Motorola One 5G Ace Review: geweldige 5G-snelheden en fantastische batterijduur

Inhoudsopgave:

Motorola One 5G Ace Review: geweldige 5G-snelheden en fantastische batterijduur
Motorola One 5G Ace Review: geweldige 5G-snelheden en fantastische batterijduur
Anonim

Bottom Line

De Motorola One 5G Ace is een geweldige deal als je op zoek bent naar een 5G-telefoon en je je niet kunt veroorloven om voor iets flitsender uit te spatten, maar de rest van de uitrusting van deze telefoon komt niet overeen met het prijskaartje net zo goed.

Motorola One 5G Ace

Image
Image

We hebben de Motorola One 5G Ace gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

De Motorola One 5G Ace is een meer betaalbare versie van de Motorola One 5G die eind 2020 werd gelanceerd. De killer-functie is 5G-connectiviteit, en het brengt ook een enorme batterij van 5000 mAh naar de tafel. Sommige specificaties komen overeen met die van zijn voorganger, terwijl de bouwkwaliteit, processor en een paar andere gebieden klappen kregen om aan een meer betaalbare prijs te voldoen.

Dit is de goedkoopste 5G-telefoon die Motorola ooit heeft aangeboden, en het is de weg van de minste weerstand als je enige doel is om die 5G-ring te pakken te krijgen zonder een veel duurder toestel te kopen.

Voordat ik me echt in de Motorola One 5G Ace kan verdiepen, is het belangrijk om mogelijke verwarring met betrekking tot branding- en naamgevingsschema's op te helderen. Als je benieuwd bent hoe de Motorola One 5G Ace de meest betaalbare 5G-telefoon van Motorola kan zijn als je hebt gezien dat de Moto G 5G hetzelfde of zelfs lager geprijsd is, is er een eenvoudige uitleg.

De Moto G 5G en de Motorola 5G Ace zijn exact dezelfde telefoon met een ander merk. Motorola deed vorig jaar hetzelfde met de Moto G 5G Plus en Motorola One 5G, de duurdere en iets betere voorganger van de Moto G 5G en Motorola One 5G Ace.

Geïnteresseerd om te zien hoe Motorola's streven naar meer betaalbare hardware zich afspeelde, legde ik mijn eigen telefoon op de plank en nam de Motorola One 5G Ace mee voor een uitgebreide testrit. Ik heb de telefoon ongeveer een week gebruikt om een idee te krijgen van de bouwkwaliteit, gesprekskwaliteit, datasnelheden te testen en hem te gebruiken voor elke telefoongerelateerde taak die opkwam.

Ontwerp: gesneden uit dezelfde stof als Motorola's Moto G-lijn

De Motorola One 5G Ace is een grote telefoon, met een 6,7-inch scherm en een behoorlijke scherm-tot-lichaam verhouding. Zoals je misschien kunt raden uit het feit dat het ook onder de naam Moto G 5G wordt verkocht, deelt het veel design-DNA met de 2021-vernieuwing van de Moto G-lijn.

Het frame en de achterkant zijn van plastic en hebben niet eens het premium glasachtige gevoel van de Moto G Stylus (2021). Het ziet eruit en voelt heel erg aan als de goedkopere Moto G Power (2021) in de hand, tot en met de zilveren kleur van mijn testapparaat. De achterkant ziet er iets beter uit dan de Moto G Power, met een aantrekkelijk ingelegd patroon, maar de G Stylus ziet er eigenlijk beter uit en voelt beter in de hand.

Vreemd genoeg deelt de Motorola One 5G Ace een knoplay-out met de goedkope Moto G Play (2021) in plaats van de duurdere Moto G Power (2021) en Moto G Stylus (2021). De G Power en G Stylus hebben beide de vingerafdruksensor verschoven naar een dikkere aan / uit-knop, maar de Motorola One 5G Ace heeft nog steeds een dunne aan / uit-knop en volumeknop aan de rechterkant van het frame, met de vingerafdruksensor aan de achterkant en versierd met het Motorola-logo.

Image
Image

Aan de linkerkant van de telefoon bevindt zich de simkaartlade, die ook dienst doet als microSD-kaartsleuf. De bovenkant is kaal, terwijl de onderkant van het frame de 3,5 mm audio-aansluiting, USB-C-poort en de luidsprekergrill herbergt.

Aan de achterkant van de telefoon vind je de eerder genoemde vingerafdruksensor en een vierkante camera-array die een beetje opv alt van het oppervlak. Het bevindt zich aan de linkerkant bij de bovenkant in plaats van gecentreerd te zijn, dus de telefoon is een beetje wiebelig als je hem op zijn rug legt.

De algehele bouwkwaliteit van de Motorola One 5G Ace voelt stevig genoeg aan, zonder merkbare buiging of lelijke gaten in de constructie. Het zal voor sommigen een beetje groot en zwaar zijn, maar ik vond het comfortabel genoeg.

Weergavekwaliteit: groot, helder scherm met HDR10-ondersteuning

De Motorola One 5G Ace heeft een 6,7-inch 1080 x 2400 IPS LCD-scherm met ondersteuning voor HDR10. Hij is groot en helder en ziet er in de meeste lichtomstandigheden geweldig uit. De kleurweergave is uitstekend, vooral bij HDR10-inhoud, en het beeld is mooi scherp gezien de grootte van het scherm en de resolutie. Het is zelfs goed zichtbaar in direct zonlicht.

Hoewel dit niet het beste scherm is dat er is, zelfs niet op een handset voor deze prijs, is het volkomen acceptabel als het in zijn geheel wordt genomen met de rest van de functies van de telefoon. Als je gewend bent aan een hogere resolutie, of gewoon een hogere pixeldichtheid, kan dat een teleurstelling zijn.

Het heeft ook niet het uitstekende contrast van een OLED, omdat het dat niet is. Het is een kleine downgrade van het 1080 x 2520-resolutiescherm van de Motorola One 5G, maar het verschil is niet zo groot als je rekening houdt met de prijs.

Image
Image

Prestaties: veel geheugen en opslag

De Motorola One 5G Ace kreeg een beetje een downgrade op het gebied van chipset, geleverd met een Snapdragon 750G in plaats van de Snapdragon 765 van zijn voorganger, maar hij presteert en benchmarks op een hoger niveau dan je zou verwachten.

Verrassend genoeg versloeg de Motorola One 5G Ace de met Snapdragon 765G uitgeruste Pixel 4a 5G in sommige benchmarks.

De eerste benchmark die ik uitvoerde was Work 2.0 van PCMark, een reeks tests die laten zien hoe goed een telefoon kan worden verwacht om elementaire productiviteitstaken uit te voeren. Het behaalde een behoorlijke score van 8, 210 in die test, die de Moto G Power (2021) uit het water blaast en ook langs de Moto G Stylus (2021) vliegt. Ter referentie: de Pixel 4a 5G scoorde 8, 378 in deze test, of net iets hoger dan de 5G Ace.

Kijkend naar specifieke taken, leverde de 5G Ace een zinderende 16, 839 op in de fotobewerkingstest, 6, 400 in gegevensmanipulatie en 6, 802 in surfen op het web. Deze resultaten kwamen goed overeen met mijn eigen ervaring, aangezien ik absoluut geen moeite had om elementaire productiviteitstaken te doorbreken, zoals het laden van webpagina's, het schrijven van e-mails en het bijhouden van vrienden en collega's in apps zoals Discord en Slack.

Verrassend genoeg versloeg de Motorola One 5G Ace de met Snapdragon 765G uitgeruste Pixel 4a 5G in sommige van de benchmarks die ik uitvoerde.

Ik heb ook een handvol gaming-benchmarks van GFXBench uitgevoerd, te beginnen met de Car Chase-benchmark die een snel 3D-racespel simuleert. De Motorola One 5G Ace behaalde in die test slechts een schamele 17 FPS, wat niet geweldig is. De Pixel 4a 5G haalde echter slechts 13 FPS in diezelfde test.

Vervolgens heb ik de minder intense T-Rex-benchmark uitgevoerd en de 5G Ace deed het daar beter met een uitstekend resultaat van 60 FPS. Dat is beter dan de 44 FPS die wordt beheerd door de Pixel 4a 5G, en het geeft aan dat de 5G Ace meer dan klaar is om basisgames en zelfs enkele meer geavanceerde games op lagere instellingen uit te voeren.

Voor een echte test heb ik de open-wereld avonturengame Genshin Impact geïnstalleerd. Het is een platformonafhankelijke game die je zowel op pc als mobiel kunt spelen, en het werkt niet op veel lagere telefoons. Ik heb echter een geweldige tijd gehad met het uitschakelen van dagbladen op de 5G Ace, zonder vertraging, overmatige laadtijden of gevallen frames. Ik was zelfs in staat om bazen probleemloos aan te pakken, afgezien van het feit dat ik geen grote fan ben van touchscreen-bediening.

Connectiviteit: uitstekende mobiele en wifi-snelheden, maar geen mmwave

De Motorola One 5G Ace ondersteunt GSM, HSPA, LTE en 5G voor mobiele connectiviteit, dual-band 802.11ac wifi, Bluetooth 5.1 en bevat NFC-functionaliteit. De killer-functie hier is 5G, omdat dit de goedkoopste 5G-telefoon van Motorola is. De opname van NFC is echter ook fantastisch. Motorola heeft het dit jaar weer weggelaten uit de rest van de Moto G-lijn, dus het is erg leuk om hier te zien.

Als waarschuwing: de Motorola One 5G Ace ondersteunt alleen sub-6GHz 5G en niet mmWave. Dat beperkt de bovengrens van de 5G-snelheid, wat voor u al dan niet van belang kan zijn, afhankelijk van of uw lokale dekking zelfs mmWave omvat. Terwijl mmWave de hoogste 5G-snelheden biedt, biedt sub-6GHz een beter compromis tussen snelheid en dekking.

Ik zag behoorlijk goede resultaten van de sub-6GHz 5G, hoewel je kilometerstand zal variëren afhankelijk van het netwerk en de dekking. Ik gebruikte de 5G Ace met een Google Fi-simkaart op het netwerk van T-Mobile, en de hoogste snelheden die ik ooit van LTE heb gezien, zijn meestal rond de 20 tot 30 Mbps, met sub-10 Mbps gebruikelijk op veel plaatsen waar ik kom.

Met de Motorola 5G Ace zag ik snelheden tot 80 Mbps. Aan mijn bureau, waar T-Mobile worstelt om 10 Mbps op LTE te halen, behaalde de 5G Ace een veel bevredigendere snelheid van 41 Mbps.

Voor wifi-connectiviteit heb ik de Motorola 5G Ace getest op mijn gigabit Mediacom-kabelinternetverbinding in combinatie met mijn Eero mesh wifi-systeem. De resultaten waren fantastisch. Gemeten binnen ongeveer 3 voet van mijn router, rapporteerde de Ookla Speed Test-app een downloadsnelheid van 446 Mbps en een upload van 68.2 Mbps. Dat is aanzienlijk beter dan de Moto G Power (2021), die slechts 314 Mbps haalde, en het is een van de beste draadloze snelheden die ik ooit op mijn netwerk heb gezien.

Vervolgens ging ik naar een hal op ongeveer 3 meter van de router. Op die afstand zakte de snelheid naar 322 Mbps. Gemeten op een afstand van ongeveer 60 voet met een paar muren in de weg, zag ik de snelheid dalen tot 185 Mbps. Op een afstand van ongeveer 30 meter, op mijn oprit, daalde de verbindingssnelheid tot 43,6 Mbps.

Wat de gesprekskwaliteit betreft, vond ik de Motorola 5G Ace geweldig presteren op zowel mobiel als wifi. Gesprekken waren uniform duidelijk, zonder problemen met horen of gehoord worden. De telefoon is een beetje groot en zwaar, wat je meer zult merken tijdens lange gesprekken, maar ik heb geen klachten over de gesprekskwaliteit.

Geluidskwaliteit: matig monogeluid

De Motorola One 5G Ace past precies in de Moto G-menigte, met een vrij matte monoluidspreker. Het is hier minder vergeeflijk dan bij de goedkopere Moto G-handsets, maar het is ook exact dezelfde setup als in de duurdere Motorola One 5G, dus ik denk dat Motorola er gewoon op gokt dat de meeste mensen niet proberen te luisteren naar hun telefoons via de ingebouwde luidspreker.

In de praktijk merkte ik dat de Motorola One 5G Ace iets duidelijker overkomt dan de G Power of G Stylus, met een iets minder hol geluid. Het wordt luid genoeg om een kamer te vullen, maar er is een beetje onaangename vervorming op maximaal volume, vooral bij hogere tonen. Het is ook zwaar op de hoge tonen, zonder heel veel bas om van te spreken.

De 5G Ace heeft een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en je zult waarschijnlijk willen wennen aan het inpakken van een mooie koptelefoon. De luidspreker is redelijk genoeg, vooral bij lagere volumes, maar ik zou er niet te lang naar muziek willen luisteren.

Camera- en videokwaliteit: maakt geen indruk

De Motorola One 5G Ace heeft een array met drie camera's aan de achterkant en een enkele selfie-shooter aan de voorkant, en ze zijn allemaal behoorlijk middelmatig voor een telefoon voor deze prijs. De Moto G Power (2021) heeft een vergelijkbare setup en ik was veel meer onder de indruk van deze resultaten in een telefoon van $ 200 dan in een telefoon van $ 400.

De hoofdcamera in de achterste array is een 48MP-sensor. Het heeft een diafragma van f / 1.7 en ondersteunt quad binning, waardoor mooie gladde 12MP-opnamen worden gemaakt onder de juiste lichtomstandigheden. Het heeft ook een 8 MP ultragroothoeklens, wat een verbetering is ten opzichte van de G Stylus en G Power, samen met een 2 MP macrolens. De selfiecamera is een 16MP quad-pixel sensor met een f/2.2 diafragma.

De selfiecamera levert geweldige resultaten op bij goede lichtomstandigheden, terwijl buitenopnamen bij daglicht mooie, scherpe resultaten opleveren met geweldige kleuren.

Ik heb een aantal mooie foto's kunnen maken met de 48MP-hoofdcamera, maar ik merkte dat de resultaten sterk afhankelijk waren van goed licht. Met het juiste licht kreeg ik mooie, scherpe foto's met een uitstekende kleurweergave en een behoorlijke scherptediepte.

Bij weinig licht kreeg ik verschillende modderige opnamen zonder heel veel detail. Nachtmodus helpt, maar foto's die met die functie zijn gemaakt, lijken overbelicht.

Hoewel de ultragroothoeklens een verbetering is ten opzichte van de G Stylus en G Power, die geen van beide een ultragroothoeklens hebben in hun incarnaties in 2021, kon ik er niet veel gebruik van maken. Ik merkte dat het nog meer afhankelijk was van veel licht, waarbij de meeste van mijn opnamen geen detail hadden en een vervelende hoeveelheid ruis vertoonden.

Image
Image

De macrocamera leverde ook geen geweldige resultaten op. Ik had een aantal frustrerende ervaringen waarbij de camera heen en weer stuiterde tussen willen dat ik de macrocamera gebruikte en wilden dat ik de hoofdcamera gebruikte, en de macro-opnamen die ik maakte, hadden vaak focusproblemen.

De selfiecamera levert geweldige resultaten op bij goede lichtomstandigheden, terwijl buitenopnamen bij daglicht scherpe resultaten opleveren met geweldige kleuren. Foto's bij weinig licht zijn goed gelukt, zij het een beetje vlak. Ik ben minder fan van de portretmodus, waarbij het bokeh-effect in veel situaties niet correct werkt.

Batterij: genoeg stroom om de hele dag mee te gaan en dan nog wat

De Motorola One 5G Ace heeft een enorme batterij van 5.000 mAh, dezelfde cel als de G Power, en levert behoorlijk goede resultaten ondanks dat hij een zwaardere belasting moet dragen.

Motorola adverteert met de One 5G Ace als een batterij die meer dan twee dagen meegaat, en dat komt precies overeen met mijn eigen ervaring. Ik merkte dat ik na twee dagen altijd een behoorlijke hoeveelheid batterij over had, maar ik zou hem op dat moment voor de zekerheid op de oplader gooien.

Om precies te zien waartoe deze batterij in staat is in combinatie met de rest van de hardware, heb ik een basisafvoertest uitgevoerd. Ik zette de mobiele radio en Bluetooth uit, maakte verbinding met wifi en stelde de telefoon in om non-stop YouTube-video's te streamen. Onder die omstandigheden duurde het 16 uur voordat het uiteindelijk werd uitgeschakeld. Dat is niet zo lang als de Moto G Power, maar het is nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid runtime om mee te spelen.

De One 5G Ace ondersteunt geen draadloos opladen, maar wel tot 15 W snel opladen. Helaas geeft Motorola je alleen een oplader van 10 W in de doos, dus je zult een oplader van 15 W moeten kopen als je buitensporig veel tijd wilt besteden aan het voeden van deze enorme batterij.

Software: geen Android One-telefoon

Ondanks de naam is dit geen Android One-telefoon. Dat betekent geen geavanceerde Android uit de doos en geen gegarandeerde updates van twee jaar. In feite wordt de One 5G Ace geleverd met exact hetzelfde Android 10-besturingssysteem als de Motorola One 5G van vorig jaar, die eigenlijk een Android One-telefoon was.

Ik ben een fan van Motorola's smaak van Android 10, omdat My UX een aantal leuke gemakken toevoegt, zoals het maken van een screenshot door het scherm met drie vingers aan te raken en de telefoon in een hakkende beweging te schudden om de zaklamp te activeren.

De opname van Android 10 is een beetje vervelend in Motorola's goedkopere Moto G-lijn, maar voor een telefoon van $ 400 die schijnbaar in de Motorola One-lijn is geplaatst, voelt het als een echt twijfelachtige zet. Bovendien heeft Motorola zich gecommitteerd aan slechts één upgrade, Android 11, in plaats van de standaard twee jaar durende upgrades van het besturingssysteem die typisch zijn voor Android One-apparaten.

Android 10 is een prima besturingssysteem en de implementatie die wordt gepresenteerd met de Motorola One 5G Ace is bijna op voorraad, met de toevoeging van Motorola's My UX. Ik ben een fan van Motorola's smaak van Android 10, omdat My UX een aantal leuke gemakken toevoegt, zoals het maken van een screenshot door het scherm met drie vingers aan te raken of de telefoon in een hakkende beweging te schudden om de zaklamp te activeren.

Het probleem is dat voor deze prijs, zo ver in het leven van Android 11, de telefoon niet had mogen worden geleverd met Android 10.

Prijs: goed instappunt voor een 5G-telefoon

Met een adviesprijs van $ 399,99 vertegenwoordigt de Motorola One 5G Ace een deal die goed genoeg is als je op zoek bent naar een 5G-telefoon en je werkt aan een beperkt budget. Je kunt een veel betere telefoon voor je geld krijgen als je bereid bent om wat langer bij LTE te blijven, maar de 5G Ace biedt een mooie mix van functies en mogelijkheden voor een 5G-telefoon voor deze prijs.

Image
Image

Motorola One 5G Ace versus Google Pixel 4a 5G

Met een adviesprijs van $499 biedt de Google Pixel 4a 5G behoorlijk solide concurrentie voor de Motorola One 5G Ace.

Het scherm van de Pixel 4a 5G is iets kleiner, maar je krijgt een prachtig 6,2-inch OLED-paneel met een hogere algehele pixeldichtheid. Het heeft ook een lagere MP-hoofdcamerasensor, maar de Pixel-lijn staat bekend om zijn camera's en de Pixel 4a 5G maakt veel betere foto's dan de 5G Ace. De levensduur van de batterij is ook lager, dankzij een veel kleinere batterij, maar het ondersteunt aanzienlijk sneller opladen van 18 W naast draadloos opladen. De Verizon-smaak van de Pixel 4a 5G ondersteunt ook mmWave als je op zoek bent naar de snelste 5G-snelheden die er zijn.

Hoewel de Pixel 4a 5G de Motorola 5G Ace op veel gebieden verslaat, inclusief chipset, benchmarkt de Motorola 5G Ace in sommige tests zelfs beter. Het heeft ook een veel krachtigere batterij en kost, cruciaal, ongeveer $ 100 minder. Als het je allemaal om die 5G gaat, en de prijs is je grootste zorg, dan is de keuze vrij duidelijk.

Fatsoenlijke optie voor iedereen die 5G nodig heeft met een beperkt budget

De Motorola 5G Ace heeft niet de beste specificaties voor een telefoon in deze prijsklasse, maar biedt wel een mooie mix van functies, prestaties en 5G-connectiviteit. Als je dood bent ingesteld op een 5G-telefoon en je werkt met een beperkt budget, dan is dit een redelijk goede optie. Als 5G niet belangrijk voor je is, zijn er betere opties voor het geld.

Specs

  • Productnaam One 5G Ace
  • Product Merk Motorola
  • MPN PALK0003US
  • Prijs $ 399,99
  • Releasedatum januari 2021
  • Gewicht 13,1 oz.
  • Productafmetingen 6,81 x 4,37 x 1,93 inch.
  • Kleur Mat Zilver
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10
  • processor Qualcomm Snapdragon 750G 5G
  • Beeldscherm 6,7 inch FHD+ (2400 x 1080)
  • Pixeldichtheid 394ppi
  • RAM 4GB
  • Opslag 128GB ingebouwd; tot 1TB via microSD-kaart
  • Camera achter: 48MP PDAF, 8MP, 2MP; Voorkant: 16MP
  • Batterijcapaciteit 5000mAh, 10 tot 15W snel opladen
  • Poorten USB-C
  • Sensoren Vingerafdruk, nabijheid, versnellingsmeter, omgevingslicht, gyroscoop, e-kompas, barometer
  • Waterdicht IP52

Aanbevolen: