Hoe Dean Haynesworth helpt bij het verbeteren van diversiteit

Inhoudsopgave:

Hoe Dean Haynesworth helpt bij het verbeteren van diversiteit
Hoe Dean Haynesworth helpt bij het verbeteren van diversiteit
Anonim

Er is veel aandacht geweest voor hoe bedrijven diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) benaderen, dus Dean Haynesworth helpt DEI aan te pakken door de vertegenwoordiging op directieniveau te verbeteren.

Haynesworth is de CEO van Black Progress Matters (BPM), een organisatie met een missie om het Amerikaanse bedrijfsleven te helpen zijn leiderschapsteams te diversifiëren. Naast het aanbieden van personeel en training, lanceerde BPM een technologiebedrijf genaamd UnBiasIT, dat een tool creëerde die kan helpen risico's te verminderen door communicatiekanalen te controleren op taal, uitdrukkingen en gedrag die wijzen op raciale vooroordelen, discriminatie en vijandige omgevingen voor mensen van kleur.

Image
Image
Dean Haynesworth.

Black Progress Matters

Zowel BPM als UnBiasIT zijn een jaar geleden gelanceerd met Haynesworth aan het roer. De belangrijkste prioriteit van BPM is de personeelsafdeling, die organisaties helpt bij het werven en direct plaatsen van kandidaten uit minderheidsgroepen in leidinggevende functies.

UnBiasIT, ook financieel ondersteund door BPM, heeft een waarschuwingstool gemaakt die kan worden geïntegreerd met elk digitaal communicatie- en samenwerkingsplatform, inclusief Microsoft 365, e-mail, sociale-mediawebsites en instant messaging-apps.

Het waarschuwingssysteem detecteert en rapporteert communicatie die raciale vooroordelen of discriminatie van werknemers vertoont, zodat leidinggevenden beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen op het gebied van diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie.

"Toen we het voor het eerst hadden over de bedrijven in minderheidsbezit die we bij BPM wilden uitbroeden, was mijn prioriteit een technologiebedrijf in Black-eigendom met belangrijke technologieën die de BPM-missie konden aanspreken", vertelde Haynesworth aan Lifewire in een telefoon interview.

"Als we het bij Black Progress Matters hebben over verandering, hebben we het rechtstreeks over structurele en culturele verandering - en met UnBiasIt stellen we organisaties in staat om beide te doen."

Snelle feiten

  • Name: Dean Haynesworth
  • Leeftijd: 47
  • Van: Baton Rouge, Louisiana
  • Random delight: Zijn favoriete boek om te lezen is De graaf van Monte Cristo. "Elke ondernemer heeft passie nodig in zijn leven. Het is vaak niet 'wat je doet', maar 'waarom je het doet'."
  • Belangrijkste citaat of motto: "Druk verandert steenkool in diamanten."

Vooruitgang voor de zwarte beroepsbevolking

Opgegroeid in Baton Rouge, Louisiana, werd Haynesworth geboren uit een zwarte vader en een Italiaans-Amerikaanse moeder. Zijn biraciale achtergrond en de ontberingen waarmee hij te maken kreeg, is de reden waarom hij zijn werk deed om raciale vooroordelen en progressie voor zwarte professionals aan te pakken.

"Sinds mijn kindertijd heb ik het beste van onze gedeelde ervaring gezien", zei Haynesworth. "Opgegroeid in een bi-raciale familie, werden we geconfronteerd met dezelfde inherente conflicten die het Amerikaanse bedrijfsleven vandaag de dag meer dan ooit bedreigen en verzwakken. De onvermijdelijke racistische confrontaties en onschatbare lessen die ik uit mijn jeugd heb geleerd, vormen nog steeds het kader dat ik gebruik om mijn familie, mijn kinderen en mijn zaken."

Haynesworth kreeg voor het eerst zijn start in het ondernemerschap in de medische verkoop. Werken in de zorgsector toonde Haynesworth het belang van geavanceerde technologieën. Hij wilde zijn passie voor geavanceerde technologie combineren met Black-progressie, en als resultaat werden BPM en UnBiasIT geboren.

Haynesworth verliet de bedrijfswereld en medische verkoop in 2019 om zijn ondernemingen na te streven. Hij weigerde informatie te verstrekken over het aantal werknemers, maar hij zei dat zijn bedrijf volledig uit eigen middelen gefinancierd wordt met een team van 'geweldige partners'.

Image
Image
Dean Haynesworth.

Black Progress Matters

Anderen helpen bloeien

Een van Haynesworths meest lonende momenten in zijn ondernemerscarrière was het starten van zijn eigen bedrijf dat anderen helpt te gedijen. Hij zei dat hij het geluk had steun te krijgen van mensen die de missies van zijn bedrijven verwelkomen; dat is wat hem gemotiveerd houdt.

"Ik ben goed op weg om mijn stoutste dromen van succes te overtreffen via Black Progress Matters en UnBiasIt," zei hij.

Uiteindelijk wil Haynesworth helpen de zwarte vertegenwoordiging in leidinggevende functies in het Amerikaanse bedrijfsleven te vergroten.

Hij zei dat zijn grootste hindernis bij dit werk is om organisaties te helpen begrijpen dat raciale vooroordelen een probleem zijn dat ze frontaal moeten aanpakken, te beginnen met een diverse vertegenwoordiging op uitvoerend niveau. Zowel BPM als UnBiasIT richten zich dit jaar op het onboarden van toonaangevende organisaties.

"Black Progress Matters gelooft echt dat in elke organisatie, als je naar de top op directieniveau kijkt en een persoon van kleur ziet, het iedereen van kleur in die organisatie zal inspireren", zei Haynesworth. "Het spreekt boekdelen over het karakter en de echte kansen die beschikbaar zijn in die organisatie - en dit is wat Black Progress Matters wil bieden."

Aanbevolen: