Moto G Power Review: solide prestaties en uitstekende batterijduur

Inhoudsopgave:

Moto G Power Review: solide prestaties en uitstekende batterijduur
Moto G Power Review: solide prestaties en uitstekende batterijduur
Anonim

Motorola Moto G Power

De Moto G Power is een beetje aan de zware kant, maar solide prestaties, uitstekende batterijduur en een geweldig prijskaartje zorgen toch voor een winnende formule.

Motorola Moto G Power

Image
Image

We hebben de Moto G Po gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Moto G Power is een budget-smartphone die fatsoenlijke prestaties, een enorme batterij en een lichtgewicht prijskaartje naar de tafel brengt. Deze telefoon is zwaarder en omvangrijker dan veel van de duurdere alternatieven, maar de ruwe cijfers suggereren dat het misschien wel een winnaar is. Met een 6,4-inch IPS-scherm, Qualcomm Snapdragon 665-processor en een enorme batterij van 5.000 mAh, allemaal met een behoorlijk aantrekkelijk prijskaartje, biedt de Moto G Power zeker een interessante waardepropositie.

Vooral geïnteresseerd in de veelgeprezen driedaagse batterij, heb ik mijn dagelijkse bestuurderstelefoon ongeveer een week lang vervangen door een Moto G Power. In die tijd heb ik alles getest, van prestaties en gesprekskwaliteit tot batterijduur, camerakwaliteit en algemene bruikbaarheid. Heeft deze telefoon echt de kracht die je nodig hebt? Het zou zomaar kunnen.

Ontwerp: Standaard glazen sandwich met een beetje extra gewicht

Motorola moest op sommige gebieden compromissen sluiten om een telefoon te leveren met dit soort prestaties en batterijduur, maar esthetiek was niet een van die gebieden. De telefoon ziet er geweldig uit, met een standaard glazen sandwich-ontwerp dat soepel en eersteklas in de hand ligt. De body is redelijk compact voor een telefoon met een 6,4-inch scherm, dankzij vrij dunne bezels en een perforatorcamera, maar hij is ook behoorlijk zwaar. Je krijgt niet zo'n grote batterij en een superlichte telefoon, zo werkt het gewoon niet.

De voorkant van de telefoon heeft het eerder genoemde grote scherm, met een perforatorcamera, omgeven door dunne randen aan de zijkant en bovenkant en een iets dikkere rand aan de onderkant. Aan de achterkant wordt een 16 MP hoofdcamera vergezeld door een verticaal georiënteerde reeks flitsers, groothoeksensoren en dieptesensoren. Aan de onderkant van die array, in het midden van de achterkant, vind je een kleine vingerafdruksensor met het Motorola-logo.

Image
Image

De rechterkant van de telefoon is voorzien van de volume- en aan / uit-knoppen, terwijl de SIM-lade zich aan de linkerkant bevindt. Langs de onderkant vind je een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, USB-C-poort en vier gaten die dienst doen als luidsprekergrill.

De Moto G Power is verkrijgbaar in meerdere kleuren op Best Buy, maar de meeste retailers hebben rookzwart dat niet echt uniform zwart is. Hoewel de randen en achterkant van deze glazen sandwich inderdaad zwart zijn, heeft de achterkant een subtiel ontwerp van geribbelde lijnen die onder het glas zijn geëtst en die er vanuit de juiste hoeken heel mooi uitzien.

Weergavekwaliteit: ziet er in de meeste omstandigheden geweldig uit

De Moto G Power heeft een 6,4-inch IPS-scherm met een resolutie van 2300x1080 en een perforatorcamera. In plaats van een dikke rand of een lelijke traan zoals veel budgettelefoons tegenwoordig bieden, krijg je eigenlijk relatief dunne randen en een kleine perforator voor de camera zoals je zou verwachten van een veel duurder apparaat.

Het 6,4-inch IPS-scherm ziet er onder de meeste omstandigheden geweldig uit en is zo helder dat ik het zelfs zonder problemen buiten in de volle zon kon gebruiken. Kleuren zien er geweldig uit, en hoewel het contrast niet toereikend is met sommige duurdere OLED-apparaten die ik heb gebruikt, is het echt goed voor een telefoon in deze prijsklasse.

De prestaties van de hoofdcamera aan de achterzijde zijn oké voor een telefoon in deze prijsklasse, en levert behoorlijke resultaten op als de verlichting geweldig is en zowel jij als je onderwerp absoluut stil blijven.

Prestaties: geweldige prestaties over de hele linie

De Moto G Power heeft een Snapdragon 665-processor, 4 GB RAM en 64 GB interne opslag. De processor is dit jaar nieuw en we hebben hem in veel middenklasse telefoons gezien. Om een goed idee te krijgen van hoe deze nieuwe chip presteert in de Moto G Power, heb ik een reeks benchmarks uitgevoerd.

De eerste benchmark die ik uitvoerde was Work 2.0 van PCMark. Dit is een productiviteitsbenchmark die test hoe goed een telefoon presteert bij normale dagelijkse taken zoals tekstverwerking, surfen op het web en beeldbewerking.

De Moto G Power scoorde een respectabele 6.882 in de Work 2.0-benchmark. Dat is aanzienlijk hoger dan andere budgettelefoons die ik tegelijkertijd heb gebenchmarkt en zelfs een beetje hoger dan de vergelijkbaar uitgeruste Moto G Stylus. Afgezien van de basisbenchmark scoorde het 7 019 bij surfen op het web, 7 200 bij schrijven en 10 840 bij fotobewerking.

Over het algemeen presteerde de Moto G Power vlekkeloos. De geweldige Work 2.0-benchmarkcijfers suggereerden dat ik geen problemen zou hebben, en dat deed ik ook niet. Menu's en schermen laden en schakelen soepel, apps starten snel en ik kon meerdere apps uitvoeren, meer dan een dozijn webpagina's tegelijk openen, video streamen en al het andere dat ik probeerde zonder problemen.

Naast de productiviteitsbenchmark heb ik ook een paar gamingbenchmarks van GFXBench uitgevoerd. Ik begon met Car Chase 2.0, een benchmark die een snel 3D-spel simuleert met geavanceerde shaders en lichteffecten. De Moto G Power scoorde een sombere 6,6 fps in die benchmark, wat aangeeft dat deze telefoon niet echt bedoeld is voor het spelen van geavanceerde games. Mijn Pixel 3, een twee jaar oude Google-vlaggenschiptelefoon, ha alt 23 fps in die benchmark, ter vergelijking.

Image
Image

Na Car Chase heb ik de T-Rex-benchmark uitgevoerd. Dit is een andere 3D-benchmark die is ontworpen voor minder krachtige hardware, en de Moto G Power deed het veel beter. Het behaalde een respectabele 33 fps in die benchmark, wat een prestatieniveau is dat in een echte game kan worden gespeeld.

Voor wat tests in de echte wereld heb ik Asph alt 9 gedownload en een paar races gereden. Deze 3D-racegame is redelijk goed geoptimaliseerd voor midden- en low-end hardware, en het liep naadloos op de Moto G Power zonder enige vertraging of gevallen frames om van te spreken.

Met die positieve ervaring heb ik de open-wereld avonturengame Genshin Impact gedownload. Deze game draait niet eens op veel lagere hardware, maar hij liep echt goed op de Moto G Power. De schilderachtige wereld van Teyvat ziet er geweldig uit op het 6,4-inch FHD-scherm, en ik kon zonder problemen enkele meteorieten zoeken en pakken in het Unreconciled Stars-evenement.

Connectiviteit: uitstekende prestaties op zowel mobiel als draadloos

De Moto G Power is compatibel met verschillende LTE-banden, afhankelijk van de versie die je kiest en je provider, en is ook uitgerust met dual-band 2.4GHz en 5GHz 802.11ac wifi en Bluetooth 5.0. Er is echter geen NFC of andere mooie functies, alleen wifi, LTE mobiel en Bluetooth.

Om de wifi-connectiviteit te testen, heb ik een Gigabyte Mediacom-verbinding gebruikt, gemeten op amper 1 Gbps op de router op het moment van testen, en gekoppeld aan een Eero mesh wifi-systeem. Op het moment van testen registreerde mijn Pixel 3 ter vergelijking een topdownloadsnelheid van 320 Mbps.

Gemeten in de nabijheid van mijn router, registreerde de Moto G Power een topdownloadsnelheid van 288 Mbps. Dat is sneller dan alle andere budgettelefoons die ik tegelijkertijd heb getest, en niet zo veel langzamer dan mijn Pixel.

Voor de volgende test ging ik ongeveer 10 meter van de router en bakens vandaan. Op die afstand zakte de Moto G Power naar 157 Mbps. Ik ging toen ongeveer 15 meter van de router vandaan en de snelheid zakte naar 121 Mbps. Ten slotte controleerde ik de verbindingssnelheid op ongeveer 30 meter van een router of baken, beneden in mijn garage, en de downloadsnelheid daalde abrupt tot 29 Mbps. Dat is nogal een drop-off, maar nog steeds voldoende snel genoeg om high-definition video te streamen.

Image
Image

Voor mobiele connectiviteit heb ik de Moto G Power gekoppeld aan een Google Fi-simkaart die is verbonden met T-Mobile-torens. De resultaten waren behoorlijk indrukwekkend. Op dezelfde locatie waar mijn Pixel 3 snelheden van 15 Mbps down en 2 Mbps up registreerde, behaalde de Moto G Power een enorme 27,2 Mbps down en 2 Mbps up.

Overal waar ik de Moto G Power mee naartoe nam, bood hij altijd geweldige data- en spraakconnectiviteit. Afgezien van de levensduur van de batterij en het algemene hoge prestatieniveau voor een budgettelefoon, is geweldige mobiele connectiviteit een van de beste eigenschappen van deze telefoon.

Geluidskwaliteit: Stereo Dolby-luidsprekers klinken geweldig

Is dit echt een telefoon van $ 250? Dat was mijn eerste gedachte toen ik de YouTube Music-app startte, op 'A New Wave' van Sleater-Kinney tikte en de telefoon op mijn bureau legde. De zang van Tucker en Brownstein kwam luid en duidelijk door, zonder een zweem van vervorming, en ook met hun duellerende gitaren. De hoge tonen zijn zeker duidelijker dan de lage tonen, maar de luidsprekers van de Moto G Power klinken beter dan veel slimme luidsprekers die ik heb gebruikt. Het is bijna onwerkelijk om dat kwaliteitsniveau uit een budgetsmartphone te halen.

De hoge tonen zijn duidelijk duidelijker dan de lage tonen, maar de luidsprekers van de Moto G Power klinken beter dan veel slimme luidsprekers die ik heb gebruikt.

Camera-/videokwaliteit: vraag je je af waar het zwakke punt zit? Dit is het

De Moto G Power is een budgettelefoon met een budgetprijs, dus er moest duidelijk iets mee. Dit is het. Waar de iets duurdere Moto G Stylus een 48MP hoofdsensor aan de achterkant heeft, is de hoofdsensor van de Moto G Power slechts 16MP. Het beschikt ook over een groothoekcamera met een dieptesensor en een tweede 16MP-camera aan de voorkant voor selfies en videoconferenties. Voor video kan de camera opnemen in 4K.

De prestaties van de hoofdcamera aan de achterzijde zijn oké voor een telefoon in deze prijsklasse, en leveren behoorlijke resultaten op als de verlichting geweldig is en zowel jij als je onderwerp absoluut stil blijven. Details zijn scherp en kleuren zien er goed uit. Het kleurcontrast is daarentegen niet zo goed, waarbij vergelijkbare tinten in de buurt niet echt opvallen. Minder dan perfecte omstandigheden resulteren in verlies van detail en wazige opnamen, terwijl minder dan ideaal licht de neiging heeft om onaanvaardbare ruisniveaus te introduceren.

De camera aan de voorkant werkt goed genoeg, maar hij levert ook ondermaatse resultaten op in iets minder dan perfecte verlichting. Kleurdefinitie, uitgeblazen licht en ongelijkmatige schaduwen zijn er in overvloed als de verlichting niet goed is, terwijl zowel selfies als videoconferenties redelijk goed werken als je goede verlichting hebt.

Image
Image

Batterij: de echte killer-functie

Dit is de belangrijkste attractie van de Moto G Power: een batterij van 5.000 mAh en een batterijduur van drie dagen. Om een lang verhaal kort te maken, Motorola speelt daar niet snel en losjes met de feiten. Ik was in staat om 3+ dagen gebruik te maken van deze telefoon met mijn normale niveau van telefoongesprekken, sms'en, surfen op het web en app-gebruik. Je kilometers zullen variëren, afhankelijk van zaken als de helderheid van het scherm en of je al dan niet de behoefte voelt om het geheel van "Queen's Gambit" op Netflix te binge met de mobiele radio en Bluetooth aan, maar het feit is dat de Moto G Power een grote inpakt batterij.

Naast gewoon de telefoon te gebruiken zoals ik normaal zou doen, heb ik hem ook volledig opgeladen, de helderheid helemaal ingesteld, verbonden met wifi en hem laten zitten en YouTube-video's non-stop streamen tot de batterij leeg is dood. Het klokte een indrukwekkende 17 uur speeltijd voordat het uiteindelijk zonder stroom kwam te zitten.

De enige problemen hier in termen van vermogen is dat het langer duurt om de telefoon op te laden dan ik zou willen, en het ondersteunt geen draadloos opladen. Dat laatste kan worden weggeredeneerd als een kostenbesparende maatregel, net als het weglaten van NFC en andere geavanceerde functies, maar het langzame opladen is een beetje een pijnpunt. Hoewel het wordt geleverd met een oplader van 10 watt, duurt het ongeveer twee uur om het volledig van bijna leeg op te laden.

Ik was in staat om 3+ dagen gebruik te maken van deze telefoon met mijn normale telefoongesprekken, sms'en, surfen op het web en app-gebruik.

Software: Motorola doet Android goed

De Moto G Power wordt geleverd met Android 10 en het werkt redelijk goed. Het is niet echt een voorraad, maar Motorola verandert niet veel dingen alleen maar om ze te veranderen. Voor het grootste deel werkt het net zoals ik me herinner dat Android 10 op mijn Pixel draaide voordat ik een upgrade naar Android 11.

Motorola heeft een aantal leuke extra's, zoals Moto Actions waarmee je een aantal veelvoorkomende functies kunt uitvoeren, zoals het openen van de camera en het aanzetten van de zaklamp, met specifieke bewegingen van de telefoon. Een dubbele hakbeweging zal bijvoorbeeld de zaklamp aanzetten.

Met Moto Actions kun je ook een handvol extra veegbedieningen activeren of deactiveren. U kunt bijvoorbeeld vegen activeren om te verkleinen of een optie waarmee u op elk gewenst moment een screenshot kunt maken door het scherm met drie vingers aan te raken. Als je geen fan bent van Motorola Actions, kun je ze gewoon uitschakelen.

Enkele van de andere functies zijn Moto Gametime, Peek Display en Attentive Display. Gametime geeft je gemakkelijk toegang tot handige tools en instellingen wanneer je een game speelt, Peek Display stelt je in staat om te communiceren met meldingen wanneer het scherm nog uit is, en attente weergave houdt het scherm actief zolang je ernaar kijkt.

Prijs: geweldige prijs voor een telefoon als deze

Met een ontgrendelde adviesprijs van $ 250 en een aanzienlijk lagere straatprijs als je een carrier-locked versie koopt, vertegenwoordigt de Moto G Power een enorme waarde. U kunt goedkopere telefoons vinden, maar u zult geen goedkopere vinden die in de buurt komt van deze functieset. Je kunt ook telefoons vinden die de handvol functies bevatten die de Moto G Power weglaat, maar je zult er geen vinden voor deze prijs. Als je het extra gewicht veroorzaakt door de enorme batterij niet erg vindt, en je kunt leven zonder functies zoals NFC en draadloos opladen, dan is de Moto G Power een fantastische deal, zelfs voor de volledige catalogusprijs.

Image
Image

Moto G Power vs. Moto G Stylus

Met vergelijkbare specificaties en profielen zullen de Moto G Power en Moto G Stylus natuurlijk vergelijkingen trekken. De grootste verschillen hier zijn de opname van een ingebouwde stylus met de Moto G Stylus, een batterij die 1.000 mAh groter is in de Moto G Power en een prijsverschil van $ 50. De Moto G Stylus heeft een adviesprijs van $ 300 in vergelijking met de prijs van $ 250 van de Moto G Power.

Met bijna identieke hardware, benchmarken de Moto G Power en Moto G Stylus op dezelfde manier, en ze presteren ook op dezelfde manier onder reële omstandigheden. Het belangrijkste verschil is dat het beslag in de Moto G Power langer meegaat. In mijn eigen tests liet de Moto G Power ook hogere downloadsnelheden zien dan LTE wanneer deze tegelijkertijd op dezelfde locatie werd gemeten.

Als het hebben van een ingebouwde stylus een must-have-functie voor je is, dan is de Moto G Stylus een geweldige optie. Hij presteert net zo goed als de Moto G Power, de 4.000 mAh-batterij gaat lang mee. Het heeft ook een betere hoofdcamera aan de achterkant. Als je echter niet echt om een stylus geeft, kun je beter $ 50 besparen en een Moto G Power kopen.

Een van de beste telefoons voor deze prijs

De Moto G Power ziet er geweldig uit, biedt een fantastische batterijduur en heeft een geweldige prijs. Het is snel en responsief, de camera's zijn behoorlijk, zo niet echt iets om over naar huis te schrijven, en de Dolby-luidsprekers zijn fantastisch voor een budgettelefoon. Waar het op neerkomt, is dat dit een van de beste telefoons is die ik voor deze prijs heb gebruikt, en het is de moeite waard om te kopen als je met een beperkt budget werkt en geen dingen als NFC en draadloos opladen nodig hebt.

Specs

  • Productnaam Moto G Power
  • Product Merk Motorola
  • UPC 723755138759
  • Prijs $249,99
  • Releasedatum april 2020
  • Gewicht 7.02 oz.
  • Productafmetingen 6,29 x 2,99 x 0,38 inch.
  • Kleur Smoke Black, Aurora Black, Blue, Flash Grey, Polar Silver, Aurora White
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10
  • Beeldscherm 6,4-inch FHD+ Max Vision
  • Resolutie 2300 x 1080 (399ppi)
  • processor Qualcomm Snapdragon 665
  • RAM 4GB
  • Opslag 64GB (tot 512GB microSD uitbreidbaar)
  • Camera 16MP, 2MP macro (achter), 16MP (voor)
  • Batterijcapaciteit 5000 mAh
  • Poorten USB-C, microSD
  • Waterdicht Nee (“waterafstotend ontwerp”)

Aanbevolen: