Wat een UHS-II SD-kaartsleuf betekent voor de nieuwe MacBook Pro

Inhoudsopgave:

Wat een UHS-II SD-kaartsleuf betekent voor de nieuwe MacBook Pro
Wat een UHS-II SD-kaartsleuf betekent voor de nieuwe MacBook Pro
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De volgende MacBook Pro zal een snelle UHS-II SD-kaartlezer bevatten.
  • Deze kaarten zijn tot drie keer sneller dan UHS-I-kaarten.
  • Er zijn nog niet veel camera's compatibel met UHS-II.
Image
Image

De volgende generatie MacBook Pro zal een SD-kaartsleuf hebben. Maar niet zomaar een SD-kaartsleuf. Dit zijn ultrasnelle UHS-II-kaartlezers, die ongeveer drie keer sneller zijn dan gewone SD-lezers.

Volgens Apple-geruchtenmaker Luke Miani zal Apple's vervanging voor de MacBook Pro een snelle SD-kaartlezer bevatten. We hebben al veel geruchten gezien dat de SD-kaartlezer een comeback maakte, inclusief gelekte schema's van Apple. Het is logisch dat Apple de snelste lezer in zijn professionele machines zou plaatsen, maar wat zijn de voordelen voor gebruikers?

"Hoewel het ook mogelijk is om een SD-kaartlezer mee te nemen die wordt aangesloten op USB- of Lightning-poorten, zijn ingebouwde lezers een ding minder om mee te nemen, ze werken betrouwbaarder en ze zijn veel, veel sneller dan dongles, "vertelde Devon Fata, CEO van designbedrijf Pixoul, via e-mail aan Lifewire.

Snelheid

SD-kaarten worden beoordeeld op hun gegevensoverdrachtsnelheden, zowel voor het lezen als voor het schrijven van gegevens. UHS-II kan gegevens overdragen met een snelheid tot 312 MB/sec, drie keer sneller dan de maximale 104 MB/sec van UHS I.

Dit is op twee plaatsen van belang. Eén, bij het opslaan van de beelden van de camera, en twee, bij het overbrengen naar een computer voor opslag, bekijken of bewerken.

Bij het opnemen van de afbeeldingen op de kaart kan deze toegevoegde snelheid cruciaal zijn. Deze kaarten moeten 4K-video (of groter) kunnen opnemen met maximaal 60 fps, zonder glitches of vertragingen.

"UHS-II is in staat tot een veel hogere overdrachtssnelheid naar de computer bij gebruik van een compatibele UHS-II-kaart die professionele makers van inhoud waarschijnlijk zouden gebruiken voor hun projecten", vertelde fotograaf Rassi Borneo aan Lifewire via e-mail

De meeste mensen, inclusief professionele fotografen, kunnen tevreden zijn met UHS-I-snelheden. Het maakt niet zoveel uit als het overzetten van je foto's wat langer duurt, want je zet waarschijnlijk toch al koffie. Maar als je veel gigabytes aan video schiet, of als je na een fotoshoot duizenden onbewerkte afbeeldingen hebt, dan is snelheid belangrijker.

UHS-II is de toekomst van snelle opslag, en als u deze inbouwt, is uw Mac geschikt, mocht u die nodig hebben.

"Foto's en video met hoge resolutie zijn enkele van de grootste bestanden die er zijn. In veel gevallen kan het sneller zijn om SD-kaarten of andere fysieke opslagmedia fysiek met deze bestanden te mailen in plaats van ze via internet te verzenden," zei Fata.

En kaarten zijn niet alleen voor foto's en video. Veel audioapparaten nemen op SD-kaarten op, hoewel audio niet in de buurt van de bandbreedte van video hoeft te komen. En je kunt ook gewoon een SD-kaart gebruiken voor gewone oude opslag. U kunt bijvoorbeeld een USB-kaart met grote capaciteit in uw MacBook steken en deze gebruiken voor Time Machine-back-ups. De toegevoegde snelheid van UHS-II maakt dit een stuk praktischer, maar ook duurder.

Dongels

Op dit moment kun je deze snelheden bereiken met externe USB-C-kaartlezers, maar een ingebouwd slot is handiger en betrouwbaarder, niet in de laatste plaats omdat je de dongle niet thuis kunt laten.

"In sommige gevallen biedt een dongle niet de volledige overdrachtssnelheid die UHS-II SD-kaarten kunnen bieden vanwege de kwaliteit van de lezer of de kwaliteit van de USB-kabel die wordt gebruikt om de verbinding tot stand te brengen, " zegt Borneo.

Ja, bij deze snelheden kan de kwaliteit van je USB-kabel een verschil maken.

Nadelen

Deze snelheid heeft echter een prijs. Sandisk's Extreme Pro UHS-I-kaart, de standaard voor veel fotografen, kost ongeveer $ 33 voor een eenheid van 128 GB. De snellere UHS-II-versie kost overal tussen de $ 190 en $ 270, afhankelijk van welke onbetrouwbare Amazon Marketplace-leverancier je kiest.

Voor deze prijzen bevinden SD-kaarten zich in het externe SSD-gebied en zijn ze zelfs duurder. Maar je kunt altijd oude, goedkope, langzamere SD-kaarten in dezelfde sleuf gebruiken en die gebruiken voor algemene opslag of back-up.

Je moet ook rekening houden met compatibiliteit. Het heeft geen zin om een snelle kaart te kopen als je camera deze niet kan gebruiken. Het is gewoon weggegooid geld. En de prijzen van SD-kaarten dalen in de loop van de tijd, dus het kopen van een snellere kaart om jezelf "toekomstbestendig" te maken, is ook geldverspilling. Dezelfde kaart zal waarschijnlijk veel goedkoper zijn als u er daadwerkelijk gebruik van kunt maken. Als vuistregel geldt dat alleen camera's die zijn gericht op high-end video-opname, compatibel zijn met UHS-II.

UHS-II is de toekomst van snelle opslag, en als u deze inbouwt, is uw Mac in staat, mocht u die nodig hebben. Maar veel spannender is de SD-kaartlezer zelf. Gewoon een ingebouwde hebben, ongeacht de snelheidsclassificaties, is een zegen. We kunnen niet wachten.

Aanbevolen: