slaat opgenomen oproepen online op. Ga naar je inkomende oproepen op de website of app om het audiobestand te beluisteren.

Image
Image

Je kunt geen uitgaande gesprekken opnemen met Google Voice. Als je een gesprek wilt opnemen, vraag dan de andere persoon om je te bellen.

Andere manieren om audio op te nemen op Android

TapeACall biedt onbeperkte opname voor zowel inkomende als uitgaande gesprekken. De app maakt een drieweggesprek: het belt een lokaal TapeACall-toegangsnummer wanneer u record selecteert, dat fungeert als de opnamelijn. Deze app maakt niet bekend dat hij opneemt, dus het is een goed idee om toestemming te vragen.

Als je je opgenomen gesprekken wilt transcriberen, download dan de Rev Voice Recorder-app. Hoewel het geen inkomende oproepen opneemt, kunt u uw oproep op de luidsprekertelefoon plaatsen om een opname vast te leggen en deze vervolgens voor transcriptie naar de service te sturen. Met Rev kun je je opnamen uploaden naar Dropbox, Box.net of Evernote.

Als je alleen een audiobestand wilt, kun je een digitale voicerecorder gebruiken om hetzelfde te doen. Er zijn ook gespecialiseerde spraakrecorders die u kunt aansluiten op de hoofdtelefoonaansluiting van uw smartphone of die verbinding kunnen maken via Bluetooth, zodat u de luidspreker niet hoeft te gebruiken.

Als je telefoon geen koptelefoonaansluiting heeft, heb je een USB-C-adapter nodig om een opnameapparaat aan te sluiten.

Tips voor het opnemen van hoogwaardige telefoongesprekken

Hier zijn enkele tips voor het verkrijgen van de best mogelijke opnamekwaliteit:

  • Zoek een rustige plek om te bellen.
  • Begin met een testopname om er zeker van te zijn dat het geluid duidelijk is.
  • Schakel smartphonemeldingen en inkomende oproepen uit om onderbrekingen te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat u niet in de buurt van een ventilator bent wanneer u de luidspreker gebruikt.
  • Als je notities moet typen, zorg er dan voor dat de recorder niet in de buurt van het toetsenbord staat.
  • Herhaal de antwoorden en herformuleer de vragen als je moeite hebt de ander te begrijpen.

Juridische problemen met het opnemen van telefoongesprekken

Het opnemen van telefoongesprekken of gesprekken kan in sommige landen illegaal zijn, en de wetten verschillen per staat in de V. S. S. In sommige staten is toestemming van één partij toegestaan, wat betekent dat u naar believen gesprekken kunt opnemen. Het wordt echter als een hoffelijkheid beschouwd om bekend te maken dat u dit doet. Andere staten vereisen toestemming van twee partijen. U kunt in die staten juridische problemen krijgen als u de opname of het transcript ervan publiceert zonder toestemming om op te nemen.

Aanbevolen: