WhatsApp-videogesprekken gebruiken voor individuele en groepsgesprekken

Inhoudsopgave:

WhatsApp-videogesprekken gebruiken voor individuele en groepsgesprekken
WhatsApp-videogesprekken gebruiken voor individuele en groepsgesprekken
Anonim

WhatsApp is vooral bekend als sms-app. Het kan ook worden gebruikt om via internet videogesprekken te voeren (ook wel VoIP-gesprekken genoemd). In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u persoonlijke en groepsgesprekken voert en worden alle beschikbare besturingssystemen behandeld.

WhatsApp heeft onlangs de ondersteuning voor apparaten met oudere besturingssystemen laten vallen. Het ondersteunt nu alleen iPhones met iOS 9 of hoger en Android-smartphones met versie 4.0.3 of hoger. Als u een desktop- of laptopcomputer gebruikt, kunt u een Android-emulator gebruiken om WhatsApp te slim af te zijn en ook zonder smartphone videogesprekken te voeren. (Scroll naar de onderkant van dit artikel voor informatie hierover.)

Image
Image

Een WhatsApp-videogesprek voeren

Als je een videogesprek wilt voeren, open je een chat met de persoon met wie je contact wilt opnemen en tik je vervolgens op het Spraakgesprek-pictogram (het lijkt op een telefoon). U kunt ook op het tabblad Oproepen tikken en op de knop green drukken om een gesprek met een contactpersoon te starten.

In plaats daarvan op zoek naar informatie over het voeren van individuele of groepstelefoongesprekken? Lees Hoe u WhatsApp-telefoongesprekken voert.

Image
Image

Als u halverwege een gesprek wilt overschakelen van een video- naar een spraakgesprek en vice versa, selecteert u het Camera-pictogram terwijl u in gesprek bent. WhatsApp stuurt een verzoek naar de persoon met wie je praat en vraagt hen om over te schakelen van video naar spraak.

WhatsApp-videogesprekken zijn gratis. De app vereist echter een internetverbinding, dus het verbruikt mobiele data als je verbonden bent via een mobiel netwerk. Om te voorkomen dat je je datalimiet gebruikt, moet je verbinding maken met een wifi-netwerk voordat je belt.

Een WhatsApp-videogesprek ontvangen

Oproepen ontvangen op WhatsApp is gemakkelijker dan bellen. Zo doe je het:

  • Tik op een iOS-apparaat op het groene Accepteren-pictogram om het gesprek te openen, of op het rode Weigeren-pictogram om het te weigeren.
  • Veeg op een Android-apparaat omhoog om te accepteren en omlaag om te weigeren. Je kunt ook omhoog vegen naar Antwoord om de oproep te weigeren met een snel bericht.
Image
Image

Deelnemen aan een lopend gesprek

Als je een inkomend WhatsApp-groeps- of videogesprek ontvangt, maar het gesprek niet meteen kunt aannemen, kun je later op je gemak deelnemen aan het gesprek. Deze functionaliteit bootst de real-life stroom van een persoonlijk gesprek na, zodat u kunt deelnemen aan het groepsgesprek wanneer u er klaar voor bent.

Als je deze functie wilt gebruiken, tik je bij het binnenkomende WhatsApp-groepsgesprek op Negeren op het scherm voor inkomende oproepen als je niet meteen kunt deelnemen aan het gesprek.

Als je klaar bent om deel te nemen aan het groepsgesprek, tik je op het actieve gesprek op het tabblad Oproepen in de WhatsApp-app en tik je vervolgens op Deelnemen. Gebruikers kunnen zo vaak deelnemen aan, verlaten en opnieuw deelnemen aan gesprekken als ze willen, zolang het gesprek actief is.

Er is ook een oproepinformatiescherm waar de maker van de oproep kan zien wie momenteel deelneemt aan het groepsgesprek en wie nog niet heeft deelgenomen aan het gesprek.

Een WhatsApp-groepsgesprek voeren

Naast één-op-één videochats, organiseert WhatsApp groepsvideochats. Deze werken als videogesprekken, behalve dat je contacten kunt toevoegen aan de lijst met deelnemers.

WhatsApp ondersteunt maximaal vier deelnemers aan een groepsvideogesprek.

  1. Start een gesprek met een contactpersoon volgens de bovenstaande instructies.
  2. Zodra ze de oproep hebben aangenomen, selecteert u Deelnemer toevoegen.
  3. Zoek of selecteer een ander contact dat u aan het gesprek wilt toevoegen.
  4. Selecteer Toevoegen.

    Image
    Image

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van de WhatsApps-groepsoproepfunctie.

  • Zorg dat iedereen een sterke internetverbinding heeft. De kwaliteit van het gesprek hangt af van het contact met de zwakste verbinding.
  • Je kunt niet overschakelen naar een groepsvideogesprek tijdens een groepsgesprek.
  • Je kunt een contact niet verwijderen tijdens een groepsgesprek. De contactpersoon moet ophangen om de verbinding met de oproep te verbreken.
  • Je kunt geen geblokkeerd contact aan de oproep toevoegen. Je kunt deelnemen aan een groepsgesprek met iemand die je hebt geblokkeerd als deze door iemand anders is uitgenodigd.

WhatsApp-videogesprekken voeren op desktops en laptops

Je kunt de WhatsApp desktop-app niet gebruiken om videogesprekken te voeren. Je kunt de desktop-app alleen gebruiken om sms-berichten te verzenden en te ontvangen.

Image
Image

Windows-gebruikers kunnen deze beperking echter omzeilen door een Android-emulator zoals AndY, Nox of BlueStacks te downloaden. Deze kunnen ook worden gedownload op Mac-computers. Met Android-emulators kun je de mobiele versie van WhatsApp naar je computer downloaden, waarmee je videogesprekken kunt voeren.

Als je geen fan bent van emulators, kun je Android ook zonder emulator op je pc installeren.

Aanbevolen: