De 4 beste Slack-beveiligingstips om uw teamchats veilig te houden

Inhoudsopgave:

De 4 beste Slack-beveiligingstips om uw teamchats veilig te houden
De 4 beste Slack-beveiligingstips om uw teamchats veilig te houden
Anonim

Als je Slack gebruikt om contact te houden met collega's, vrienden en gemeenschappen, weet je hoe handig en gemakkelijk het is om te gebruiken. Maar net als bij elke andere online service, moet u ijverig zijn om uw informatie veilig te houden. Hoewel de cloudgebaseerde servers van Slack op zichzelf behoorlijk veilig zijn, kunt u toch enkele stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat niemand toegang krijgt tot uw account.

Hier zijn enkele Slack-beveiligingstips waarmee u uw communicatie privé kunt houden.

Begrijp Slack Encryptie

Image
Image

Slack gebruikt cloudservers om zijn gebruikersinformatie en accountgegevens op te slaan, en het gebruikt verschillende coderingsmethoden om het veilig te houden. Na een spraakmakende hack in 2015 heeft het bedrijf zijn inspanningen verdubbeld, waaronder het toevoegen van functies om gebruikers te helpen hun gegevens veilig te houden.

Een van de methoden die Slack gebruikt, zijn:

  • Versleutelen van gegevens in rust (bijv. opgeslagen databases) en in transit (d.w.z. berichten die u via de service verzendt)
  • Identiteitsbeheertools om gebruikerscontrole mogelijk te maken en te garanderen over wie toegang heeft tot een werkruimte
  • Ondersteuning voor eenmalige aanmelding om de blootstelling van wachtwoorden te minimaliseren
  • Domein claimen om controle te geven over wie werkruimten kan vinden en gebruiken, samen met het beperken van gebruikers tot specifieke e-mailadresdomeinen

Maak een sterk wachtwoord

Image
Image

De eerste stap om een account te vergrendelen, is het beveiligen met een sterk wachtwoord. De reguliere regels zijn van toepassing: maak een wachtwoord dat zo lang mogelijk is en vermijd gemakkelijk te raden dingen zoals verjaardagen, opeenvolgende of herhalende nummers of het woord 'wachtwoord'.

U kunt ook overwegen een wachtwoordbeheersysteem te gebruiken. Deze services creëren unieke en complexe inloggegevens en slaan deze veilig op, zodat u ze niet hoeft te onthouden.

Twee-factorenauthenticatie inschakelen

Image
Image

Zelfs met het beste, langste wachtwoord dat je kunt bedenken, kun je extra stappen ondernemen om je Slack-account veilig te houden. Twee-factor-authenticatie is een van de beste manieren om het te beveiligen. Het voegt een extra stap toe nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd, waarvoor u aanmeldingen vanaf een ander apparaat (meestal uw smartphone) moet autoriseren. Als deze functie is ingeschakeld, hebben mensen geen toegang tot je account, zelfs niet als ze je wachtwoord raden of stelen.

Als je een Workspace Owner of beheerder van je Slack-kanaal bent, kun je andere gebruikers vragen om 2FA in te schakelen vanaf de Administration-pagina van je kanaal. Gewone gebruikers kunnen het instellen via hun accountpagina door Accountinstellingen te selecteren in hun profiel in Slack.

Klik niet op vreemde links

Image
Image

Slack is niet alleen een re altime chatroom. U kunt het ook gebruiken voor directe berichten en het delen van bestanden. En samen met die extra mogelijkheden komen er meer oproepen tot voorzichtigheid. Hoewel Slack een meer gesloten systeem kan zijn dan bijvoorbeeld uw e-mail, kunnen mensen nog steeds manieren vinden om het te gebruiken voor phishing en andere illegale activiteiten. Deze risico's kunnen niet alleen uw Slack-account in gevaar brengen, maar ook uw financiële gegevens en computer.

Dezelfde regels zijn van toepassing als wanneer u een verdachte e-mail ontvangt: klik niet op een link en download geen bestand tenzij u precies weet wat het is en wie het verzendt.

Aanbevolen: