Kindle Vella laat auteurs en lezers zoemen

Inhoudsopgave:

Kindle Vella laat auteurs en lezers zoemen
Kindle Vella laat auteurs en lezers zoemen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Veel enthousiaste lezers van geserialiseerde fictie zijn erg enthousiast om auteurs te ondersteunen en directer met hen om te gaan.
  • Nieuwe auteurs kijken ernaar uit om hun werk te publiceren en feedback te krijgen van hun publiek.
  • Al gevestigde Kindle Direct Publishing-auteurs kunnen moeite hebben om hun werk over te zetten naar het nieuwe platform.
Image
Image

Amazon's Kindle Vella, een geserialiseerd fictieplatform waarmee auteurs hun verhalen één aflevering tegelijk kunnen publiceren, heeft zowel lezers als schrijvers enthousiast gemaakt over de mogelijkheden.

De allure van Kindle Vella ligt in de focus op de interactie tussen auteurs en lezers. De eerste kan hun publiek rechtstreeks aanspreken met behulp van de notities van de auteur aan het einde van elke aflevering/hoofdstuk, terwijl de laatste schrijvers kan aanmoedigen met favorieten en duimen op hun verhaal.

Lezers kunnen ook in-app-valuta, tokens genaamd, gebruiken om extra verhaalhoofdstukken te kopen zodra deze beschikbaar komen, waarbij 50% van de opbrengst rechtstreeks naar de auteur gaat.

"Dit platform zou de wereld betekenen voor fanfictie-auteurs", zei Darina Markova, SEO en contentmanager voor TechACake, in een e-mailinterview met Lifewire, "Ze publiceren hun fanfics episodisch (zodat Kindle Vella de perfecte plaats voor hen), en ik zou graag met hen in contact komen op het nieuwe platform."

Voor lezers

Nu meer directe interactie tussen auteurs en hun publiek wordt aangemoedigd, is het geen verrassing dat veel lezers enthousiast zijn over de Kindle Vella. Ze kunnen een duim omhoog geven om een auteur te laten weten dat ze hun werk leuk vinden, hun favoriete verhalen gemakkelijk delen op verschillende sociale-mediaplatforms en Faves gebruiken om een verhaal uitgelicht te krijgen.

Image
Image

"Een van de functies waar we het meest enthousiast over zijn, is dat het eerste hoofdstuk van elk verhaal dat op het platform wordt gepubliceerd, gratis te lezen is", zei Markova, "Dit heeft het potentieel om mensen te inspireren tot probeer verhalen buiten hun comfortzone en voel je vrij om een fout te maken. En mensen zouden hun tokens zeker investeren in hun favoriete verhalen."

Moeten wachten op elk nieuw hoofdstuk klinkt misschien als een beproeving, maar er is ook opwinding over dit aspect. Zoals Patrick Kelly, hoofd content voor Vuibo, in een e-mailinterview zei: "Het idee van het ontsluiten van nieuwe episodische verhalen doet denken aan traditionele televisie. Er was plezier en angst in het 'wachten'."

Markova stelt ook: "Het feit dat het een mobiel-eerst platform is naast het formaat is verbazingwekkend - ik zou een tijdje moeten wachten op de volgende aflevering en net als veel andere lezers over de hele wereld, ik hou van de anticipatie."

Voor schrijvers

Kindle Vella biedt zijn schrijvers een inkomstenaandeel van 50% van gekochte hoofdstukken en een manier om rechtstreeks met hun lezers te communiceren. Of dat inkomstenaandeel al dan niet kan concurreren met meer traditionele publicatiecontracten, hangt af van hoe goed (of slecht) Kindle Vella in de toekomst presteert. Individueel succes kan ook te maken hebben met hoe goed ze het sociale media-achtige systeem spelen.

Image
Image

"Dit klinkt uitzonderlijk, maar mijn vermoeden is dat het de naald niet veel beweegt in vergelijking met traditionele inkomstenmodellen voor uitgeverijen," zei Kelly, "De duimen omhoog en Faves kunnen lezers naar secundaire platforms leiden die hiervan kunnen profiteren de auteur en slimme auteurs zullen echter zeker proberen geld te verdienen met deze acties."

"Ik zie hier een verband tussen met andere sociale-mediasites als het gaat om influencer-cultuur, maar ik denk niet dat dit dit platform zal overnemen", zegt Julia Alty, de nieuw gepubliceerde auteur van Near Mortal, in een e-mailinterview: "Hoewel het is ontworpen om de 'favorieten' en ranglijsten aan te moedigen, denk ik niet dat mensen in staat zullen zijn om in een opwelling beroemd te worden zoals met videoplatforms."

Niet iedereen is enthousiast over Kindle Vella, aangezien Kindle de auteurs van Kindle Direct Publishing (KDP) lijkt te negeren. Noah Douglas, gepubliceerde auteur, legde in een e-mailinterview uit: "Reeds gepubliceerde auteurs zullen een enorm nadeel ondervinden van Kindle Vella omdat ze niet zullen kunnen deelnemen aan de inkomsten die het genereert met hun oudere werken."

"Kindle heeft herhaaldelijk het werk afgewezen dat ik in Kindle Vella heb gestopt, zelfs nadat ik het werk had aangepast om beter aan hun normen te voldoen. Ik zou in wezen opnieuw moeten beginnen met een heel ander verhaal als ik het nieuwe platform wilde gebruiken."

Aanbevolen: