Alles wat u moet weten over Facebook-groepen

Inhoudsopgave:

Alles wat u moet weten over Facebook-groepen
Alles wat u moet weten over Facebook-groepen
Anonim

Een Facebook-groep is een plek voor groepscommunicatie, waar mensen hun gemeenschappelijke interesses kunnen delen en hun mening kunnen uiten. Met groepen kunnen mensen samenkomen rond een gemeenschappelijk doel, probleem of activiteit om zich te organiseren, doelstellingen uit te drukken, problemen te bespreken, foto's te plaatsen en gerelateerde inhoud te delen. Iedereen kan een Facebook-groep maken en beheren, en u kunt zelfs lid worden van maximaal 6000 andere groepen.

Groepen, zoals hieronder besproken, zijn niet hetzelfde als privé-groepsberichten die worden gebruikt in Facebook Messenger.

Image
Image

Snelle feiten over Facebook-groepen

Hier zijn enkele korte weetjes over hoe Facebook-groepen werken:

  • Elke Facebook-gebruiker kan een groep maken.
  • Sommige groepen laten iedereen toe, maar andere kunnen privé zijn.
  • Als je lid wordt van een groep, privé of openbaar, kunnen je Facebook-vrienden zien dat je lid bent geworden.
  • Sommige groepen zijn geheim en kunnen niet worden gezocht, in welk geval een in aanmerking komend groepslid je moet uitnodigen.
  • Als je een groep verlaat, worden de andere leden niet op de hoogte gebracht.
  • Alleen de maker van de groep, en iedereen die ze beheerder maken, heeft de bevoegdheid om iemand uit te nodigen voor een groep.
  • Je kunt evenementen maken, foto's en video's uploaden en bestanden delen binnen een groep.
  • Groepen kunnen worden verwijderd door alle leden te verwijderen.
  • Groepsbeheerders kunnen mensen uitnodigen om Groepsexperts te worden; experts hebben een badge naast hun naam en kunnen helpen geloofwaardige informatie naar de groep te verspreiden.

Facebook-pagina's versus groepen

Groepen op Facebook hebben veranderingen ondergaan sinds ze voor het eerst werden geïmplementeerd. Er was een tijd dat de groepen van een gebruiker op hun eigen persoonlijke pagina verschenen. Dus als je deel uitmaakt van een groep met de naam 'Voetbalfans', zou iedereen die je profiel zou kunnen zien dit over jou weten.

Nu staan dit soort open forums echter bekend als Facebook-pagina's, gemaakt door bedrijven, beroemdheden en merken om met hun publiek in contact te komen en interessante inhoud te plaatsen. Alleen beheerders van pagina's kunnen berichten op het account plaatsen, terwijl degenen die de pagina leuk vinden, kunnen reageren op berichten en afbeeldingen.

Je gebruikt je persoonlijke profiel om in contact te komen met andere paginagebruikers en groepsleden. Wanneer je iets plaatst, post je met de naam en foto van je Facebook-profiel.

In tegenstelling tot Facebook-pagina's, die altijd openbaar zijn, hoeft een Facebook-groep dat niet te zijn. Veel Facebook-groepen zijn gesloten; je dient een verzoek in om lid te worden van de groep en hebt toegang wanneer een beheerder je goedkeurt. Alleen andere leden van een privégroep kunnen je berichten, vragen en opmerkingen zien. (Meer hierover hieronder)

Aan de andere kant, als je een pagina becommentarieert of leuk vindt, is al je informatie beschikbaar voor iedereen op Facebook die naar die pagina kijkt.

Dus, als iemand de NFL zou bezoeken op de CBS Facebook-pagina, zou hij iedereen kunnen zien die commentaar gaf op een foto of een artikel besprak. Dit kan privacyproblemen veroorzaken, vooral als je niet goed weet hoe je de privacy-instellingen van Facebook moet gebruiken om je persoonlijke profiel te beschermen.

Gesloten Facebook-groepen

Een groep kan meer privé zijn dan een pagina omdat de maker de optie heeft om deze te sluiten. Wanneer een groep is gesloten, kunnen alleen degenen die zijn uitgenodigd voor de groep de inhoud en informatie zien die erin wordt gedeeld.

Een voorbeeld van een Facebook-groep zijn teamleden die samen aan een project werken en efficiënter met elkaar willen communiceren. Door een groep aan te maken, krijgt het team een privéforum om ideeën over het project te delen en updates te plaatsen, net als bij een pagina.

Toch wordt alle informatie alleen gedeeld met degenen binnen de groep zodra deze is gesloten. Anderen kunnen nog steeds zien dat de groep bestaat, maar kunnen de leden of berichten of informatie binnen de gesloten groep niet zien, tenzij ze zijn uitgenodigd.

Geheime Facebook-groepen

Nog meer privé dan de gesloten groep is de geheime groep. Dit type groep is precies wat je ervan zou verwachten: geheim. Niemand op Facebook kan een andere geheime groep zien dan degenen in de groep.

Deze groep zal nergens op je profiel verschijnen en alleen degenen binnen de groep kunnen zien wie de leden zijn en wat er is gepost. Deze groepen kunnen worden gebruikt als je een evenement plant waarvan je niet wilt dat iemand het weet, of als je gewoon een beveiligd platform wilt om met vrienden te praten.

Een ander voorbeeld kan een familie zijn die foto's en nieuws op Facebook wil delen, maar zonder dat andere vrienden alles zien.

Bottom Line

De derde privacyinstelling voor een groep is openbaar, wat betekent dat iedereen kan zien wie er in de groep zit en wat er is gepost. Toch kunnen alleen leden van de groep erin posten.

Netwerken: groepen versus pagina's

Een andere manier waarop groepen verschillen van Pages, is dat ze op kleinere netwerken werken dan het hele Facebook-netwerk. Je kunt je groep beperken tot het netwerk van je universiteit, middelbare school of bedrijf, en er ook een groep van maken voor leden van elk netwerk.

Een pagina kan zoveel mogelijk likes verzamelen. Facebook stelt geen limiet voor het aantal groepsleden dat je kunt hebben, maar nadat een groep 5.000 mensen heeft bereikt, zijn er enkele beperkingen van kracht, zoals beheerders die niet in staat zijn om één bericht naar alle groepsleden te sturen.

Eenmaal in de groep kun je ervoor kiezen om te sorteren op meest recente berichten of meest recente activiteit. Als een Facebook-groep minder dan 250 mensen telt, kunnen groepsleden zien hoe vaak het bericht is bekeken. Nadat een groep meer dan 250 leden heeft, wordt deze functie uitgeschakeld.

Een ander verschil tussen lid worden van een groep en een pagina leuk vinden, is het aantal meldingen dat je ontvangt. Als je in een groep bent, kun je je meldingsvoorkeuren zo instellen dat je wordt gewaarschuwd telkens wanneer er een bericht in de groep is of wanneer een vriend iets plaatst, of je kunt meldingen uitschakelen.

Met een pagina krijg je echter een melding wanneer iemand je reactie leuk vindt of je tagt in een reactie, net zoals bij gewone reacties en vind-ik-leuks op Facebook.

Unieke kenmerken

Een unieke functie die alleen in Pages wordt aangeboden, is Page Insights. Hierdoor kunnen de paginabeheerders zien welke activiteit de pagina gedurende een bepaalde periode heeft ontvangen, zelfs in een grafische weergave.

Dit is slechts een van de vele manieren waarop u met Facebook-pagina's het publiek kunt volgen en hoe goed uw product of bericht wordt ontvangen. Deze analyses worden niet aangeboden, of zijn niet nodig, in Groepen omdat ze bedoeld zijn om te communiceren met een klein, select aantal mensen in plaats van met een groot publiek.

Groepen hebben ook unieke eigenschappen, waaronder de mogelijkheid van de beheerder om leden aan te wijzen als Groepsexperts. Experts hebben een badge naast hun naam, zodat groepsleden bijzondere aandacht kunnen besteden aan informatieve berichten. Beheerders en groepsexperts kunnen samenwerken aan Q&A-sessies, zorgen wegnemen, vragen beantwoorden en meer.

Aanbevolen: