5 MacBook-beveiligingstips - Internet- / netwerkbeveiliging

Inhoudsopgave:

5 MacBook-beveiligingstips - Internet- / netwerkbeveiliging
5 MacBook-beveiligingstips - Internet- / netwerkbeveiliging
Anonim

Het is krachtig, het is glanzend en iedereen wil er een, inclusief dieven en hackers. Je MacBook houdt je wereld vast: werkbestanden, muziek, foto's, video's en andere dingen waar je om geeft, maar is je MacBook veilig en beschermd tegen schade? Bekijk vijf MacBook-beveiligingstips die je kunt gebruiken om van je MacBook een ondoordringbaar en ongrijpbaar mobiel gegevensfort te maken.

Gebruik de Zoek mijn-service of een app

Je hebt vast wel eens gehoord over de iPhone en de app Zoek mijn iPhone, waarmee gebruikers hun verloren of gestolen iPhone kunnen opsporen via de iCloud-website door gebruik te maken van de locatieherkenningsfuncties van de iPhone.

Dat is geweldig voor iPhones, maar hoe zit het met je MacBook? Is daar een app voor? Ja dat is er. Apple verkortte de naam tot Zoek mijn en breidde de dienst uit naar andere apparaten, waaronder iPods, AirPods, Apple Watch en Macs.

Hier leest u hoe u de Zoek mijn-service activeert op een Mac met macOS Big Sur (11.0) of macOS Catalina (10.15).

  1. Open Systeemvoorkeuren op de Mac en selecteer Apple ID.

    Image
    Image
  2. Kies iCloud in het linkerdeelvenster en plaats een vinkje voor Find My Mac in het hoofdscherm. Klik op de knop Options naast Zoek mijn Mac.

    Image
    Image
  3. Schakel de functie Find My Mac in. Schakel eventueel ook de functie Vind mijn netwerk in. Selecteer Klaar om je instellingen op te slaan.

    Image
    Image

Nadat je de functie Zoek mijn Mac hebt geactiveerd en je Mac kwijt of gestolen is, kun je hem op iCloud traceren met je Apple ID en wachtwoord, net zoals je kunt met Zoek mijn iPhone.

Als je Mac een oudere versie van het besturingssysteem heeft die Zoek mijn niet ondersteunt, moet je voor bescherming een app van derden gebruiken.

Voor een jaarlijkse abonnementsprijs biedt Absolute Home & Office-software zowel gegevensbeveiliging als diefstalhersteldiensten voor uw MacBook. De software integreert op BIOS-firmwareniveau, dus een dief die denkt dat het wissen van de harde schijf van uw gestolen computer hem onvindbaar maakt, komt voor een verrassing te staan wanneer hij verbinding maakt met het internet en de software zijn locatie begint uit te zenden.

Schakel de beveiligingsfuncties van uw MacBook in

De macOS- en OS X-besturingssystemen hebben beveiligingsfuncties die beschikbaar zijn voor de gebruiker. Hoewel de functies zijn geïnstalleerd, zijn ze meestal niet standaard ingeschakeld. Gebruikers moeten de beveiligingsfuncties zelf inschakelen. Dit zijn de basisinstellingen die u moet configureren om uw MacBook veiliger te maken.

Schakel automatisch inloggen uit en stel een systeemwachtwoord in

Hoewel het handig is om niet elke keer je wachtwoord in te voeren als je je computer opstart of de screensaver in werking treedt, kun je net zo goed de voordeur van je huis wagenwijd open laten staan, want je MacBook is een all-you- can-eat databuffet voor de persoon die het net heeft gestolen.

Met één klik op een selectievakje en het maken van een wachtwoord, kunt u deze functie inschakelen en een nieuwe wegversperring op het pad van de hacker of dief plaatsen. Als u geen systeemwachtwoord heeft ingesteld, gaat u naar System Preferences > Security & Privacy > General tabblad en stel er een in.

FileVault-codering inschakelen

Je MacBook is net gestolen, maar je hebt een wachtwoord op je account gezet, dus je gegevens zijn veilig, toch? Verkeerd!

De meeste hackers en gegevensdieven zullen de harde schijf uit uw MacBook trekken en deze met een IDE/SATA-naar-USB-kabel op een andere computer aansluiten. Hun computer leest het station van je MacBook, net als elk ander dvd- of USB-station dat erop is aangesloten. Ze hebben geen account of wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot uw gegevens, omdat ze de ingebouwde bestandsbeveiliging van het besturingssysteem omzeilen. Ze hebben nu directe toegang tot uw bestanden, ongeacht wie is ingelogd.

De eenvoudigste manier om dit te voorkomen, is door bestandscodering in te schakelen met behulp van de ingebouwde OSX FileVault-tool. FileVault versleutelt en ontsleutelt bestanden die aan uw profiel zijn gekoppeld, direct met een wachtwoord. Het klinkt ingewikkeld, maar alles gebeurt op de achtergrond, dus je weet niet dat er iets aan de hand is. Ondertussen zijn uw gegevens beschermd. Dus, tenzij hackers het wachtwoord hebben, zijn de gegevens onleesbaar en nutteloos voor dieven, zelfs als ze de schijf eruit halen en aan een andere computer koppelen.

Activeer FileVault op System Preferences > Security & Privacy > FileVault tab. Noteer de herstelsleutel die automatisch wordt gegenereerd. Je hebt het nodig om toegang te krijgen tot je gegevens.

Voor sterkere, volledige schijfversleuteling met geavanceerde functies, bekijk TrueCrypt, een gratis, open-source tool voor bestands- en schijfversleuteling.

Zet de ingebouwde firewall van je Mac aan

De ingebouwde firewall van de Mac verijdelt de pogingen van de meeste hackers om via internet in te breken op uw MacBook. Het is eenvoudig in te stellen. Eenmaal ingeschakeld, blokkeert de firewall kwaadaardige inkomende netwerkverbindingen en reguleert het uitgaand verkeer. Toepassingen moeten toestemming aan u vragen (via een pop-upvenster) voordat ze een uitgaande verbinding proberen. U kunt naar eigen inzicht toegang verlenen of weigeren op tijdelijke of permanente basis.

Het tabblad Firewall bevindt zich in Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Firewall tabblad. Lifewire biedt gedetailleerde, stapsgewijze richtlijnen voor het inschakelen van de beveiligingsfuncties van OS X.

Patches installeren

Het exploit/patch kat-en-muisspel is springlevend. Hackers vinden een zwak punt in een applicatie en ontwikkelen een exploit. De ontwikkelaar van de applicatie lost de kwetsbaarheid op en brengt een patch uit om deze te verhelpen. Gebruikers installeren de patch en de cirkel gaat verder.

macOS en OS X controleren regelmatig automatisch op software-updates van het merk Apple en vragen je vaak om deze te downloaden en te installeren. Veel softwarepakketten van derden, zoals Microsoft Office, hebben hun eigen software-update-app die periodiek controleert of er patches beschikbaar zijn. Andere toepassingen hebben een handmatige functie "Zoeken naar updates" die zich vaak in het Help-menu bevindt.

Het is een goed idee om wekelijks een updatecontrole uit te voeren of te plannen voor uw meest gebruikte applicaties, zodat u niet kwetsbaar bent voor op software gebaseerde exploits.

Lock It Down

Als iemand vastbesloten is om je computer te stelen, dan kunnen ze dat, ongeacht hoeveel verdedigingslagen je aanbrengt. Je doel moet zijn om het een dief zo moeilijk mogelijk te maken om je MacBook te stelen. Je wilt ze zo ontmoedigen dat ze naar gemakkelijkere doelen gaan.

Het Kensington Lock, dat al tientallen jaren bestaat, is een beveiligingsapparaat om een laptop met een stalen kabellus fysiek aan te sluiten op een groot meubelstuk of een ander object dat niet gemakkelijk kan worden verplaatst. De meeste laptops hebben een ingebouwde K-Slot die een Kensington-type slot accepteert, maar MacBooks niet. Je hebt een adapter nodig, waarvan er verschillende beschikbaar zijn op Amazon, maar niet alle adapters zijn compatibel met alle Mac-modellen, dus lees de kleine lettertjes voordat je er een bestelt.

Kunnen deze sloten geplukt worden? Ja. Kan de kabel met het juiste gereedschap worden doorgesneden? Ja. Het belangrijkste is dat het slot de toevallige diefstal van een kans afschrikt. Een potentiële dief die een lockpick-kit en Jaws of Life-draadknippers in de bibliotheek uitbreekt om je MacBook te stelen, zal waarschijnlijk meer argwaan wekken dan wanneer ze weglopen met de laptop naast de jouwe die niet aan een tijdschrift was vastgemaakt rek.

Het basis Kensington-slot is er in vele varianten en is verkrijgbaar bij de meeste winkels voor kantoorbenodigdheden.

Bescherm uw Mac met een harde shell-configuratie

Als je serieus bent over beveiliging en je diep in je instellingen wilt graven om ervoor te zorgen dat de beveiliging van je Mac zo kogelvrij mogelijk is, ga dan naar de Apple Support-website en download de Mac OS X-beveiligingsconfiguratiehandleidingen. Deze documenten beschrijven de beschikbare instellingen om elk aspect van het besturingssysteem te vergrendelen om het zo veilig mogelijk te maken.

Wees voorzichtig dat u veiligheid en bruikbaarheid in evenwicht brengt. Je wilt je MacBook niet zo strak opsluiten dat je er niet in kunt.

Aanbevolen: