Motorola Moto G7 Power Review: een budgettelefoon met een ongelooflijke batterijduur

Inhoudsopgave:

Motorola Moto G7 Power Review: een budgettelefoon met een ongelooflijke batterijduur
Motorola Moto G7 Power Review: een budgettelefoon met een ongelooflijke batterijduur
Anonim

Bottom Line

De Moto G7 Power is door en door een budgettelefoon, maar hij is best goed voor een geweldige prijs met een ongeëvenaarde batterijduur.

Motorola Moto G7 Power

Image
Image

We hebben de Motorola Moto G7 Power gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Motorola's Moto G7 heeft een aanzienlijke upgrade ondergaan ten opzichte van de Moto G6 van 2018, wat een gelikte, vlaggenschipachtige make-over inluidde met een kleine traanvormige inkeping en een groot, mooi scherm. Die upgrades hebben echter een prijs, en de vraagprijs van $ 299 is de hoogste tot nu toe voor Motorola's betrouwbaar sterke budgetlijn.

Er is echter nog een andere optie die u wat geld kan besparen: de Moto G7 Power, die $ 50 van de vraagprijs afschaaft. Hoewel sommige componenten tijdens het proces worden gedowngraded - met name een minder premium ontwerp, een scherm van lagere kwaliteit en een zwakkere camera - bevat het ook een enorme batterij die gemakkelijk 48 uur of langer meegaat. Lees verder om te zien wat we denken, nu we deze duurzame budgetoptie hebben gebruikt.

Image
Image

Ontwerp: Kunststof fantastisch?

De Moto G7 Power heeft geen kleine, druppelvormige camera-inkeping aan de bovenkant, maar het is nog steeds een mooi apparaat. De inkeping voor de camera aan de voorzijde en het oortje is breder, maar nog steeds smaller dan die van een iPhone. Dat gezegd hebbende, het heeft een grote "kin" van de rand aan de onderkant van het scherm, beplakt met een onaantrekkelijk Motorola-logo. De zwarte rand aan de boven- en zijkanten is ook een beetje dikker - hij is zeker niet zo verfijnd als de standaard Moto G7.

De Moto G7 Power heeft geen kleine druppelvormige camera-inkeping aan de bovenkant, maar het is nog steeds een mooi apparaat.

Plastic vervangt glas op de achterkant van de Moto G7 Power, waardoor het een beetje goedkoper aanvoelt, hoewel het nog steeds een glanzende uitstraling heeft. De eenzame Marineblauwe kleur heeft een mooie reflecterende afwerking en de telefoon voelt voldoende duurzaam aan. De ronde cameramodule en flitser bevinden zich in het midden bovenaan, terwijl de snelle vingerafdruksensor (met het "M" -logo van Motorola erop) eronder zit. Gezien de prijs is dit een solide aantrekkelijke telefoon.

Er is geen IP-classificatie voor water- en stofbestendigheid, hoewel Motorola zegt dat het een "waterafstotend ontwerp met P2i-nanocoating" heeft. We raden u toch aan voorzichtig te zijn in de buurt van water. Gelukkig houdt de Moto G7 Power de 3,5 mm koptelefoonpoort aan de bovenkant, en hoewel de interne opslag van 32 GB mager is, kun je tot 512 GB meer plaatsen via microSD-kaarten.

Configuratieproces: volg gewoon de stappen

Het instellen van de Moto G7 Power is een fluitje van een cent, omdat je gewoon de aan / uit-knop aan de rechterkant van de telefoon ingedrukt houdt en de instructies op het scherm volgt. Het lijkt erg op het proces dat we hebben gezien van andere recente Android-telefoons, waarbij je door accountaanmeldingen wordt geleid, de algemene voorwaarden leest en accepteert en optioneel herstelt vanaf een back-up. Het kost je maar een paar minuten om naar het startscherm te gaan en je telefoon te gebruiken zoals je wilt.

Image
Image

Weergavekwaliteit: groot, maar wazig

Dit is een van de belangrijkste gebieden waarop deze budgettelefoon niet boven zijn station uit kan komen. Het 6,2-inch scherm is zeker groot, maar met een resolutie van slechts 720p of HD+ (1570 x 720) is het merkbaar vager dan bijna elke andere duurdere smartphone. Dat is het duidelijkst met tekst en menu's, die er niet bijzonder scherp uitzien, hoewel video's er nog steeds goed uitzien.

Het 6,2-inch scherm is hier zeker groot, maar met een resolutie van slechts 720p of HD+ (1570 x 720) is het merkbaar vager dan bijna elke andere duurdere smartphone.

De meeste smartphoneschermen hebben tegenwoordig een veel scherpere 1080p (inclusief de Moto G7), terwijl veel vlaggenschiptelefoons gaan voor Quad HD- of 1440p-resolutie en veel meer pixels bevatten voor extra duidelijkheid. Dit LCD-scherm is volledig bruikbaar, maar het is gewoon niet erg krachtig.

Prestaties: het is niet gebouwd om te gamen

De Moto G7 Power heeft dezelfde lagere middenklasse Qualcomm Snapdragon 632-processor als de standaard Moto G7, en is stevig uitgerust voor alledaagse taken. Android 9.0 Pie werkt redelijk soepel en je kunt gemakkelijk op internet surfen, media bekijken, tweeten en e-mailen. Motorola heeft de hoeveelheid RAM echter teruggebracht van 4 GB in de G7 naar 3 GB in de G7 Power en we merkten meer gevallen van traagheid bij het laden van apps of het verplaatsen van de interface. In de Work 2.0-benchmarktest van PCMark scoorde de Moto G7 Power een hogere score van 6, 209 dan de 6, 015 van de Moto G7, maar die boost is zeker te wijten aan de lagere eisen van het scherm met een lagere resolutie van de Power.

Net als bij de belangrijkste Moto G7, worstelt de Moto G7 Power enorm met 3D-gaming. Racer Asph alt 9: Legends draait op een behoorlijke clip, maar doet dit alleen omdat het draait op een erg wazig ogende lage resolutie. Evenzo is Battle Royale-shooter PUBG Mobile solide speelbaar, maar de texturen zijn wazig, de omgevingsdetails zijn schaars en de game laadt niet veel van de wereld om je heen op een bepaald moment. Het is nauwelijks de ideale manier om te spelen.

Benchmark-tests bevestigen ook de game-strijd, waarbij de Moto G7 Power slechts 7,6 frames per seconde (fps) registreert in de Car Chase-benchmark van GFXBench en 36 fps in de T-Rex-benchmark. Nogmaals, beide scores zijn hoger dan de Moto G7, maar het scherm met een lagere resolutie draagt zeker bij aan dat resultaat. Het zijn toch nog steeds erg lage scores.

Bottom Line

Bij gebruik van het 4G LTE-netwerk van Verizon, net ten noorden van Chicago, zagen we doorgaans downloadsnelheden tussen 15-27 Mbps, wat lager was dan de gemiddelde 30-35 Mbps die we hebben gezien bij de meeste andere telefoons die de laatste tijd in de buurt zijn getest. Surfen op het web en streaming media leek niet langzamer of minder betrouwbaar dan normaal, maar de Speedtest-scores kwamen toch lager uit. Je kunt de telefoon ook gebruiken met 2,4 Ghz en 5 Ghz wifi-netwerken, en het werkte goed met beide in onze tests.

Geluidskwaliteit: het is niets bijzonders

De Moto G7 Power heeft geen naar beneden gerichte luidspreker aan de onderkant, maar het oortje aan de bovenkant van de telefoon wordt op zijn plaats gebruikt. Functioneel is het vergelijkbaar in kwaliteit met de enige onderste luidspreker op de Moto G7: het is prima om een beetje muziek af te spelen in een kleine kamer, maar het is niet krachtig genoeg om een grotere ruimte te vullen zonder warrig te klinken. Het afspelen van muziek klinkt op elk niveau beperkt, maar de helderheid neemt snel af naarmate je de volumemeter opklimt.

De gesprekskwaliteit was daarentegen volledig solide via de oortelefoon op het 4G LTE-netwerk van Verizon en de luidsprekerfunctie werkte goed.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: niet de scherpste shooter

Terwijl de standaard Moto G7 een 12-megapixel hoofdcamera had samen met een 5-megapixel secundaire sensor voor het vastleggen van dieptegegevens, behoudt de Moto G7 Power gewoon de 12-megapixelcamera. Dat klinkt op papier misschien capabel genoeg, maar de resultaten waren teleurstellend tijdens onze tests.

Bij sterke buitenverlichting kun je solide details en realistische kleuren krijgen van opnamen, maar niet altijd. We hadden vaak buitenopnames waarbij het contrast overdreven leek en de camera worstelde met hooglichten. Met minder verlichting en vooral als je binnenshuis bent, heb je geluk om alles te krijgen dat zowel stevig verlicht als helder genoeg is om te delen. De Moto G7 had zijn eigen problemen met consistentie, maar de problemen zijn hier nog duidelijker. En zonder de secundaire sensor worden de portretfoto's met wazige achtergrond ook niet erg overtuigend verwerkt.

De Moto G7 Power kan 4K-video opnemen met 30 fps, wat niet erg gebruikelijk is voor een budgettelefoon voor deze prijs. De resultaten zijn behoorlijk, met een sterk contrast en solide details, en de elektronische beeldstabilisatie doet een bewonderenswaardige taak om bewegingen glad te strijken voor gemakkelijker te bekijken clips.

Batterij: echt ongeëvenaard

De levensduur van de batterij is de opvallende eigenschap van de Moto G7 Power, waardoor hij iets kan wat de overgrote meerderheid van smartphones niet kan: twee volle dagen meegaan zonder te zweten. De batterijcel van 5.000 mAh is enorm in vergelijking met de 3.000 mAh Moto G7 of de Google Pixel 3a.

De levensduur van de batterij is de opvallende eigenschap van de Moto G7 Power, waardoor hij iets kan wat de overgrote meerderheid van smartphones niet kan: twee volle dagen meegaan zonder te zweten.

We hebben de Moto G7 Power op een ochtend van de oplader gehaald en zijn twee volle dagen bezig geweest zonder hem weer aan te sluiten. Aan het begin van dag drie, na 48 uur uptime, had het nog steeds een lading van 30 procent. Toegegeven, de resterende lading raakte tegen het einde veel sneller leeg, maar we kwamen nog steeds halverwege de middag op dag drie binnen, ondanks gemiddeld, dagelijks gebruik. Dat is super indrukwekkend. Zelfs als je hard pusht met het gebruik van streaming media of games, lijkt het onwaarschijnlijk dat je iets minder dan anderhalve dag uit een lading ha alt. Motorola suggereert een gebruiksduur van maximaal drie dagen op een lading, en dat is mogelijk met een bescheiden gebruik. We zijn echter al tevreden met twee dagen en verandering.

Er is geen draadloos opladen op een telefoon van $ 250 als deze, maar de 15 W USB-C TurboPower-oplader van de Moto G7 Power kan in slechts 15 minuten tot 9 uur opladen. Met zo'n batterij hoeft u natuurlijk niet al te vaak naar de oplaadkabel te grijpen.

Software: Motorola's lichte, weldadige details

Software is altijd een sterk punt van Motorola's telefoons in de prijsklasse, dankzij één simpel feit: ze maken zich niet te veel druk met stock-Android. Motorola's kijk op Android 9.0 Pie zorgt niet voor een enorme stilistische verschuiving ten opzichte van de kernversie van het mobiele besturingssysteem, en dat betekent dat het een slanke en zeer bruikbare ervaring is.

Zelfs met een low-end processor aan boord, werkt Android 9.0 Pie meestal soepel, hoewel we, zoals gezegd, incidentele haperingen vaker zagen dan op de standaard Moto G7, die meer RAM aan boord heeft. Google Assistent is voldoende responsief en beantwoordt vragen snel. Merk op dat er geen NFC-chip is meegeleverd, dus de Moto G7 Power kan geen mobiele betalingen aan bij fysieke kassa's.

Met de Moto G7 Power kun je kiezen tussen de traditionele Android-navigatiebalk met drie knoppen onder aan het scherm, of een nieuwer op gebaren gebaseerd systeem dat vergelijkbaar is met wat Apple pionierde met de iPhone X. En echt, het is helemaal aan welke optie je het meest comfortabel vindt, omdat beide effectief zijn om menu's, apps en wat je verder op het scherm zet te omzeilen. De oude navigatiebalk is betrouwbaar en is voor sommigen misschien een tweede natuur, maar de op veegbewegingen gebaseerde bedieningselementen zijn soepel en intuïtief. Toch is er zeker een leercurve.

De Moto G7 Power voegt een aantal nieuwe mogelijkheden toe aan Android, maar het worden gewaardeerde. Via de vooraf geïnstalleerde Moto-app heb je toegang tot Moto Actions. Deze optionele functies helpen je om je telefoon beter en efficiënter te gebruiken, zoals het maken van hakbewegingen met je telefoon om de zaklamp op elk gewenst moment te activeren, of twee keer je pols draaien om de camera-app onmiddellijk te openen. Er zijn een heleboel van deze Moto-acties, en je zult vast iets vinden dat nuttig zal zijn in je dagelijkse gebruik.

Prijs: het is een solide deal

Voor $ 249 is de Moto G7 Power een fractie van de prijs van bekende smartphones van onder meer Samsung en Apple. Toegegeven, je zult onderweg wat concessies doen, van het scherm met lage resolutie tot de magere camera en slechte spelprestaties, maar dat is allemaal te verwachten van een telefoon voor deze prijs. Gelukkig is alles hier functioneel, en tussen het grote scherm en het enorme batterijpakket is dit nog steeds een aantrekkelijke telefoon voor de prijs.

Je hoeft niet veel meer uit te geven om een aanzienlijk betere telefoon te krijgen, zoals de $ 400 Google Pixel 3a, die veel meer kracht, een beter scherm en een geweldige camera heeft. Gezien de prijs van de Moto G7 Power is dat echter nog steeds een aanzienlijke prijsstijging van $ 150. En als uw budget $ 250 of minder is, is dit een telefoon die het overwegen waard is.

Image
Image

Motorola Moto G7 Power versus Motorola Moto G7

We hebben veel van de belangrijkste verschillen beetje bij beetje in deze review beschreven, maar uiteindelijk is de standaard Moto G7 een betere allround optie, met een sterk scherm en een aantrekkelijk vlaggenschip- geïnspireerd ontwerp, samen met iets betere cameraprestaties. Ondertussen probeert de Moto G7 Power niet boven zijn gewicht uit te slaan; het is duidelijk een budgettelefoon en een die een paar compromissen maakt voor een ongelooflijke levensduur van de batterij.

Wilt u een telefoon van minder dan $ 300 die premium en gepolijst aanvoelt of een die lang meegaat? Je kunt niet beide krijgen voor deze prijs, en hoewel deze telefoons overeenkomsten hebben (zoals dezelfde processor en Android-ervaring), is dat de grootste onderscheidende factor tussen hen.

De kampioen van de budgetbatterij

Op zoek naar een goedkope Android-telefoon met behoorlijke prestaties en een batterij die je niet elke nacht hoeft op te laden? De Motorola Moto G7 Power zou een van je topkeuzes moeten zijn, dankzij de 5.000mAh-batterij die 48 uur of meer uptime kan leveren na één keer opladen. De telefoon heeft een aantal teleurstellende elementen, maar het is moeilijk om over te klagen voor deze prijs.

Specs

  • Productnaam Moto G7 Power
  • Product Merk Motorola
  • UPC 723755131514
  • Prijs $249,99
  • Releasedatum maart 2019
  • Productafmetingen 6,33 x 2,99 x 0,37 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 9 Pie
  • processor Qualcomm Snapdragon 632
  • Opslag 32GB
  • Camera 12MP, 8MP
  • Batterijcapaciteit 5, 000mAh
  • Poorten USB-C, 3,5 mm koptelefoonpoort

Aanbevolen: