Hoe WhatsApp-archief voor chats te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe WhatsApp-archief voor chats te gebruiken
Hoe WhatsApp-archief voor chats te gebruiken
Anonim

WhatsApp-archief is een functie waarmee u berichten van uw chatscherm kunt verbergen, zodat u ze later kunt ophalen en lezen. Het archiveren van berichten kan een goede optie zijn wanneer u oude chats wilt verbergen, maar niet wilt verwijderen. Hier leest u hoe u een WhatsApp-archief maakt voor individuele en groepschats.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op WhatApps voor iOS en Android.

Wat is archiveren in WhatsApp?

Het archiveren van berichten in WhatsApp verplaatst chats van het chatscherm naar het WhatsApp-archief. Bij archiveren worden uw berichten niet verwijderd. In plaats daarvan verbergt het berichten uit het zicht. Dit kan je helpen om de berichten die je wilt bewaren beter te organiseren.

Het archiveren van berichten verschilt afhankelijk van of je een iPhone- of Android-apparaat hebt.

Hoe een WhatsApp-chat op iPhone te archiveren

Het archiveren van berichten in WhatsApp kan vanuit het Chats-scherm. Deze instructies zijn van toepassing op individuele en groepschats.

  1. Open WhatsApp op je iPhone.
  2. Selecteer het Chats icoon onderaan het scherm.
  3. Selecteer de chat die je wilt archiveren, schuif het bericht naar links en kies Archiveren.
  4. De chat wordt gearchiveerd en verwijderd uit de chatweergave.

    Image
    Image

Een WhatsApp-chat op iPhone dearchiveren

De optie Gearchiveerde chats is aan het zicht onttrokken als je open chats hebt. Ga in plaats daarvan naar gearchiveerde chats door te vegen of te zoeken. Je kunt ook alle chats dearchiveren via de WhatsApp-instellingen.

Dearchiveren van chats door te vegen

Een simpele veegbeweging is alles wat je nodig hebt om chats die je naar het archief hebt gestuurd uit het archief te halen. Hierdoor kun je gearchiveerde chats bekijken, net zoals je actieve chats zou doen.

  1. Veeg vanaf het Chats-scherm omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Kies Gearchiveerde chats.
  3. Selecteer in het scherm Gearchiveerde chats de chat die je uit het archief wilt halen, schuif met je vinger naar links en kies Archief ongedaan maken. Deze actie herstelt het bericht naar Chats.

    Image
    Image

Dearchiveren van chats door te zoeken

Naast vegen kun je gearchiveerde berichten openen door te zoeken naar de naam van een persoon of groep.

  1. Selecteer in het Chats-scherm de Zoekbalk en voer de naam in van de persoon of groep die je wilt vinden.

    Als het niet zichtbaar is, moet je mogelijk naar beneden vegen op het scherm om toegang te krijgen tot de zoekbalk.

  2. Als er een gearchiveerd bericht is dat overeenkomt met uw zoekcriteria, verschijnt de naam in de onderstaande zoekresultaten. Gearchiveerde berichten hebben een Archived tag ernaast.
  3. Tik op de naam van de persoon of groep die je uit het archief wilt halen, schuif je vinger naar links en kies Archiveren ongedaan maken. Deze actie herstelt het bericht naar Chats.

    Image
    Image

Dearchiveren van alle chats via de instellingen

Het is ook mogelijk om je chats uit het archief te halen via de WhatsApp-instellingen. Dit kan handig zijn als je niet meer weet welke chats je hebt gearchiveerd.

Selecteer hiervoor Settings > Chats > Unarchive All Chats. Hiermee worden alle gearchiveerde chats teruggezet in het chatvenster.

Image
Image

Een WhatsApp-chat archiveren en dearchiveren op Android

Het archiveren en dearchiveren van een WhatsApp-chat op Android is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen. Hier is hoe het te doen.

  1. Open WhatsApp op je Android.
  2. Selecteer het tabblad Chats en houd de chat die je wilt archiveren ingedrukt totdat de groene ballon verschijnt.
  3. Selecteer de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en kies vervolgens Chat archiveren. Dit stuurt de chat naar de gearchiveerde locatie.

Hoe een WhatsApp-chat op Android uit het archief te halen

Als je een chat op WhatsApp hebt gearchiveerd en deze weer zichtbaar wilt maken, kun je de archivering ongedaan maken. Zo werkt het op Android.

  1. Scroll in het chatscherm naar de onderkant van het scherm en selecteer Gearchiveerd om de map Gearchiveerde chats te openen.
  2. Tik op de chat die je uit het archief wilt halen en houd vast, en selecteer vervolgens het Unarchive-pictogram in de werkbalk. De optie voor archiveren uit het archief ziet eruit als een diskette met een naar boven wijzende pijl erop.

    Image
    Image

Een andere manier om een bericht uit het archief te halen, is door een nieuw bericht aan iemand te maken. Als er een gearchiveerd bericht is met die persoon, wordt de hele berichtenreeks teruggezet naar je chatscherm zodra je weer begint te chatten.

Aanbevolen: