Alles wat u moet weten over iPhone SMS & MMS

Inhoudsopgave:

Alles wat u moet weten over iPhone SMS & MMS
Alles wat u moet weten over iPhone SMS & MMS
Anonim

De termen sms en mms komen de hele tijd naar voren bij het bespreken van sms-berichten, maar je weet misschien niet wat ze betekenen. Dit artikel geeft een overzicht van de twee technologieën, wat ze betekenen en informatie over hoe ze worden gebruikt op de iPhone.

Hoewel dit artikel bedoeld is om specifiek uit te leggen hoe sms en mms op de iPhone worden gebruikt, gebruiken alle telefoons dezelfde sms- en mms-technologie. Dus wat je in dit artikel leert, is over het algemeen ook van toepassing op andere mobiele telefoons en smartphones.

Image
Image

Wat is sms?

SMS staat voor Short Message Service, de formele naam voor de technologie die wordt gebruikt voor sms-berichten. Het is een manier om korte berichten van de ene telefoon naar de andere te sturen. Deze berichten worden meestal verzonden via een mobiel datanetwerk. (Dat is echter niet altijd waar. iMessages kunnen bijvoorbeeld via wifi worden verzonden. Meer daarover hieronder.)

Standaard sms'en zijn beperkt tot 160 tekens per bericht, inclusief spaties. De sms-standaard werd in de jaren tachtig gedefinieerd als onderdeel van de GSM-standaarden (Global System for Mobile Communications), die jarenlang de basis vormden van mobiele telefoonnetwerken.

Elk iPhone-model kan sms-berichten verzenden. Vroege modellen van de iPhone gebruikten een ingebouwde app genaamd Text. Die app is vervangen door Berichten, die vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt.

De originele tekst-app kon alleen standaard tekst-sms'en verzenden. Dat betekende dat het geen afbeeldingen, video of audio kon verzenden. De eerste generatie iPhone werd bekritiseerd vanwege het ontbreken van multimediaberichten, omdat andere telefoons die functie al hadden. Latere iPhone-modellen met verschillende versies van het besturingssysteem kregen de mogelijkheid om multimediaberichten te verzenden.

Als je echt diep in de geschiedenis en technologie van sms wilt duiken, is het sms-artikel van Wikipedia een geweldige bron.

Bekijk 9 gratis sms-apps voor iPhone en iPod touch voor meer informatie over de iPhone-apps voor sms en mms die zijn gemaakt door andere bedrijven dan Apple.

De Apple Berichten-app en iMessage

Elke iPhone, iPod touch en iPad sinds iOS 5 is vooraf geladen met Berichten, de app die de originele Tekst-app heeft vervangen. (De Mac kreeg zijn versie van Berichten in macOS X Mountain Lion, versie 10.8, in 2012.)

Hoewel gebruikers met de Berichten-app tekst- en multimediaberichten kunnen verzenden, bevat deze ook een functie genaamd iMessage. Dit is vergelijkbaar met, maar niet hetzelfde als, SMS:

  • Sms-berichten worden verzonden via netwerken van telefoonbedrijven. iMessages worden tussen de servers van Apple verzonden, waarbij telefoonbedrijven worden omzeild.
  • Sms-berichten worden alleen verzonden via mobiele netwerken. iMessages kunnen worden verzonden via mobiele netwerken of Wi-Fi.
  • SMS-berichten zijn niet versleuteld, terwijl iMessages worden beschermd met end-to-end-encryptie. Dit betekent dat ze niet kunnen worden onderschept en gelezen door derden zoals telefoonmaatschappijen, werkgevers of wetshandhavingsinstanties. Lees voor meer informatie over digitale privacy en beveiliging Dingen die u op uw iPhone kunt doen om spionage door de overheid te stoppen.

IM-berichten kunnen alleen worden verzonden van en naar iOS-apparaten en Macs. In de Berichten-app zijn iMessages de blauwe woordballonnen. Sms'en die worden verzonden van en naar niet-Apple-apparaten, zoals Android-telefoons, gebruiken geen iMessage en worden weergegeven met groene woordballonnen.

IMessage is oorspronkelijk ontworpen om iOS-gebruikers in staat te stellen elkaar sms'jes te sturen zonder hun maandelijkse toewijzing van sms-berichten te gebruiken. Telefoonmaatschappijen bieden nu over het algemeen onbeperkt sms'en aan. Toch biedt iMessage andere functies die sms niet heeft, zoals codering, leesbevestigingen, het verwijderen van individuele teksten en volledige gesprekken, en apps en stickers.

Technisch gezien is er eigenlijk één manier om iMessage op Android te gebruiken, als je de juiste software hebt. Leer er alles over in iMessage voor Android: hoe u het kunt krijgen en gebruiken.

Wat is mms?

MMS, ook wel multimediaberichtenservice genoemd, stelt gebruikers van mobiele telefoons en smartphones in staat om elkaar berichten te sturen met afbeeldingen, video's en meer. De service is gebaseerd op sms, maar voegt die functies toe.

Standaard MMS-berichten kunnen video's tot 40 seconden lang, enkele afbeeldingen of diavoorstellingen en audioclips ondersteunen. Met MMS kan de iPhone audiobestanden, beltonen, contactgegevens, foto's, video's en andere gegevens naar elke andere telefoon met een sms-abonnement verzenden. Of de telefoon van de ontvanger die bestanden kan afspelen, hangt af van de software en functies van die telefoon.

Bestanden die via MMS worden verzonden, tellen mee voor de maandelijkse datalimieten van zowel de afzender als de ontvanger in hun telefoonabonnementen.

MMS voor de iPhone werd in juni 2009 aangekondigd als onderdeel van iOS 3. Het debuteerde in de Verenigde Staten op 25 september 2009. MMS was daarvoor al maanden beschikbaar op de iPhone in andere landen. AT&T, destijds de enige iPhone-provider in de VS, stelde de introductie van de functie uit vanwege zorgen over de belasting die het zou plaatsen op het datanetwerk van het bedrijf.

MMS gebruiken

Er zijn veel manieren om een MMS te verzenden op de iPhone:

  • In de Berichten-app kan de gebruiker op het camerapictogram naast het tekstinvoergebied tikken en een foto of video maken of een bestaande selecteren om te verzenden.
  • Gebruikers kunnen beginnen met het bestand dat ze willen verzenden en op het vak voor delen tikken. In apps die delen via Berichten ondersteunen, kan de gebruiker op de knop Berichten tikken. Dit stuurt het bestand naar de Berichten-app van de iPhone waar het via MMS kan worden verzonden.
  • Apple Music ondersteunt delen via MMS.

Aanbevolen: