IPhone vergrendelscherm privacy- en beveiligingstips

Inhoudsopgave:

IPhone vergrendelscherm privacy- en beveiligingstips
IPhone vergrendelscherm privacy- en beveiligingstips
Anonim

Het iPhone-vergrendelingsscherm is een virtueel reclamebord voor app-meldingen, waarschuwingen en berichten. Sommige van deze informatie kan persoonlijk zijn en u wilt misschien niet dat de persoon naast u deze ziet. Als de manier waarop het vergrendelscherm van de iPhone je niet bev alt, pas dan de gevoelige informatie aan of verberg deze.

Deze tips zijn van toepassing op iPhone-apparaten met iOS 14, iOS 13 of iOS 12.

Kies een sterke toegangscode voor het vergrendelscherm

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je telefoon te beveiligen terwijl je er niet bent, is het implementeren van een toegangscode - en niet alleen de viercijferige soort.

Een sterk wachtwoord beschermt echter niet tegen iemand die over je schouder meekijkt of het vergrendelscherm van je iPhone bekijkt terwijl het op je bureau staat. Om je vergrendelscherm veilig te houden, beheer je de vergrendelschermmeldingen.

Vergrendelschermmeldingen uitschakelen

Verberg meldingen op het vergrendelscherm zodat alleen waarschuwingen van bepaalde apps (of geen apps) verschijnen terwijl je telefoon is vergrendeld. Jij bepa alt welke apps meldingen op het vergrendelscherm weergeven.

  1. Open de iPhone Instellingen app en tik op Meldingen.
  2. Tik op een app in de lijst waarvan je de zichtbaarheid van het vergrendelscherm wilt wijzigen.

  3. Tik in het gedeelte Alerts op om de cirkel onder Lock Screen te wissen om te voorkomen dat meldingen op het vergrendelscherm verschijnen. Je kunt Meldingen toestaan selecteren om alle meldingen voor die app uit te schakelen, maar dat verwijdert ook banners en pop-ups van het berichtencentrum, wat je misschien nog steeds wilt.

    Image
    Image

    Als je een oudere iOS-versie gebruikt, tik je op de knop naast Toon op vergrendelscherm om het uit te schakelen.

  4. Herhaal het proces met elke app in de lijst om de weergave op het vergrendelscherm in of uit te schakelen.

Siri-toegang uitschakelen vanaf het vergrendelscherm

Siri is handig als het gemakkelijk toegankelijk is, en het is meestal ideaal om het op het vergrendelscherm te hebben. Als Siri daar beschikbaar is, is beveiligingstoegang vereist, dus u kunt Siri het beste uitschakelen zodat het niet kan worden geïnstrueerd om iets privés weer te geven terwijl uw telefoon is vergrendeld.

Om Siri vanaf het vergrendelingsscherm uit te schakelen, gaat u naar Instellingen en tikt u op Siri & Zoeken. Scroll naar beneden en zet de Siri toestaan wanneer vergrendeld tuimelschakelaar uit.

Image
Image

Previews van meldingscentrum op vergrendelscherm uitschakelen

Standaard kan iedereen die je telefoon opneemt je meldingen zien. Je kunt meldingen op het vergrendelscherm uitschakelen terwijl je ze nog steeds ontvangt wanneer je je telefoon ontgrendelt.

  1. Gebruik de Settings app om de Notifications sectie te openen.
  2. Select Show Previews.
  3. Tik op When Unlocked om ervoor te zorgen dat previews van meldingen pas verschijnen nadat je je telefoon hebt ontgrendeld. Selecteer Nooit. om de voorvertoningen van het Berichtencentrum uit te schakelen, zelfs als uw telefoon is ontgrendeld.

    Image
    Image

Schakel berichtvoorbeelden in apps uit

Bij sommige apps kun je meldingen ingeschakeld houden, maar voorbeelden uitschakelen. Ontvang bijvoorbeeld een melding wanneer u een sms of e-mail ontvangt, maar schakel het berichtgedeelte uit. Iedereen die naar je telefoon kijkt, ziet alleen dat je een bericht hebt ontvangen, maar ze zullen niet weten wat er staat.

Dit is niet een functie van elke iPhone-app, maar sommige apps bevatten het als een optie. Wat dit anders maakt dan de instellingen voor meldingsvoorbeelden, is dat de app de waarschuwingen regelt, niet de telefooninstellingen.

Zoals hieronder wordt weergegeven, bevat de Signal-app bijvoorbeeld een optie om alleen de naam weer te geven van de persoon die u sms't, of u kunt geen naam of bericht weergeven, maar een waarschuwing opnemen dat iemand u een bericht heeft gestuurd.

Image
Image

Verander de achtergrond van het vergrendelscherm

Als je niet wilt dat iemand je te weten komt door naar het vergrendelscherm van je iPhone te kijken, verwijder dan alle persoonlijke informatie van het vergrendelscherm, zoals een achtergrond waarop je gezicht te zien is of een familiefoto. Het wijzigen van uw iPhone-achtergrond is eenvoudig. Kies gewoon iets dat niet zo identificeerbaar is.

Aanbevolen: